Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kola vozu městských služeb zavezou Luďka do Chánova. Netuší, že ho tam čeká setkání se synem Tondou. Luděk Tondu zachrání a Luďka zachrání Franta. Kamarád Franta to myslí dobře, ale lež, kterou vymyslel, Luďkovi pořádně zkomplikuje život. (Česká televize)

Recenze (110)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já nemůžu do Chánova. Tam bílej nepřežije 10 minut." Tak to není pravda. Já jsem jednou byl v Chánově a … vlastně nebyl. Ale to je jedno, protože já bych tam přežil až do chvíle, kdy by v oranžovejch vestách přijel inkognito koordinát Snědé tísně Luďan s domestikovaným Frantou. V tu chvíli bych zemřel smíchy. To by mě ho snad musela Žaneta vykouřit, abych obživl. Mimochodem ta její nabídka byla skvělá a Luďan ten souhlas prodal taky luxusně. Ale to už píšu jenom nějaký ty český gádžoviny, takže konec a hurá zpátky do Mostu. ()

ReproBoy 

všechny recenze uživatele

Nápad se snědou tísní byl opravdu geniální. Čtvrtý díl 95%, třetí 85%, druhý 80%, první 95%. Hltám a nemůžu se dočkat, jak tohle všechno dopadne. Jakožto bývalý Mostečan i návštěvník Severky se fakt musím koukat. Konečně někdo chytnul hůmor za koule a nebojí se ukazovat i pravdy. Na co se fakt netěším, je konec. Stejně jako tomu bylo u čtvrté hvězdy. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl je legen (počkej si) dární. Snědá tíseň a Franta a Luďan hulič mě dostávaj. Kdo kdy viděl Gomorru, ví, že Chánov je čajíček. Franta to zabíjí solidně (ta to má ve vočích!), hlavně jako zákonný zástupce 16letýho z lásky skinheadka :). Hodně oceňuju hudební hrátky - dvojitý špatný rande na dromu (Bad Romance) aj. Most! je má nová Obsession. :) ()

Schuebelbach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scéna ze 4. dílu Dáša: "...řek jsi sama...řek si sama???" Luďan: "... … ...Ne!" …nic...nic...nic... Dudová: "Řek to." Je jednou z nejlepších a nejlépe vypointovaných scén, které jsem v poslední době viděl!!! A nejenom, že je skvěle napsaná, ale ta scéna je i strašně dobře zahraná. Že je dobrej Hofmann, to mě nepřekvapuje. Ale to, jak skvěle hrajou Godla a Dudová, to je skoro výsměch celé DAMU a JAMU dohromady. Godlu absolutně žeru! Mám sand teď momentálně dokonce pocit, že od revoluce neudělal pro romskou otázkou nikdo více, než Zdeněk Godla! // A Cína je jako dabér fakt excelentní! // Trochu se bojím jedné věci: Zdeněk Godla je v roli Franty TAAAAK skvělý a tak ohromující, že pokud budou tvůrci chtít docílit úplně toho maximálního efektu a nás diváky naprosto a totálně odrovnat, tak ta jeho postava bude na konci muset tragicky zemřít. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvod na popelářském voze nebo v areálu gymnázia jsou naprosto skvostné. Luděk neměl na výběr a k městským technickým službám prostě musel. A hned se dostává do problémů, když se ocitne na romském sídlišti Chanov, který představuje spoustu neobyvatelných průsvitných skeletů a hlavně potíže. Potká se totiž s vylepaným synkem, zachrání ho až pořádná lež, která bude mít ještě následky. Snědá tíseň se stává facebookovým fenoménem. Komunita chce další nápady. Frantovy hlášky nebo Edova bizarní romance jsou výtečně uchopené, stejně jako autentická atmosféra daného města, civilnost, do toho výborně napsané a zahrané postavy, romská neherecká komunita. Mezilidské vztahy nebo rasová otázka se tady omílají pod rouškou strachu z vlastní nedokonalosti. A báječně se na to dívá. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Při natáčení seriálu Most! založili tvůrci facebookovou stránku Snědá tíseň, kterou potřebovali kvůli natáčení. Dlouho se na ní nic nedělo, avšak po premiéře této epizody nasbírala během několika desítek minut přes tisíc fanoušků. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • Písnička, která hraje v 7. minutě, je „Raindrops Keep Fallin' On My Head“ od B.J. Thomas. Ve 29. minutě hraje „Bad Romance“ od Lady Gaga. Na konci epizody pak hraje „Obsession“ od Army Of Lovers. (Duoscop)
  • Když se v Severce dívají na fotbal, lze si všimnout, že se dívají na program ČT 4. Ten však v době vysílání epizody byl už dávno přejmenovaný na ČT Sport. (korinek)

Reklama

Reklama