Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 080)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trapny. Prej inspirace Vetrelcem. Kdyby to bylo aspon zabavny, krvavy becko, ale film si hraje na vazne mineni sci-fi a selhava snad ve vsech ohledech. Herci se sice snazej, ale vlastne nemaj moc co hrat a popravde receno, jejich postavy vypadaj vsechny dost mimo uz na zacatku a ani o jedny se neda rict, ze by byla nejak sympaticka nebo zapamatovani hodna, takze jakmile zacnou chcipat, cloveku je to tak nejak ukradeny. Co se tyce triku, je videt lehce nizsi rozpocet, ale vzhledem k tomu, ze (asi) nejsme v nejaky daleky budoucnosti a neni teda duvod sem cpat buhvijaky technicky vychytavky, tak to vypada jeste solidne, tohle je asi jedinej aspekt filmu, kterej skutecne trochu Vetrelce pripomina, nektery kulisy jsou fakt hodne podobny. Kamenem urazu je scenar a hlavne strih. Jednak je to desne predvidatelny, zaroven tu vlastne prakticky ani zadnej scenar nejspis nebyl, kvuli tomu, aby herci prohodili par vet a nechali se zmasakrovat divne vypadajicim chobotnico-soplem bych fakt nenajimal dva scenaristy. No a nejvetsi tragedie filmu - strih. To je cely tak divne/debilne sestrihany, nektery sceny na sebe nenavazujou, obcas to je az nelogicky, misty to vypada, jak kdyz sledujem sestrih z aspon trihodinovyho filmu nebo pilot nejakyho serialu. No a tezce trapnej a predvidatelnej konec tomu nasadil korunu. Rikam si, ze zase na 2* to az tak hrozny nebylo, ale ty 3* fakt jen s tezce odrenejma usima. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som rád za takéto krvavé a napínavé sci-fi s vesmíru s príšerou na štýl prvého Aliena. Je to dobre obsadene, viac ako dobre, ma to fajn potvoru, fajn výpravu, efekty, záver filmu, slušný béčkový príbeh za to s výbornou atmosférou a napätím, ale prvý Alien je kult aj vďaka tomu, že ma lepšie napísané postavy, inteligentnejšie a to nie sú ani vedci. To je asi najväčšie mínus celého filmu, ale inak je to hodne fajn a krvavá sci-fi hororová naháňačka, kde si nemôžete byť istý tým, kto prežije. 80% - 4* ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Potkají se ve vesmíru dva Američani, dva Britové, Ruska a Japonec a hádají se, koho první sežere Calvin.. Tak by mohl začínat Espinosův vtip, v němž je nepříliš bystrý štáb na ISS konfrontován s marťanským křížencem rosolovitého Gremlina a vysokoškolsky vzdělané chobotnice. Kromě toho, že načas ukojí divácký hlad po anhilaci lidského plémě vesmírným monstrem, disponuje tato anekdota takřka černohumornou pointou, ale to nic nemění na tom, že z ní celkově čiší otřepanost. Nechat si do finále dva nejschopnější herce sice nebyl špatný nápad, ale proložit nefunkční akční závěr jejich meditováním o blížícím se konci tu žánrovou nevyhraněnost ještě více umocnilo. Netřeba připomínat, že kdyby si posádka založila občanské sdružení s názvem „Komise pro Legalizaci Integrace Teroristických Organismů a jejich RehabilitacI ve Společnosti“ (i s ohledem na zkratku by předsedkyní byla Rebecca Ferguson) a počkala by, ač to zavání extrémem, na zásilku tematických nálepek, byla by Země nyní v bezpečí.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve chvílích, kdy se Espinosa pokouší o Gravitační krůčky, mumlám si pro sebe něco o přestřelených ambicích, ale jakmile se naplno projeví inspirace jistým legendárním vesmírným tvorem, je vyhráno. Napětí neustoupí snad ani na okamžik, Jake Gyllenhaal drží i scény plné zdánlivě nic neříkajících dialogů a ještě pěkných pár hodin po skončení pokračuje vtíravý dojezd, který mě nutí přemýšlet o příčinách a následcích. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jako předkrm před chystaným Vetřelcem Life obstál solidně. Co si budeme povídat, Sci-fi hororů je jako šafránů a s 60 miliónovým rozpočtem a s tak hvězdným hereckým cástingem tím tuplem. Na příběh se zde příliš nedbá, po úvodní dvacetiminutovce film jasně rozdá karty a jedná se o vesmírnou vybíjenou s velmi kreativní potvorou, která rozhodně zaujme. Atmosféra slušně houstne, o napětí není nouze, hudba skvěle graduje a finální záběr musí potěšit každého fanouška, který na hororech vyrůstal. Jsem spokojen, skvěle natočená zábava. 75% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Trubice, které vyzařují světlo a teplo a uvolňují kyslík, může odkazovat na skutečně existující přístroj VIKA - generátor kyslíku, který byl zkoušen na MIRu a IIS. Jde o směs LiClO4, která generuje kyslík a teplotu. Vydává cca 400-500°C a funguje cca 5-20minut. (Puxina)
  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama