Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomhle království je opravdu něco v nepořádku. Paní královnu (I. Janžurová) sužuje hypochondrie, princezna Karolínka (D. Patrasová) je rozmazlená, rádce (J. Krampol) je proradný a vypočítavý. A všichni ráčkují, protože to princezna považuje za znamení urozeného původu. A pak je tu syn chůvy (J. Bohdalová), zahradník Kryštof (J. Čenský), který princeznu tajně miluje. A tak je jen na něm, aby jí napravil hlavu… "Já nemám zámek", "Kdekdo to ví" a hlavně "Královské reggae". To jsou jen některé z nezapomenutelných písniček dnešní veselé pohádky. Pojďme se společně znovu podívat, jak to dopadne s princeznou, která si zakládala na svém „urozeném er“… (Česká televize)

(více)

Recenze (172)

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Naprostá bomba. Nezapomenutelný Krampol ve své životní roli spolu s Čenským a Janžurovou v Královském reggae jako hvězdy českých hitparád. Dáda spíše v pozadí. Ačkoliv je to naprostá chujovina, jako Princové jsou na draka a jiné budovatelské pohádky, tak na to nelze nikdy zapomenout a melodie nám již navždy zůstanou hrát v hlavě. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle "krrrrávovinku" nemohla zachránit ani Janžurová s Bohdalovou. Ráčkovat jenom proto, že si to někdo přeje? Pohádka, která učí děti ráčkovat? Nemělo by to být spíš naopak? Jinak mi to ráčkování, do kterého se museli herci evidentně nutit, lezlo totálně na nervy. Po deseti minutách jsem to vypla a už nikdy více ! ()

Reklama

duddek 

všechny recenze uživatele

Nemám rád pohádky, kde jsou všechny postavy neschopné. A této ani písničky moc nepomohly (viz rýmy jako bohatství-království, baldachýn-rozmarýn). Proč měl vůbec Čenský o takovouhle princeznu zájem? Vždyť i na začátku bylo patrné, že ji nemůže vystát... Hvězda dolů za to, že jestli si děti něco odnesou, tak ráčkování a oslovení "rádče". ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Slabší trojka. Často stupidní a nelogické, ale mám rád pohádky. Největšími klady jsou Jirka Krampol, kterého jinak vážně nemám rád, a Královské reggae. Jinak dosti průměrné až podprůměrné. Opět jen pár kulis, celkem mi to jde na nervy. (Viděl jsem naposledy týden po "Princové jsou na draka", kde je to zcela to samé.) ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se proto, abych věděl ze které pohádky pochází skvělý song ,,Královské reggé´´, který by neměl chybět na žádné párty. Netušil jsem, že to bude celé tak uzpívané a že si tři songy (byť ten druhý není k zahození) střihne i Čenský ve své další parodii na prince. Tyhlety levné archivní studiové pohádky obecně nemám rádm takže z mé strany mávnutí rukou a nepříliš velký zájem. Opravdu mě to nějak extra nebralo. Kdo ale někdy rráčkoval určitě si rád dvě hvězdy přidá,, kdo nikdy netrpěl žádnou vadou řeči možná si naopak dvě hvězdy uberre, ale pořád zbyde alespoň  supeer Krampolův prrorradný rrádce se svým tanečkem  a ikonické umbabaum. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Královna (Iva Janžurová) si čte v knize z roku 1923 „Domácí lékařka“ od Jenny Springer. (Nick321)

Reklama

Reklama