Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (439)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

130 minutová těžkotonážní projížďka po divokém západě, která mě ale nějakým zázrakem ani na chvilku nezačla nudit a já si naopak užíval každou minutu strávenou s Christianem Balem (jedna z nejlepších rolí) a jeho partou, u níž nemá nikdo nic jisté. Trošku mě mrzelo, že je vlastně takovýhle skvěle napsaný film s prokreslenými charaktery takhle nepředvídatelný, ačkoliv právě onu nepředvídatelnost tak trpělivě vyhledávám, ovšem tady mi začlo na postavách záležet a o to víc mě to pak samozřejmě semlelo. Vynikající dvojkombo se Netflixovským seriálem Godless?..ano, ale Hostilles je větší nálož. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahuje mnoho fascinujících scén, celek není úplně dokonalý (největší problém jsem měl se ztvárněním postavy Rosamund Pike a několika klišé), ale rozhodně velmi podnětný jako esej o Američanech - o původním obyvatstvu, o vítězích nad nimi i o dnešních bílých mužích, kteří to vše reflektují. Pro mě nejsilnější jako zpráva o tragice služby státu ("It´s my job."), který v průběhu let požaduje poměrně protichůdné věci (emoce). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Občas mě to překvapuje, ale western má stále co říci. Drsný voják se po desetiletích lovení domorodých rudochů sbližuje s jedním ze svých nejhorších nepřátel. Jednoduchý motiv, který snad ale potřeboval ještě trochu prostoru navíc. Christian Bale si sice vystačí s pokerově neměnným obličejem, ale i tak je výborný. U Wese Studiho platí totéž. Ústřední trojici výborně doplňuje Rosamund Pike, která má výhodu v tom, že nějaké emoce může ukázat častěji. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dalo se očekávat, že tempo nebude strhující, nicméně vedle až meditativního pojetí trpíme i rozvleklostí, což nikdy není dobrá vizitka. On už Out of the Furnace byl nesmírně trpělivý kousek, kdy se nám postavy postupně dostávaly pod kůži a začaly jsme nad nimi přemýšlet. Tehdy si Scott Cooper sedl s Christianem Balem, aby si spolupráci nyní zopakovali. Výsledkem je soustředěné drama s velmi dobrými hereckými výkony o nenávisti i usmíření, které upozorňuje na lidské slabiny, sází na syrové emoce a nehostinnost divoké země. Navíc vidět po delší době ve větší produkci dvojici Q'Orianka Kilcher a Wes Studi příjemně potěší. Působivá kamera. Nakonec *** až ****. ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Fantázia.Pre vás, priatelia moji, ktorí ste tento skvost ešte nevideli a možno ste okolo neho roky len krúžili (tak,ako ja), mám naozaj len jednu vetu-pozrite si ho.Ja sa musím za to, že som si film konečne pozrela,  poďakovať Chalametovi, oci mal len jedninú hovorenú repliku a kým som sa stihla spamätať, už som si z tváre utierala slzy.(ak je toto spojler, ospravedlňujem sa). Všetko od dokonalého,  tomto prípade skôr výrazového hrania Christiana Balea, cez vedľajšie postavy vrátane Indiánov, nádhernú kameru, až po samotnú myšlienku, to všetko tento film má.Viem, že tu neprezentujem žiadnu novinku, ale keďže zo všetkých mojich priateľov na Čsfd to videlo len asi 20 ľudí, prišlo mi vhodné na neho trošku poukázať. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama