Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Po druhé řadě pro mě přišel obrat o stoosmdesát stupňů. Buď je to tím, že mě příběhy o čarodějkách a girl power vždycky bavily, nebo to bylo přítomností Emmy Roberts (a dokonalé mrchy Madison Montgomery) a nebo snad navrátilou Taissou Farmigou. Ať tak či tak, po jednom díle jsem byla až nekriticky nadšená a to nadšení mi vydrželo až do konce. Díly mi utíkaly až moc rychle a můžu říct, že mi tahle řada bude neskutečně chybět, s chutí bych zhlédla v další řadě pokračování. Rozhodně 5*, škoda, že nemůžu dát víc... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kam se vydat po fenomenálním Asylum, že... Divněji a rozmáchleji už to nešlo, tak se tvůrci přesunuli na americký jih a nabídli zábavnou a odlehčenější story o čarodějnickém klanu. Což má své velké kouzlo. Z velké části ženský ansámbl v čele se skvělými dámami Jessicou Lange, Kathy Battes a Angelou Basset vypráví příběh o spolku čarodějnic v ohrožení s řadou ozvášťňujích prvků. Máte tu teenage "Frankensteina", ženské kočkování, woo-doo, flashbacky do minulosti... A je to fajn. Šlo to lépe? Určitě. Zvláště ke konci série trošku ztrácí dech, ale televize je to pořád parádní. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím.. Není to tak silný jako první série, ale i tak je to dost slušné, přesto cítím záchvěv zklamání. Strachu už se nedočkáme vůbec, ale baví mi to čarodějnictví. Linii s Laveau a LaLaurie bych s klidem vynechala, to samé se dá říct o Sekerníkovi. Málo Kylea a moc Madison, tu měli nechat spinkat.. Co mi velmi mrzí je smrt několika dobrých postav. Všechny, kterým jsem fandila skončily pod drnem. Holt koho si oblíbím, umře. :D Ale najdou se i světlé chvilky. Třeba Zoe, nebo vymyšlené moci postav. Taky díl se zombíkama stojí za to. Už aby byla čtvrtá série, snad mi nezklame. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem vůbec překvapený, že se mi líbila i třetí série AHS. Opět skvěle vymyšlený děj a pořád dokáž překvapit. Jsem rád, že seriál pořád neztrácí své kouzlo a je vidět, že nápady ještě nedošly. Zpracování moderních čarodějek tu je podle mě dobré a docela i realistické. Atmosféra tu je dobrá a myslím, že i méně strašidelná a nepříjemná než v Asylum. Líbilo se mi, že je tu více vstupů do minulosti než v Asylum. Ale asi radši zase nebudu moc porovnávat. Příběh skvělý, herci jako vždy přesvědčivý a tady mi dokonce přišlo, že svoje role prožívají víc než v minulých sériích (vím, zase porovnávání). Jen mi tu občas neseděla hudba, ale jen proto, že to není můj styl. Ale i tak se mi některé pasáže líbily. Opět nemůžu dát méně než pět hvězdiček. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nejlepší z prvních šesti sérií, co jsem zatím viděl. Vícevrstevnatý příběh, tentokrát ale mnohem ucelenější a v hlavní lajně, než předchozí rozházená a neutříbená série Asylum. Ženská jízda, v níž jsou muži jen statickými přicmrndávači. Atmosférické, romantické, strašidelné, maskérsky naprosto excelentní. Tohle je prostě horrorová jízda, jak má být. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Madison Montgomery (Emma Roberts) z Coven je příbuzná Dr. Charlese Montgomeryho, původního majitele Murder House. (ICTS)

Reklama

Reklama