Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (279)

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jelikož musím hodnotit seriál jako celek, dávám 4*. Bez jediného dílu (a to sedmého) by se celý seriál zřejmě obešel. Samozřejmě, bez něj by se postrádalo pár motivů, které však šly předat do nějakého ze zbývajících osmi epizod. Jinak jsem toho názoru, že první série nemůže bez druhé fungovat. Je správné, když se autoři snaží pracovat s Willem, že ho nezahazují do statusu "přežil - je úplně v pořádku". Scénář zde pracuje s psychickým traumatem, dilematy a lépe rozepisuje vztahy mezi postavami, než u první části. Za mě je druhá porce scenáristicky lepší a daleko propracovanější (už jen kvůli tomu, že se tvůrci nesnažili neustále překvapovat prvoplánovými mindblowy). ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Stranger Things 2. Nastavený čas v městečku Hawkins, maximálně pro nekritické příznivce. Přibližně sedm epizod zdlouhavé hledání zápletky, přičemž se recyklují témata, příběhy a prostředí první sezóny. Na jednu a půl epizody se nějaký děj objeví, ale většinou jde jen o útěk před monstry/zničení většího monstra, přičemž si tvůrci dopomáhají naprosto předvídatelnými klišé, které už se bohužel nedají omluvit zdánlivou sebeuvědomnělostí, znalostmi žánrů a jejich převracením. Půl epizody dojemný epilog, který jako jediný dokáže vtáhnout do děje. Strážci Galaxie Vol. 2 letošního televizního roku, kde vyčnívá jen atypická sedmá epizoda, v níž se na chvíli objeví záchvěv originality. Jinak jde o příliš bezpečný a předvídatelný fanservice. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak první série nasadila laťku hodně vysoko, co si budeme povídat. Ale druhá řada na ni celkem důstojně navázala a až na první a sedmou epizodu dosahovala u mě taky na max. hodnocení. Celkové dosavadní seriálu je vynikající a trochu se bojím toho pokračování, protože tento level IMHO nejde dlouhodobě s daným tématem udržet.... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série vďaka lepšie spracovanej atmosfére začiatku 90tych rokov spolu s faktom, že svet Upside down sa rozpínal čoraz viac priniesol o poznanie lepší dej ako tomu bolo v prvej sérii a oprávnene zaradil Stranger things medzi jeden z najlepších seriálov súčasnosti. Mestečko Hawkin a jeho hrdinovia v divákovi zanechali lepší dojem ako tomu bolo pri prvom stretnutí a atmosférou si na svoju stranu dokázali získať aj náročnejšie publikum, ako to násťročné, ktorému boli Stranger things určené predovšetkým. ()

pepo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som fanúšik seriálov a prvá séria ma vytočila. Tejto druhej som sa rozhodol dať šancu, pretože ten koncept sa mi stále pozdáva. A som rád, že na druhý pokus mi to viac menej sadlo. Samozrejme to trpí všetkým, čo na seriálovej tvorbe nemám rád (pomalé tempo, príliš veľa odbočiek, zbytočná rozťahanosť, malé production values), ale tu mi to fungovalo celkom dobre. Potešil najmä lepší dej, vyladenejšie tempo a hlavne absencia vykrádania scén populárnych počinov 80. rokov. Tu sa pre zmenu vykrádajú nové filmy (Cabin in the Woods a hlavne Jonathan Glazer sa musí veľmi baviť na kopírovaní Under the Skin), ale to až tak nevadí. Fanúšikovia prvej série budú samozrejme nadšení, pretože je to v podstate to isté, akurát upgradované o vyšší rozpočet a sebavedomosť autorov. Konečne to tak nereflektuje nevydarené adaptácie kingoviek, ale autonómne dielo tvorcov, ktorí sa vracajú späť v čase aby nám pripomenuli aká bola tvorba 80. rokov cool. To však nič nemení na tom, že by som si to radšej pozrel v oklieštenej podobe ako celovečerák v kine. Každopádne však prevládala spokojnosť, aj keď od nadšenia to má stále ďaleko. 8/10 ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Auto Boba Newbyho (Sean Astin) je Toyota Camry z roku 1983 nebo 1984. (J.F.B.)
  • V pokoji Billyho Hargrovea (Dacre Montgomery) můžeme vidět plakát prvního alba skupiny Metallica "Kill 'em All" z roku 1983 (2. série se odehrává v roce 1984). V této epizodě také zazní píseň „The Four Horsemen“ z téhož alba. (DarweyD)
  • V městečku Hawkins láká poutač před kinem na film Terminátor (1984), který měl v té době premiéru. (Rominator)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama