Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (207)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Moc dobře nerozumím, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Já mu nemám prakticky co vytknout. Režijně a herecky čisté, dokonce i ty emoce v divákovi vzbudí. Má úctu k předloze, ale navíc je tu hodně posilněný motiv dospívání (který rozhodně není určený pro děti), takže nepůsobí hloupě. A při každé scéně Wendy s Petrem vám režisér naservíruje víc erotického jiskření než v jakémkoli romantickém filmu z poslední doby. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Peter Pan je v anglosaských zemích něco podobného jako u nás pohádky Erbena a Němcové (pokud to náhodou nevíte, o čemž pochybuju, a pokud to opravdu nevíte, podívejte se na Zemi nezemi s Deppem). V našich končinách známe spíš Spielbergova Hooka, což je takový Peter Pan po desetiletích. Verze z roku 2003 je řemeslně zvládnutý origoš, přesto to nejzajímavější, co přináší, je erotické jiskření mezi dvěma dětskými postavami, které už nejsou tak docela malé... ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak konečně dostatečně věrné a neposunuté zpracování Petra Pana, kouzelné pohádky o chlapci odmítajícím dospět a dívce, která ten nesnadný krok nakonec učinila. Nádherná barevnost fantazijní Země Nezemě (se slabými digitálními, ale i s krásně stylizovanými "malovanými" triky jak od K. Zemana) a myšlenková hloubka vyprávění i probouzených citů se mi hodně líbily, méně už nejasné rozkročení mezi infantilně dětským a "temně" dospělým pojetím (nejednoznačně komický / tragický Hook bez mrknutí střílející své piráty). Ani skvělý casting a audiovizuál pak nepřebily přetaženou stopáž. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Třeba takovému Spielbergovému Hookovi to nesahá ani po kotníky a ani efekty nejsou, vzhledem k velkým nákladům, nějak zvlášť působivé. Výprava spíše průměr. Jediné, co tak zůstává, jsou sympatičtí mladí herci a hlavně Jason Isaacs, který si svou roli skutečně labužnicky vychutnal a bez něj by to byl s prominutim shit. Takhle aspoň průměr. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna fanda původního filmu, ani knížky, ale tento film se mi líbil. Bylo to dobře udělané. Prostředí Země-nezemě bylo krásné, víly neměly chybu, Peter Pan celkem sympaťák. + dokonalý herecký výkon J. Isaacse! Tohoto herce opravdu hodně můžu a jako Hook neměl chybu. Zápory. Představitelka Wendy (Rachel Hurd-Wood), byť je teď kráska, v tomto filmu fakt těžká nesympatie - hrozné. Začátek filmu ani ne, jako ten infantilní konec mě fakt vytočil a zkazil celý dojem. 4* ale dát musím. Fakt mě pobavil J. Isaacs!! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Režísér P.J. Hogan nedovolil představitelům podívat se na natočené scény, protože měl strach, že by to mělo vliv na jejich výkon. (wendy221)
  • Během natáčení záběru na pirátskou loď z výšin, který se nacházel v traileru, ještě loď nebyla dokončená. Aby nebylo možné poznat, že koráb ještě není kompletní, nasnímán byl shora pomocí jeřábu. (Listeroman)
  • Pro odhad velikosti Zvoněnky stál modelem syn hlavního deignéra Michaela Brunsfelda. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama