Reklama

Reklama

Koruna - Série 5

(série)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 8 h 48 min (Minutáž: 48–58 min)

Tvůrci:

Peter Morgan

Scénář:

Peter Morgan

Hudba:

Martin Phipps

Hrají:

Imelda Staunton, Jonathan Pryce, Lesley Manville, Elizabeth Debicki, Dominic West, Khalid Abdalla, Emma Laird Craig, Claudia Harrison, Andrew Havill (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Diana s Charlesem rozpoutají mediální válku a veřejná debata o smyslu monarchie je v plném proudu. Vítejte v 90. letech, kdy Alžběta II. řešila svůj největší problém. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (59)

Martinius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ani piata seria nesklamala. prvy diel mi dal zabrat zvyknut si na nove tvare - napokon to slo velmi rychlo a na "starych" hercov z predoslych serii som (v dobrom) zabudol. serial nadalej exceluje v brilantom scenari, dialogoch a rezii a tu zo sucasnych podla mna ako jediny vazne konkuruje famoznemu better call saul. potesil aj vynikajuci vyber hercov. od imeldy staunton, cez jonathana prycea az po natashu mcelhone, ci timothyho daltona. obzvlast sceny pryce + mcelhone vo mne vyvolali lavinu nostalgie, kedze obe tieto zijuce legendy excelovali uz ako duo pred takmer stvrtstorocim v tomto majstrovskom pocine. lesley manville o milu prekonala helenu bonham carter a dala margaret o dimenziu sarmu a ludskosti navyse. rozcelenie epizod rovnako silne intonovalo jednotlive temy i udalosti a nenechavalo priestor pre vatu. ocenujem mimoriadne sarmantne vykreslenie rodiny al fayedovcov ci stretnutia s borisom jelcinom. k poslednemu dielu dodam mensi for, ktory svojho casu koloval v nemecky hovoriacich chotaroch. "wer war der letzte indianer? dodi al fayed." :) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od doby, kdy se Koruna začala vysílat, jsem o ní při každé přiležitosti prohlašoval, že jde o nejlepší seriál současnosti. To už letos neplatí, ale jenom proto, že přišel Rod draka – bez něj by bez problémů obhájila i letos. Sledovat (a poslouchat) ji je totiž pořád skutečně mimořádný zážitek a veliká radost. Ten feeling jedinečného dobového dramatu se sice díky přesunu do devadesátek dost vytratil, také epizodičnost, kterou se vyznačovaly minulé série je už pryč, příběh je až na výjimky kontinuálnější, jinak se ale nezměnilo vůbec nic. Hudba a výprava jsou skvostné, série pořád působí značně komorně (i přes svou velkolepost) a přestože casting některých postav je méně oslnivý než v minulých letech, není to nic zásadního. Nakonec je dobře, že dostaneme i tu šestou sérii. Díky tomu nemusí pátá nikam pospíchat a celek tak může dál plynout stejně poklidným tempem, jako doposud. Letos sice bez větších depresivních situací a silných emocionálních zásahů, kterých minulé díly přinášely víc než dost, ale o nic méně působivěji. Prostě výborná práce, ačkoliv ta devítka je tentokrát (maličko) slabší. Více zde. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřekvapivě se tato série točí hlavně kolem tehdejších rozvodů v Královské rodině - což je zároveň její síla, zároveň i její prokletí. Téma nepochybně zajímavé, v ultrakonzervativním prostředí takovéto bezprecedentní novinky dobře ilustrují jeho rigidnost a rozchod privilegované vrstvy s realitou, ale i tak je to dost monotematické na deset hodin seriálu. Ne nudné, kvalitní scénáře a vynikající herectví všech zúčastněných to bez problémů zachraňují, ale ne tak dynamické jako předchozí série. Nejvíc tak mezi všem díly vyniká ten který se odehrává úplně mimo dosavadní hlavní postavy - díl který se výhradně soustředí na perfektně zpracovaný "rags to riches" příběh rodiny Al Fayedů. Bohužel ale za celý zbytek série se pak posune už jen minimálně a jeho vyvrcholení, vztah Dodiho s Dianou a jejich smrt, si nechávají až na příští sérii, což zanechá trochu pachuť zbytečně natahované kaše. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná práca s postavami, elegantná kamera a výprava, precízne herecké výkony aj naďalej. V čom je ale 5. séria The Crown slabšia, je hutnosť scenára, ktorá plače rozťahanosťou za účelom nasmerovať všetky dejové nite rovno do ďalšej série. Mierne skamanie z absencie akéhokoľvek dramaturgického vyvrcholenia. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za me nepovedeny casting. Kralovna, Charlrs a Filip a ani kralovna matka mi nesednou, hodne a vadi mi, jak je mam zaskatulkovane z jinych roli. Za to Diana a Camila jsou perfektni. Libily se mi ty i netradicni vhledy do minulosti, takze zas takove zklamani to u me nebylo. Neni to uz takove jako na zacatku, ale porad dobre. ()

Galerie (136)

Reklama

Reklama