Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ták a padla klec. Zemřel Čočkin, zemřela Snědá tíseň, zemřel seriál….ale myslím, že duch Mostu! bude ve vzduchu ještě dlouhý čas. Každopádně, vzhledem k tomu jaký rozpačitý dojem budily jednotlivé epizody, musím uznat, že konec byl stylový. Důstojné i ujeté. Smutné i optimistické. Ze čtvrté cenové i honosného banketu. Za pár haléřů i velkolepé. Country i grindcore. Teď už zbývá jenom se podívat na seriál jako celek a „JE SUIS ČOČKIN“. ()

FuLister 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Krásnej závěr, v pravdě již asi kultovního seriálu. Myslím, že by rozhodně další série být neměla, neboť tady se to jasně uzavřelo, a ani nepotřebuju vědět jak to bude dál. Jinak samozřejmě tu bylo zase plno hlášek a vtipných situací, ale zároveň to bylo takové více lidské, třeba když si Luďan lehnul k ségře a byl na ni hodný. Takže jednoznačně za 5 hvězd. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže, závěrečný díl Mostu! se prostě povedl. Kolečko s Prušinovským celý příběh krásně zakončili. Finální díl je nejvíce lidský z celého seriálu. Stejně jako skutečně od srdce prezentovaný proslov Martina Hofmanna na pohřbu. V tomhle díle se spojily všechny tábory. Konec Kolečko s Prušinovským dobře vymysleli a ještě si nechali zadní vrátka pro pokračování, ale jak se říká, nejlepší je v nejlepším přestat. Most! je jeden z nejlepších seriálů, co jsme kdy vyprodukovali. Nejen pro své hlášky, ale i svou poetiku, která se tu vycítit dá. Závěr je plný posledních zvratů, udobření a vrácení do starých kolejí ve městě Most. Finální sekvence s pohřbem a farářem je jedinečná. A všechny scény tu stojí za to. 85% ()

Johny44 

všechny recenze uživatele

Super rozjetej seriál a konec? Jako by se tvůrci zalekli, jestli to celý přeci jen nepřestřelili a tak udělali úlitbu Radě České televize. Místo toho popřeli sami sebe. Prostě buď mám koule nebo nemám. V posledním dílu je už autoři ani nehledali. Vypadá to, že než dopsali závěr, celé noci sjížděli filmy z dílny Bollywoodu. A přes den měli puštěnou Ulici, Pojišťovnu štěstí nebo Život na zámku. Koukat se na Nemocnici na kraji města, řek by si člověk " Hezky to ten Dietl napsal" Já si po 7 dílech Dycky Mostu říkám ´" si dělaj prd*el? Teda, bohužel už nedělaj !! ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpačitý sedmý díl mi najednou dává smysl jako nutná předehra k velkolepému finále. Proč velkolepému? Na první pohled totiž může působit nenápadně, žádnou taškařici nečekejte. Natožpak happy-end. Připravte se na nával emocí. Smutku, trapnosti, osamění. Co seriál zatím naznačoval tady naplno vybublá na povrch. Most se ponoří do mlhy. Smekám, že se tvůrcům podařilo tuhle proměnu ze sitcomu, který si dělá srandu ze všeho a ze všech, úplně přirozeně provést, a přitom humor úplně neupozadit (i když spíš než vtipné jsou absurdní situace a průpovídky až děsivě uvěřitelné). Síla. Posledních deset minut je plných trapnosti a zoufalství, přesto je konec dojemný se špetkou naděje do budoucna. PS: A ne, pokračování si pro jistotu nepřeju. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)
  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)
  • Poslední epizodu seriálu mohli diváci sledovat přímo v mostecké restauraci Severka společně s jeho tvůrci a na programu byla taky autogramiáda s herci. (Duoscop)

Reklama

Reklama