Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Na áčkový animák to dost zaostává po technické stránce, dějově také žádný zázrak, postavy nejsou zajímavé a jedna je dokonce k nesnesení (a paradoxně je nakonec aktérem nejlepší scénky z celého snímku) - ovšem díky krátké stopáži a slušnému tempu se na to dá dobře dívat. Škoda, že celkové ladění je spíše na menší publikum, protože těch pár dospěláckých vtípků je to nejlepší co Za plotem nabízí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Z dnešného pohľadu je animácia zvierat v pohode, ale na ľuďoch a prostredí ten zub času poznať výrazne. Nápad pre zápletku ma vlastne dosť bavil. Postáv veľa, ale väčšina bohužiaľ len krovie. Olizovanie intímnych partií bolo určite vrcholným momentom humoru. Za plotem je v podstate Toy Story s blchami, ale bez zábavných postáv. Nenudil som sa, to by som klamal, ale zajtra nebudem vedieť, že som to videl. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný animák, který se ale dle mého názoru hodí spíše pro malé (nemyslím vzrůstem :-))) diváky. Ačkoliv musím uznat, že i já jsem se bavil skvěle. Nejvíc jsem si oblíbil asi veverku, které jsem se smál pokaždé, když se objevila na plátně. Z nějakého důvodu jsem při sledování tohoto snímku dostával neustále hlad, takže při projekci rozhodně doporučuji, mít nějakou mňamku po ruce :))........ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina jest banálním příběhem roztomilých postaviček, které se neustále placatí sem a tam, že by to jeden nejraději vypnul. Pak se však příběh rozjede a začíná nabírat obrátky, aby v závěru - a nejen metaforicky - doslova explodoval. Chvílemi to vypadá, že autoři nechají tu milou rodinku opravdu brutálně povraždit. Skvělá scéna skunk(ová)+kocour připomene klasické kreslené americké grotesky. Český dabing je mimořádně povedený a vtipný. Jo, a mám slabost pro mývaly! Páč jestli se nudíte, tak si kupte medvídka mývala... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za plotem není v žádném ohledu vyjímečný film - na druhou stranu ale nemá žádné výraznější nedostatky. Svým způsobem je to dokonalý výrobek, protože scénář je dobře srozumitelný všem věkovým kategoriím a každý člen rodiny si v něm najde přesně tolik, aby odcházel příjemně naladěn - tedy jde o ztělesnění pojmu rodinný snímek. Roztomilé postavičky, které ale nepřekračují hranici kýče, humorné hlášky napravují dojem tam, kde se příběh sklouzává na hranice sentimentu při obhajobě rodinných hodnot. Přiměřená dávka angažované kritiky konzumní společnosti podaná v zábavném balení. Slušné tempo i dabing. Celkový dojem 75 %. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Adaptace známého komiksového stripu vydělala během prvního severoamerického víkendu (19.–21. 5. 2006) 38,4 mil. amerických dolarů. Celkový hrubý výdělek v domovských kinech nakonec byl 155 milionů, ten celosvětový pak 339,8 mil. (imro)
  • Medzi dvomi záverečnými titulkami sa nachádza ešte krátka scéna. (JADIM)

Reklama

Reklama