Reklama

Reklama

American Horror Story - Freak Show

(série)
  • USA Freak Show (více)
USA, (2014–2015), 10 h 44 min (Minutáž: 44–61 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Kathy Bates, Michael Chiklis, Denis O'Hare, Angela Bassett, Emma Roberts, Naomi Grossman, Mat Fraser (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V pořadí čtvrtá série s názvem Freak Show je zaměřená na jedno z mála posledních panoptik v Americe 50. let. Vypráví příběhy lidí a příšerek, kteří spolu putují po státech a vystupují, aby v tehdejším světě vůbec přežili. Lidé jim za vystoupení sice platí, zároveň jimi ale opovrhují a myslí si o nich jen to nejhorší, což jim dávají najevo především, když je potkají na veřejnosti. Právě lidé se mnohdy ukážou být většími netvory než samotné příšerky. Kromě tohoto životního údělu čelí ještě dvěma podvodníkům, kteří mají v plánu je zabít a vydělat si na prodeji jejich těl do muzea kuriozit a bohatému rozmazlenému psychopatovi, který je posedlý touhou získat pro sebe siamská dvojčata, která se k panoptiku nedávno přidala, a je pro to ochotný udělat cokoliv. Freak Show oproti prvním třem sériím sice funguje spíše na stinných stránkách lidské povahy, ale i tak zde nalezneme prvky nadpřirozena a dvě vyloženě duchařské epizody. (Bohnice05)

(více)

Recenze (171)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celá série Freak Show měla obrovský potenciál a skvělý start. Jenže pak jakoby došly nápady, vše ztrácelo větší smysl a navíc bylo zbytečně chaotické. Naprosto využitý potenciál zůstal naplněn pouze u psychopata, který v posledním díle ukáže svou chladnokrevnost a bez soucitu dělá, co mu jde nejlépe. Škoda toho, že jsem přesně tohle čekal a nebylo to žádné překvapení. V tomto směru byla velká chyba, protože to mohlo být daleko epičtější. Fantastická byla Elsa a i mnoho dalších postav. Největší strach však byl z klauna, který se ukázal rychle a bohužel ješte rychleji zmizel. Na jeho postavě se mohlo zapracovat lépe. Celkový pocit z této série je smíšený a bohužel se vrací kvalitou zpátky .. 5/10 = 55% ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery!! Kapku jiná série AHS. Po druhém shlédnutí jsem spokojena. Velmi časté měny charakterů postav. Krásný závěr na úrovni. Doprovody písní. Intro hezky zpracované i když strašidelné ani trochu. Oblíbené postavy: Ma Petite, Pepper. Díl s Pepper byl nejlepší z celé série, hned poté dvojdíl s Edwardem Mordrackem. ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád si nemůžu zvyknout na stále stejné tváře opakující se v seriích v jiných rolích...je to prostě trochu divné, ale jinak celkem spokojenost. Příšery nic moc, nejlepší byl klaun s okouzlujícím nasazujícím úsměvem, kdy každému bylo hned jasno, že tenhle klaun není úplně v pořádku a ten zazobaný fracek byl zahraný taky výborně o tom žádná. Děj trochu předvidatelný, ale na hororový seriál prostě dobrý, pořád je to povedenější než kde jaký film ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovnaké herecké obsadenie, iný príbeh, rovnaké “chyby”. Ja proste nerozumiem tomu, načo je dobrá 13-násť epizódová séria, ktorá nie je dejovo či kvalitatívne konštantná. Opätovne totiž strieda lepšia časť horšiu a naopak, pričom napriek tomu, že ide po psychologickej stránke o solídnu premisu, nevyhne sa hluchým dieram, ktoré dokážu celkom pekne otráviť samotné sledovanie tejto série. Fakt neviem ako objektívne ohodnotiť. Aj bavilo, aj nebavilo. Štyri, alebo tri? Tri, alebo štyri? Tak asi “ŠTRI” .. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem si, že po Covenu už nic lepšího být nemůže - a měl jsem pravdu. Murphy s Falchukem se opět utrhli ze řetězu a připravili úchylnou a zvrácenou sérii, která tady v rámci AHS nikdy nebyla. Nejlepší je sice pořád Coven, ale musím říct, že tahle fantastická Freakshow je těsně za ní. A úplně brutálně mě potěšil fantastický crossover s Asylumem a navíc sem velmi povedený "Pepper Origin", který byl v rámci této postavy opravdu potřeba, skvěle zapadl. Největší hvězdou je (samozřejmě) Jessica Lange, která si vychutnala další skvěle propracovanou postavu. Těsně za ní je ale fantastický Finn Wittrock, Dandyho charakter tahle série opravdu potřebovala - a i když ti nejlepší šli celkem brzo do kopru (Kathy Bates, Frances Conroy, Michael Chiklis), skvěle to šlapalo i bez nich a zejména geniální Neil Patrick Harris to tam skvěle oživil. Navíc tu máme (ostatně jako vždy) perfektní finále, nejspíš asi nejlepší ze všech sérií a Sarah Paulson se taky pěkně vytáhla. Není sice zrovna moc pěkná, ale tahle siamská dvojrole je doposud nejlepší ze seriálu. Zápletky výborné, jen toho parádního klauníka z prvních dílů si mohli udržet trochu déle, z epizod je pak nejlepší ta o Pepper a naprosto fantastická dvojepizoda Edward Mordrake. Jen ten náš boží N.P.Harris by příště mohl dostat klidně i hlavní roli, sem se hodil perfektně. A upravená znělka a intro celkově také nemá chybu. FREAKSHOW je jako celek opět nádherně zvrácené, zábavné, skvěle napsané, perfektně zahrané a ani trochu strašidelné, s výbornými charaktery a celkově ještě větší mírou propracovanosti všeho než dřív, takže je vše jak má a já jsem naprosto spokojen, protože ani v této sérii nená jediná špatná epizoda a potvrzuje se, že AHS je jeden z nejlepších seriálů současnosti. Toho Hotelu se ale strašně, strašně obávám... Uvidíme, to už je totiž jiný profil. Viva, Jessica Lange, viva. Viva všichni. 100%. ()

Galerie (456)

Zajímavosti (20)

  • Postava sestry Mary Eunice, ktorú hrá Lily Rabe, bola už druhou postavou, ktorá sa "presunula" z druhej série do štvrtej. Tou prvou bola Pepper, ktorú stvárnila Naomi Grossman. (Carol Pifková)
  • Série se začala natáčet 15. července 2014 v Louisianě. (Varan)
  • Ben Wolf, ktorý stvárnil Meepa, sa objavil v prvej sérii ako znetvorené dieťa Thaddeus Montgomery, známy aj ako Infantata. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama