Reklama

Reklama

Lady Macbeth

  • Velká Británie Lady Macbeth (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Lady Macbeth nás přivádí na zdánlivě poklidný anglický venkov roku 1865. Katherine stojí před oltářem vedle Alexandera, svého budoucího manžela. Vikář je prohlásí za muže a ženu. Alexandrův stárnoucí otec Boris, bohatý majitel dolů, dvojici pozorně sleduje. Katherine totiž koupil pro svého syna spolu s malým pozemkem od jejího otce. Svatební noc však zůstane nenaplněna, Alexander novomanželce neudělá žádný fyzický návrh. Navíc musí záhy nečekaně na několik týdnů odcestovat do rodinných dolů a jeho otec zase odjíždí do Londýna. Osamělá Katherine na tchánův příkaz nesmí opustit dům a tak tráví prázdné dny uzavřena v zatuchlých místnostech. Pak se ale přece jen odváží vyjít ven. Při jednom ze zakázaných výletů narazí na Sebastiana, hezkého, silného a drsného nádeníka. Ten pak v noci vnikne do její ložnice, a i když mu Katherine zpočátku odolává, nakonec sama podlehne chtíči. V následujících dnech se oddávají nespoutané vášni a Katherine se stále méně podřizuje milencově vůli. Stává se z ní autoritativní paní domu. Jejich vztah však nemůže uniknout okolí. Chvíle neodvratných střetů a výsledných tragédií se blíží. Katherine se rozhodne vzít vlastní osud do svých rukou, nic jí nedokáže zastavit... Tchán přijíždí zpět z Londýna a později se vrací i Alexander. Navíc se objeví i Agnes spolu s malým chlapcem, který je Alexandrovým levobočkem. Kdo z nich přežije vášeň paní domu? (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Low budget kopie In Secret s několika málo rozdíly. Namísto velkoměsta se milostný trojúhelník odehrává na venkovské usedlosti a absenci hvězdných hereckých jmen nahrazují neznámí umělci se zajímavým potenciálem. Tenhle experimentální tah má své kouzlo a celek působí příjemně spontánním a improvizačním dojmem. Určitě chybí sex appeal Olsenky, nebo vyzrálost Jessicy Lange, ale i tahle emocionálně primitivnější a živočišnější variace lásky, zrady, pomsty je docela solidně koukatelná. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Celou dobu sledujeme zápletku o lásce, sexualitě, která přechází až za hranu a jedná se jakousi transformaci, kdy hlavní hrdinka ztrácí jakékoli zábrany ve svých činech. Postupem času je až nepříjemné, kam je hrdinka schopna zajít a zároveň sledovat její okolí. Na jednu stranu člověk hrdinku chápe, ale zároveň v ní vidí odpor. Herecky film nemá chybu a postupně se daří navozovat hutnou atmosféru a autenticky zachytit období 19.století dosti sugestivně. Osobně jsem si představoval, že proměna hlavní postavy bude o něco více vygradovaná, aby to na divákovi zanechalo větší stopy. Přece jen se jednalo o jednoduchý příběh a závěr dostal docela rychlý spád, což trošku zamrzí. Určitě povinnost pro milovníky Shakespearea........7/10 ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to má asi jako s Nightcrawlerem. Moc kvalitní snímek, výborně zahrané, vtáhne to do děje a dokáže vzbudit emoce, ale ve výsledku je vám z té ohavnosti chování vlastně takřka nevolno od žaludu. Což byl záměr, ale prostě "objektivně" ****, subjektivně *** právě za tu bezskrupulózní bezcitnost. --- Film, který doporučuji vidět, ale už nechci znovu vidět. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Docela creepy film, hlavně tím, jak snadno hlavní postava opouští jakékoliv morální zábrany (pokud vůbec někdy nějaké měla) a ve jménu jakési "lásky", která je spíš snahou někoho ovládat a vlastnit, doslova jde přes mrtvoly. Naprosto nikdo mi tam nebyl sympatický, i když jsem empatizovala se situací Katherine..sama si neumím představit být uvězněna v takovém domě, stále sama a bez možnosti vycházet ven, s manželem, který je pro mě naprosto cizí a akorát mu musím být po vůli a dělat cokoliv mi přikáže, to fakt no thanks a opět jsem ráda, o kolik víc už jsou dnešní ženy ve vztazích emancipované. Ve výsledku myslím, že z toho rozhodně benefitují i muži a oba mohou být v takovém vztahu spokojenější než v jakési sick pán a ráb hierarchii. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Historický príbeh (odohráva sa v roku 1865) o mladej, nadržanej, manipulatívnej mrche, ktorá sa nezastaví pred ničím. Každého, kto stojí v ceste jej nemravného, pohodlného života, bez ľútosti odstráni. Jej praktikou ako si udržať svoj životný štýl je klamstvo, zvádzanie, intrigy a vražda. Nemá žiadne výčitky svedomia, nemá žiadny súcit, nevie čo je to empatia. Je to psychopatická egoistická sviňa, ktorá myslí jedine na seba samú. Už dávno som sa vo filme nestretol s takto negatívnou postavou, dávno som už nevidel takúto anti-hrdinku. Snímok "Lady Macbeth" z produkcie Veľkej Británie ma zaujal svojou surovosťou a emotívnym chladom. Aj čo sa týka technického a celkového režisérskeho spracovania je to pomerne originálne filmárske dielo. **** ()

Galerie (44)

Zajímavosti (2)

  • Kočka, kterou je možné ve filmu spatřit, je plemene „Cornish Rex“, které vzniklo genetickou mutací kolem roku 1950. Děj filmu se ale odehrává v roce 1865. (vojacekr)

Související novinky

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

Jak to vypadá s Východními přísliby 2?

03.11.2018

O pokračování Východních příslibů se mluví už dlouhé roky, film z roku 2007 režiséra Davida Cronenberga (Dějiny násilí) v hlavní roli s Viggo Mortensenem (Pán prstenů) a Vincentem Casselem (Dannyho… (více)

Reklama

Reklama