Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od oscarového® režiséra Rona Howarda, Oheň je strhující, emocemi nabitý thriller o nebezpečném životě profesionálních hasičů. Kurt Russell a William Baldwin jsou dva znesváření bratři, pracující podle rodinné tradice jako hasiči v Chicagu. Když se objeví podivné série požárů, které spojuje stejný žhářský rukopis, jsou bratři donuceni dát své spory stranou a věnovat se jejich vyřešení. (Magic Box)

(více)

Recenze (295)

Matty 

všechny recenze uživatele

Oheň by mohl být velmi dobrým akčním filmem, jenomže solidní řemeslné zpracování zabíjí scénářem bohatým na manipulativní a klišoidní scény. Když například Steve ve zpomaleném záběru vynáší z hořící místnosti zraněného a hraje do toho „hrdinský“ motiv, místo abych s otevřenou pusou tiše zíral, nevěřícně jsem kroutil hlavou, jak tohle někdo může myslet vážně. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, Jordan ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru asi nejlepší Howardův film. Krásná ukázka staré dobré poctivé a kaskadérské akční práce. Ve scénách kdy jsme v ohni si pak divák opravdu připadá jako v ohni a cítí to reálné ohrožení a strach o postavy. Žádný trapný digitální plamínky. Pravda k vystavění příběhu mám trochu výtky a to konečné odhalení žháře ve stylu : pod svícnem je největší tma je celkem očekávatelné a pokud film pozorně sledujete, tak vás nijak zásadně nepřekvapí, ale to je asi moje jediná výtka. Jinak z mýho pohledu perfektní sonda do hasičského řemesla.80% ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o hasičích vůbec, skvělé herecké obsazení, příběh a režijní práce. U tohoto filmu jsem cítil teplo, kouř a napjatě sledoval každou minutu. Největší výtku mám k Baldwinovy, který je mě dost nesympatický a ani zde jsem si k němu cestičku neudělal. Kurt Russell extratřída, do této role si nedokáži představit nikoho lepšího. Silný film se smutným koncem, který i po několika zhlédnutí nenudí, mé hodnocení silné 4 hvězdičky… ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice to natočil Ron Howard, což samo o sobě dává tušit, že to asi nebude žádnej zázrak, ale myslel jsem si, že když v tom hraje Robert De Niro nebo Donald Sutherland, nemůže to bejt špatnej film. Bohužel ani jeden z nich moc prostoru nedostal a divák tak sleduje drtivou většinu filmu Williama Baldwina a Kurta Russella, jak ve zpomalenejch záběrech pobíhaj někde mezi plamenama. Kurt Russell ještě zahrál jakž tak, ale William Baldwin to je naprostej hereckej tragéd. Jinak ten film je jedno klišé za druhym. Nějak mě to vůbec nebavilo. Film je tak za 1 hvězdu. Tu druhou přidávám za De Nira a Sutherlanda. Škoda, že jsou tam tak málo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ron Howard dokáže zaujať akoukoľvek témou, dokáže zohnať spoločne s producentami luxusné obsadenie a dokáže to predať širokému publiku. Jeho filmy nie sú umelecké diela, ale aj napriek nejakým tým klišé, ako napríklad v tomto filme, nerobia z neho nikdy blbca. Pocta ťažkému remeslu, ktoré patrí medzi najrizikovejšie a najstresujúcejšie povolania, s nejakým tým príťažlivým milostným príbehom a mužnými mužmi v hlavných úlohách. VIDENÉ ZNOVA 7/20: Na filme už cítiť jeho vek, napriek tomu ide stále o výbornú adrenalínovú jazdu s fajn rozuzlením, kde sa navyše scenár nebál aj trochu pritvrdiť a neponúkol klasický happy end. Genius loci mesta Chicago tu hrá taktiež významnú úlohu. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (19)

  • Kurt Russell se na film připravoval tak, že jezdil s hasiči na opravdové výjezdy. (virus10)
  • Film se celý natáčel v americkém státě Illinois, převážně ve městě Chicago. Hasičská stanice byla natočena na Cermak Road, což je ulice pojmenována podle starosty Chicaga Antonína Čermáka, který byl českého původu. (Trajektt)
  • Jeden z najziskovejších filmov roku 1991 bol nominovaný na Oscara v niekoľkých, prevažne technických kategóriách. (ash99)

Reklama

Reklama