Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, John Williams se zde již opakuje. Steven Spielberg je nesmírně patetický, jako vždy, ale to je prostě jedno, protože tady nejde o tyhle dva tvůrce, ale jde o tu neskutečnou radost z toho, že člověk zase na chvilku může být dítětem, že je možné zase vklouznout do toho zelného úboru a prostě létat. Jestli jsem v dětství nějaký film zbožňoval, byl to tenhle. A to kouzlo je zde pořád. Pořád jsem ze Země Nezemě nadšený a rád bych se s postavami proletěl a pojedl. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Mám štěstí, že jsem v době vzniku filmu byl opravdu malý špunt, a tak můžu posuzovat tento film očima toho, pro koho byl učen - a sice malého dítěte. A v mých dětských očích obstál. Dokonce lépe, než E.T. Mimozemšťan, který byl na mě tenkrát až moc smutný. Dlouho už jsem Hooka neviděl a po přečtení zdejších komentářů nevím, jestli bych měl. Spíš ne. Uchovám si tak krásné vzpomínky na dětství, které se mi na tento film vážou... ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Williams: 1. Prologue [1:29] ,2. We Don't Wanna Grow Up [1:50] ,3. Banning Back Home [2:22] ,4. Granny Wendy [2:57] ,5. Hook-Napped [3:56] ,6. Arrival Of Tink And The Flight To Neverland [5:55] ,7. Presenting The Hook [2:58] ,8. From Mermaids To Lost Boys [4:24] ,9. The Lost Boy Chase [3:32] ,10. Smee's Plan [1:44] ,11. The Banquet [3:07] ,12. The Never-Feast [4:39] ,13. Remembering Childhood [11:02] ,14. You Are The Pan [3:58] ,15. When You're Alone [3:13] ,16. The Ultimate War [7:53] ,17. Farewell Neverland [10:17],, ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Regulérně špatný film. Všechny ty věci, které se u Spielberga vyčítají (sentiment, důraz na rodinné hodnoty, infantilita), jsou zde vlastně základní kameny celého filmu. Úplně uhozená dramaturgie, díky které se děti bez přetáčení prostě nedostanou k pasážím, které jsou zase víceméně orientované pouze na ně. Všechny scény jsou delší než mají být, stejné informace jsou nám dávkovány filmem několikrát a především je to všechno tak nekrytě umělé, až si spíš připadáte, jako byste sledovali cizí lidi užívající si na atrakci v Disneyworldu. Spielberg se snaží patrně vytvořit něco jako dětská hřiště, do kterých vkládá děj, nicméně neví, nebo zapomněl, že ty nejlepší dětské hry se neodehrávaly nikdy v prostředích pro děti stvořených, ale naopak ve skutečném světě, na který lze připnout libovolné příběhy, pokud mu dostatečně nerozumíte. Dvě hvězdy za Hookovu double-špičku na doutníky. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie, kde sa žijú sny a na ten reálny "život" sa zabúda v sladkých hrách. Stačí uveriť :-) Film môže svojou prílišnou infantilnosťou mierne odrádzať, ale niektoré momenty naozaj stáli za to a zimomriavkovalo sa jedna radosť. Moralizovanie mi prišlo vo filme pre deti (je to film pre deti!) v zásade prirodzené, aj keď naturalistickejšie poňatie by mohlo celý koncept ozvláštniť a posunúť ho vyššie. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Bob Hoskins koupil pivo více než třem stovkám komparzistů, když při natáčení jedné složité scény nastaly komplikace a musela se točit znova. (Pepy)
  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama