Reklama

Reklama

Sabotáž

  • Velká Británie Sabotage (více)
Trailer

Obsahy(1)

Špionážny thriller o žene, ktorá vo svojom láskavom manželovi, manažérovi kina (Oscar Homolka), odhalí nebezpečného kriminálnika, chystajúceho bombovú sabotáž v londýnskom metre. V USA bol v dobe svojej premiéry film uvedený pod názvom THE WOMAN ALONE. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

I s přihlédnutím k dost krátké stopáži svižná, hodně úderná a překvapivě nikterak odlehčená jednohubka s libovou a pekelně napjatou scénou převozu filmu s vyvrcholením, které by si dnes už asi dovolil natočit málokdo (spíš nikdo). Pro mě zatím společně s Lady Vanishes nejlepší meziválečný Hitchcock. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Musím souhlasit, že první polovina skutečně je nevýrazná a moc mě nezaujala, protože některé scény tam jsou trochu zbytečné, ale v druhé půlce už to všechno šlape zhruba tak jak má a líbila se mi, i když by se některé mínusy našli. On ten příběh není špatný, má i pár silných momentů, po filmařské stránce to taky je slušná práce a i herci jsou fajn, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že to Hitchcock mohl udělat o něco líp. A i když to má příjemnou stopáž (76 minut), i tak se to na ni dalo promyslet líp. Lepší 3* ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Hitchcock se v Sabotáži rozhodně s ničím nemaže a servíruje divákovi napětí v té nejčistší podobě. Kupříkladu přenáška filmů spolu patří bezesporu k tomu nejnapínavějšímu mezi Hitchovými britskými kousky. Nemohu nezmínit ani skvělé "draculovské" pohledy Oskara Homolky. Jen škoda toho, podle mě předčasného a lehce nevýrazného, vyvrcholení. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Ranný ešte britský Hitchcock,ktorý sa pomaličky rozbieha bez povestných maličkých úlohách,ktoré prídu neskôr,a tak rozohráva príbeh z predvojnového Londýna,ktorý sa ocitá v de-facto smiechu,lebo sabotéri spôsobili výpadok prúdu večer,taký blackout,ale všetci majú z toho neuveriteľnú PASIU,títo sú teraz na smiech,tak sa chcú pomstiť a prísť s niečím väčším,napríklad výbuch v metre,čo malý brat hlavnej hrdinky,ktorá pracuje v kine nestihne,nevedomky má doniesť bombu do metra,nestíha to,z čoho exploduje autobus,v ktorom sa chce dopraviť na miesto.Zahynie tak ako všetci ostatní v buse. Tento malý chalan nie je terorista,vezmite si,že skutočnú pasiu majú skutoční teroristi,ktorí sa do cela inšpirujú? Teroristické útoky v Londýne v roku 2005? Vlastne filmári im všetkým pekne nahrávajú... Krátky film,ktorý nie je od veci vidieť,Homolka podáva dobrý výkon,nenudíte sa,ale niečo mi na tom vadilo... Dve scény sú mimoriadne: spomínaná cesta busom a finále,ktoré sa bude odvíjať úplne inak ako sa tesne predtým zdá... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dosť sklamanie. Hitchcock na pol plynu. Málo hravé, v prvej polovici málo napínavé, v druhej až príliš skratkovité a všetky postavy na čele s asi najneschopnejším agentom v histórii Scotland Yardu nezaujímavé. Má to samozrejme pár výborných scén a jeden megaprekvapivý moment ale aj tak jeden z 3 najslabších Hitchovich filmov čo som videl. 7/10 hlavne za scénu s prenosom bomby, ktorá robí česť menu svojho režiséra. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Sidney se na spolupráci s Hitchcockem, který byl v té chvíli nejslavnějším britským režisérem, těšila. Ve skutečnosti totiž ona sama byla tím pravým důvodem, proč tento film měl vůbec vzniknout. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)
  • Hitchcock o filmu prohlásil: "Sabotáž je film odbytý, neuspořádaný a moc se mi nelíbí." (Hwaelos)
  • Sabotáž se vůbec nenatáčela v exteriérech. Město, které je na začátku filmu, bylo postaveno na poli blízko Harrow, aby tak bylo možné vyvarovat se nástrahám a překázkám, které by působilo natáčení v londýnských ulicích. [Zdroj: Vždyt je to jen film] (Pavlínka9)

Reklama

Reklama