Reklama

Reklama

Kingsglaive: Final Fantasy XV

  • Japonsko Kingsglaive: Final Fantasy XV (více)
Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Kouzelné království Lucis je domovem posvátného krystalu, na který si již dlouho brousí zuby výbojné impérium Niflheim. Král Regis z Lucisu (Sean Bean) na obranu krystalu vysílá elitní jednotku vojáků Kingsglaive v čele s Nyxem (Aaron Paul). Vojenská přesila impéria je ale obrovská a král Regis je postaven před kruté ultimátum – musí oženit svého syna, prince Noctise, s princeznou Lunafreyou z Tenebrae (Lena Headey), kterou Niflheim zadržuje, a navíc se musí ve pospěch impéria vzdát svých území. Přestože se král podvolí, brzy je zřejmé, že se impérium nezastaví, dokud neuskuteční své ďábelské plány až do konce. Jen vojáci Kingsglaive můžou svět zachránit před imperiální hrůzovládou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Aaron Paul, Sean Bean, Lena Headey

Recenze (121)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od těch kreslených sraček se na 3D anime dá skvěle koukat a audiovizuálně je to vážně paráda. Z hlediska děje se logicky nic úžasného čekat nedá, ale nenudí to, bitevní sekvence jsou na hranici dokonalosti a celkově je to takový moc příjemný výplach, od kterého člověk dostane přesně to, co čeká - jednoduchou, skvěle vypadající zábavu. 85% ()

predators 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte k hráčům počítačových her a chystáte se na FinalFantasy XV, doporučuju jako první shlédnout tento film, který předchází samotné hře a poté jak hra tak film dávají větší smysl a více vás obě díla zaujmou. Poté doporučuji hráčům nehnát se za dokončením hry...zkuste napřed ukončit "né" všechny questy a sidequesty. Pro filmové fandy platí toto...i přes the whole CGI film jde o neskutečnou podívanou! Kvalita animace se blíží realitě! Ta technika je neuvěřitelná. A film jako takový, pokud budu nezaujatý, je někde na 4*. Je to taková akční pohádka o vítězství dobra nad zlem. Já, jakožto fanda FF přidávám jednu * za nostalgii. A mimochodem, Sean Bean zase umře....to už není spoiler :-D ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

To se tak ve Square Enix podívali na sérii Transformers, Warcraft a Hvězdnou Pěchotu, a řekli si že to jsou jen komorní konverzačky, které by bylo pozvednout na konečně pořádně epickou úroveň - a tak i udělali. V jediném filmu, však co na tom že konzistence filmového světa bude připomínat jogurt s projímadlem potom co už společně prošly trávícím traktem, když se v tom filmu smíchá úplně čistý svět současnosti v napodobenině Londýna, fantasy hrdinů a kouzelníků, obřích mechů, vesmírných lodí a armád brouků (a do toho klasicky japonští gigadémoni a chapadlovitá gigamonstra), všechno přitom v silně klišé podobě. Pejsek s kočičkou skotačí nadšením, krom základního pravidla "všechno musí být megacool" tu ale smysl nedává vůbec nic, obzvlášť příběh je prostě jen chaotický bordel který se jen "nějak" snaží uvést další akční scénu. A ty pak tedy vypadají vážně epicky. Technický posun za těch deset let od Advent Children je znát, jak postavy, tak i prostředí jsou zase o krok blíž k fotorealismu, a když jim v akčních scénách sekundují hroutící se města, boje těžké techniky, vybuchující všechno, i Assassins Creed styl osobní akce, tak se na to kouká vážně náramně. No asi jako by si někdo pustil sestřih nejlepších herních CGI videí z Final Fantasy her, a všechno v nich přepálil ještě o sto procent. Otázkou je ale jestli to má pak vůbec smysl brát jako film, když navíc podobně vizuálně úchvatnou a dynamicky natočenou akci nabídl už ten Advent Children, ale ten měl navíc i mnohem konzistentnější svět, fungující příběh, smysluplnější postavy, a hlavně zajímavou atmosféru. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Pojďme zkusit rozebrat, o co těm klukům japonským tam venku vlastně jde. Tak buď udělám herní celovečerák, který uzpůsobím i pro diváky neznalé her, nebo prostě udělám hardcore filmík pro fanoušky, který nebudu distribuovat do éteru a nechám to jen jako bonus ke stopadesátému hernímu dílu, ne? A oni takhle do kin/televize pustí něco, co na neznalého diváka úplně sere, ale to takovým způsobem, až zůstává rozum stát. Od začátku na mě chrlili jednu cosplay postavu za druhou, k tomu jejich povahy a kouzla ala "no však to přece znáte z her", pak tohle království, tamto království, támhle ty záporáky, tyhle příšery, no však to přece znáte, že jo, až jsem si připadal jako ten Pandrhola, kterého na sílu krmí mlátem, že z toho koulí očima. S každou další přeplácanou cosplay postavou typu chlap s kaubojským kloboukem neladící ani do sci-fi, ani do fantasy, jsem byl víc v háji ohledně kdo, co, proč, jak a tím pádem mi veškeré dění bylo neskutečně u řiti. Víc vytrhnout z kontextu to fakt nemohli. Krom toho mi vždycky na téhle frančíze (stejně jako u Star Wars) strašně vadil ten žánrový kočkopes, kdy se tam mezi sebou hádá sci-fi a fantasy, proto jsem hry nikdy nehrál. A v kontextu toho, jak moc je to zahlcené mírou sci-fi/ fantasy a že jde o animák, se to bere vážně a dospěle takovým tím nesympatickým způsobem. ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Full CGI orgie s omračující vizuální stránkou , nádhernou stylizací kombinující high fantasy styl (styl architektury v Gotickém slohu) s naší realitou (plus nejlepší reklama na nejhezčí Audinu) a revoluční mimikou postav podpořenou kvalitními výkony hvězd: Aaron "Yo Bitch" Paul, Lena "Cersei" Headey a Sean "umřu v každém filmu" Bean. První Japonský film, který má kvalitnější anglický dabing než-li ten japonský. Film je prologem ke hře Final Fantasy XV a neobstojí jako samostatné dílo. Konec příběhu už je díky informacím o hře dopředu vyzrazený a tudíž se ani nemůže snažit předvést nějaké velké zvraty a je spíše vystavěný, tak že doplňuje hlavní příběh hry a na většinu vysvětlujících detailů přijde čas až ve hře a pro nezasvěceného diváka může plejáda latinských jmen působiti kapku chaoticky. Po filmařské stránce je kamera v akčních scénách občas trochu chaotická, ale vyvažují to skvělé prostřihy mezi scénami a přenádherné záběry na majestátní kulisy, plus skvělá práce s hrou světla a stínů. Krásný Soundtrack převážně složený skladatelem Johnem R. Grahamem je střižený spíše v moderním "bum bum" stylu a skvěle se doplňuje s orchestrálním stylem skladatelky Yoko Shimomurou, která skládá soundtrack i ke hře. Fanoušek série Final Fantasy bude jistě spokojený, pro ostatní ruce pryč. P.S. Nezapomeňte na potitulkovou scénu. 72% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • I přesto, že je film zasazen ve zcela fiktivním světě, lze v něm najít velké množství log a značek, které existují ve skutečnosti. Na náměstích tedy často vidíme loga firem jako je: Beats, Japan Airlines, Audi, Solid Stone a samotného Square Enix. (UncleMorty)
  • Film je souběžný s příběhem hry "Final Fantasy XV". Mapuje začátek celého konfliktu mezi královstvím Lucis a imperiem Niflheimem. Hra a film se v příběhu navzájem doplňují. (UncleMorty)
  • Ve filmu se objevuje Audi TT, i přestože se jedná o zcela fiktivní svět. Hodně dalších konceptů vozidel, které se ve filmu objeví, jsou dle reálné předlohy. Je to poprvé, co ve světě Final Fantasy vidíme stroje ze skutečného světa. (UncleMorty)

Reklama

Reklama