Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Léta randění, blbnutí na seznamkách a je to pořád stejný. Kretén střídá kreténa," povzdychne si hrdinka filmu a její další rande na inzerát s tváří Lukáše Pavláska se rychle zařadí do jejího oddílu katastrof a kreténů. Podobný seznam příšerných schůzek postupně rozšiřují i další postavy. Sezn@mka je totiž komedie o mužích, ženách a zajímavém fenoménu doby - internetové seznamce. A samozřejmě o tom, co všechno se na takovém rande naslepo může stát. Ale pozor, v rybníku hledajících se může objevit i dravá štika. Jiří Langmajer jako šéf seznamky čelí stížnostem nespokojených dam. Ve jménu firmy a ve jménu příležitosti, která dělá zloděje, musí ukázat, že chlapi nejsou pouze idioti. S šarmem a roztomilostí slavného filmového Kristiána vyráží jako nové rande na schůzky s klientkami. Vyzbrojen informacemi z jejich dotazníků vystupuje jako muž jejich snů. Po několika naplněných schůzkách ovšem beze stopy mizí. On totiž manželku nehledá, on už doma jednu má. A ta má zase kamarádku a ta hledá na seznamce a tu Jiří Langmajer taky svede. Smyčka kolem záletníka se začíná utahovat a ve vzduchu visí společný ženský slib, že pomsta bude sladká . . . (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (275)

Marsik 

všechny recenze uživatele

UPC (My Prime) - Čekal jsem tedy větší slátaninu, jelikož hodnocení 35% opravdu lichotivé není, ale řekl jsem, že to zkusím. Mnohé scény byly hodně přestřelené a takto se snad v reálném životě nechová nikdo. Mělo to ale i pár trefných hlášek nebo vtipů a čistý čas 80 minut byl také na pohodu. O debutu paní režisérky se sice nedá hovořit jako o provedeném, ale o mega průseru také ne. 60% (with J.) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, chvíli po revoluci dělala máma mého kamaráda v seznamce, Nikdy nezapomenu, jak jsme se bavili na účet všech těch nešťastníků, co se tam navzájem oblbovali pohádkami. Pochopitelně, že jsem využila situace a tu a tam si přivlastnila nějaký slibný "profil" pro sebe. a co se z něj vyklubalo - debil na ntou. Tudíž můžu s klidným svědomím říci, že film je s jistou nadsázkou jako ze života. Jistě, místy to trochu skřípalo, na stranu druhou vtipných poznámek a momentů bylo dost, dialogy ušly a celkově ve mně film vzbudil pozitivní pocity. Nečekám od zábavné komedie nic víc, než se dobře pobavit, zasmát. Až budu chtít drama, půjdu na Othela. Nejde také nepochválit hudební stránku filmu, která se k němu skvěle hodila. A Vondráček překonal mé očekávání, slušelo mu to až běda.Tudíž trhněte si všichni zde erudovaní kritici a konzumenti artových blábolů o ničem nohou, já dávam čtyři vysmáté hvězdičky a možná v budoucnu dám pět, neb tento film si tak nízká čísla nezaslouží. ()

Reklama

Arnyfe 

všechny recenze uživatele

Tento cíleně uvědomělý film rozvedu v několika následujících bodech. Internetové seznamky fungují na bázi postupových metod jak je již zachyceno v několika scénách a Modus operandi je opakující se spojnice mezilidských vztahů, lichotek, přetvářek, nadsázek, zveličování a egoistického hedonismu. Společnost jako taková je již naočkovaná způsobem využívat placených portálů a vytvářet se k obrazu sebe samému. Většina lidí je naprosto zaneprázdněna a pokud mají možnost tak využijí jakékoliv šance k seznámení právě přes internet, což je mnohem rizikovější než klasické oslovení na ulici, kde dochází k souhře hlasového projevu, dívání se z očí do očí a rádoby vtipných glosů. Muži jako alfa samci využívají svých pudů jakmile si jim naskytne jakákoliv šance k seznámení stejně jako samečci v přírodě, jelikož vypouštějí feromony stejně jako samičky a vzniká pak mezi nimi sexuální pouto. Kdyby to vše fungovalo jak v přírodě tak by vznikl mezi lidskými druhy neskutečný sexuální chaos a přetlak. To vše je konzistentně zachycené v patřičných scénách což filmu dodává určitou gradaci a poukazuje na dnešní seznamovací tendr. Zajímavá je odpověď Jiřího Langmajera v roli Kristiána na palubě letounu ke konci filmu na otázku proč jsou muži takový od Zuzany Kajnarové v roli Hedviky letušky - cestující a Kristián nato odpoví tak nadneseně v dobrém rozmaru s originálním dovětkem, který bych tu nechtěl nějak prozrazovat. ()

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Slaboduchá amatérská slátanina, naprostý filmařský paskvil, kapitální tvůrčí fiasko. Tohle se vážně promítalo v kinech a diváci za to platili vstupné? Občas mi až bylo líto těch herců, protože někteří se snažili; třeba ten chlápek, co balancoval s cedulí v rukou na kolečkové židli. I v době normalizace se točily lepší filmy, a to se toho tehdy hodně nesmělo. Dnes se smí skoro všechno, ale zase se to neumí. Řekl bych, že režisérka postrádá jak talent, tak soudnost. Pro výkon každé profese je zapotřebí mít určité nadání a příslušné odborné vzdělání. Pokud někdo nemá jedno ani druhé, může jít leda tak dělat ministra, tam to tolik nevadí. ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Film má několik sympatických kladů, a to hlavně vesměs málo okoukané filmové tváře, herci své role zvládli a mnohdy byli i vtipní, nevadil mi ani příliš přehrávající Vondráček, body si zaslouží i bez výrazných chyb zvládnutá režie a hlavně scénář, který byl na jednu stranu inovativní, neměl vyloženě trapné momenty, u kterých bych se musel za tvůrce stydět, dokonce i převlíkání v kabince bylo vkusné a hlavně dost pravdivý (kdysi jsem dělal výzkum na toto téma a osobně znám i dost chlapů, kteří brouzdí po seznamkách a chovají se stejně jako postavy ve filmu (a to nejen jako postava Langmajera), proto mi to zpracování bylo i sympatický). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Trailer k filmu musel být smazán a nahrazen ukázkámi z filmu, protože producenti netušili, že i za hudbu v upoutávce se musí platit. (Pierre)
  • Zita Marinovová prezradila, že film na tému "zoznamka" v dobe, keď predložila scenár, nebol jediný. Na podobné témy tam boli tri scenáre. Producenti si nakoniec vybrali jej scenár, na čo ju doteraz obviňujú, že jej scenár nebol prvý a že im ho ukradla. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama