Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Od 30. apríla do 5. mája roku 1980 okupovalo iránsku ambasádu v Londýne 6 ozbrojených teroristov. Zajali 26 rukojemníkov. Anglická vláda za vtedajšej premiérky Margaret Thatcherovej chcela situáciu riešiť razantne a urobiť z útočníkov odstrašujúci príklad. Po šesťdňovom neúspešnom vyjednávaní pod vedením Maxa Vernona (Mark Strong) sa vláda rozhodla zasiahnuť a na vyslobodenie rukojemníkov vyslať špeciálne jednotky SAS (Special Air Service). Začal sa boj o každú sekundu a každého rukojemníka, ktorý vyvrcholil v jednu z najúspešnejších protiteroristických akcií špeciálnych jednotiek v histórii. (Furmi)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (59)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný film o teroristech, kteří obsadí Iránskou ambasádu v Londýně a požadují vysvobození svých lidí z vězení. Mark Strong jako vyjednavač slušný, jen škoda, že celou hodinu se nic moc zajímavého nestane až v závěru dojde na trochu akce, která sice není příliš ohromující, zaujme spíš hodně autentickým a reálným provedením. Ok jednohubka. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to thriller, který by byl dotažený k dokonalosti, jedná se ale o thriller, který má docela dobrou atmosféru napětí z toho, že se může stát cokoli. Samozřejmě za předpokladu, že neznáte historickou událost, která je zde popisována. Nakonec to ale v sobě nemá nějaký moment překvapení, něco, co by vás opravdu vytrhlo. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá kombinácia filmu o vyjednávaní a o špeciálnej jednotke, pripravujúcej sa na akciu. Páčil sa mi politický rozmer, ktorému sa musel vyjednávač ale aj SAS neustále prispôsobovať. Herci sympatický, akcia realistická a dynamická - žiaden Rambo štýl - a aj keď to malo pár hluchých miest, celkovo som spokojný. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Co mu mám slíbit?''  -  ,,Teď už je to jedno, slibte mu třeba celý svět.. ! '' --- Výborná věc. Jasně jsem zaujatý, protože klukům od (LRDG) a následně od SAS fakt fandím už války. SAS si prosím nepleťte se Scandinavian Airlines .-). To co už leckdy a leckde tihle kluci předvedli, to bere dech a nejinak tomu bylo i v rámci této akce. Nenudil jsem se ani minutu. Možná kdyby politici nepolitikařili, nemuselo to dopadnou tak, že byly ztráty na civilních životech. Ve filmu hodnotím i zdařilou hudbu a snahu o dobové zpracování osmdesátek se všemi těmi Fordy, Vauxhally a Defíky v ulicích Londýna. Jediné co jsem úplně nepochopil, proč detektiv Vernon v závěru nebyl schopen telefonovat s manželkou a ty jeho slzičky. Jasně, únava, snad i úleva, že to dopadlo tak jak to dopadlo... Ale přesto. Zajímala by mne skutečnost.  Asi Stockholmský syndrom díky tomu šesti dennímu vykecávání po telefonu se Salimem. Každopádně dávám za 4 neodjištěné ruské granáty. * * * * ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Natočeno britským způsobem- tedy bez srdcervoucích scén a půlhodinových patriotických keců. Někomu se pak může zdát, že je film chladnej a bez emocí. Ale mně tenhle styl, mnohem realističtější styl, prostě vyhovuje víc a má na mě i větší dopad. 6 days je natočeno podle skutečných událostí, co se v Londýně staly léta páně 1980, ale "díky" současnému stavu ve světě je vlastně neskutečně aktuální. Bell výtečnej, Strong jakbysmet, jo, takhle má vypadat film o terorismu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Rusty Firmin dělal při natáčení technického poradce. Při útoku na ambasádu vedl modrý tým, který šel přes knihovnu v zadní části velvyslanectví. (Maulincio)
  • Teroristé jsou vybaveni samopaly Vz.61 Škorpion a PM-63 RAK, dále revolverem Smith & Wesson Model 686 a dalšími pistolemi. (Maulincio)
  • V čase 1:25:45 je vidět přicházející Rusty Firmin (Jamie Bell), jak si sundavá masku, ale v následujícím záběru ji má stále nasazenou a sundavá si ji až při rozhovoru. (DBlitz)

Reklama

Reklama