Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

classic 

všechny recenze uživatele

„Šestnásť sviečok” narodeninových, momentálne ešte ani nesfúknutých, a to ani nehovoriac o nasledovných absenciách s tým súvisiacich, keďže blížiaca sa svadba Ginny Baker, kompletne donútila všetkých členov rodiny, aby totálne pozabudli, že aj ich ďalšie dieťa, dcéra, má mať taktiež dôvod na veľkú radosť, pretože akurát oslavuje svoje 16. narodeniny, ale bohužiaľ tento »sobáš« ich natoľko vyčerpal, až tým pádom úplne celý zatienil i samotnú Samanthu, ktorá nedokáže vôbec pochopiť, prečo... ? I napriek tejto ozaj nevďačnej situácii, sa jej aspoň začína rysovať "randenie" s Jackom Ryanom, ktorý sa podobá na Clinta Eastwooda a zrovna chodí s Caroline Mulford, čo miluje samé, divoké párty až do rána bieleho, pričom práve prvák na strednej, Ted, sa zase pre zmenu dvorí "Sam" , a tak je už automaticky zabezpečené to, že jednotlivé, medziľudské vzťahy sa budú skrz naše postavy i nápadito trblietať a preplietať, súčasne, až pokým samozrejme nenaberú aj reálne kontúry. Karty dokážu tiež poriadne zamiešať i pozvaní na veselicu, to jest babky a dedkovia, no najmä rodičia Jima Bakera, ktorí vytvárajú mnohé komické nedorozumenia, čím v podstate iba spríjemňujú celkové dianie na plátne, ktoré je už tak vskutku dosť interesantné, čo sme prakticky už voľakedy okúsili asi všetci ? Eso v rukáve bude študent na výmennom pobyte, Long Duk Dong, ktorý po pár hodinách po príchode, sa náramne dobre adaptoval v novom prostredí, že aj on postupne priloží ruku k dielu, ale takým trochu odlišnejším a o dosť bizarnejším spôsobom, jemu prislúchajúcim. Asi tak toľko ku kolísavému deju. / Debut Johna Hughesa, ako režiséra a scenáristu, zároveň, ma asi až tak stopercentne neoslovil, ako hneď ďalšie dva zárezy, ktoré som si medzitým už obľúbil. Síce si tu zahrali začerstva dvaja herci, čo budú čochvíľa hviezdiť aj v Raňajkovom klube, to jest Molly Ringwald a Anthony Michael Hall, ktorí sú mi už inak veľmi dobre známi, no i napriek tomu nemôžem povedať, že by zakaždým spoľahlivo a presne trafili klinček po hlavičke, miestami si kladivom buchnú po prstoch ! Predovšetkým Tony Hall miestami nielenže na seba púta prílišnú pozornosť, ale aj rovnako tlačí na pílu. Má to zhruba 90 minút, ale nie vždy vám utečú, ako voda ! PS: Počas nich definitívne natrafíte i na súrodencov cusackovcov, kedy Johna spoznáte snáď bez väčších problémov, ale garantujem vám, že na jeho sestru Joan, len tak nezabudnete ! PS 2: „Všetko najlepšie k Tvojim narodeninám, Samantha, praje z celého srdca classic” ! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úžasný Hughesov rukopis mixujúci odľahčenú tínedžerskú drámu s kanonádou vtipných scén. A s tradične úžasným castingom (Hall, Ringwald) a soundtrackom - i čo sa týka inštrumentáliek i popových skladieb (zo známejších napr. Oingo Boingo, Billy Idol, Spandau Ballet, či Altered Images s ich Happy Birthday). ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Řekla bych vcelku opomíjený snímek podle zdejšího hodnocení, za to opravdový skvost. Takhle si představuju, že by měla vypadat romantická komedie, ne ty sračky, co se dneska v USA točí. Má to hlavu a patu - prostě děj běží, nějaká zápletka, rozuzlení blablabla...jo normální...ale je to tu doplněné naprosto vynikajícím humorem, takovým nenásilným ale přitom vkusným a k tomu tu jsou výborní a příjemní herci. Velmi pohledná a napohled zajímavá Molly Ringwald, jejíž postava je ještě zajímavá i svým charakterem aneb mírně sarkastická (takové postavy mám vždycky ráda), troufalá, ale přitom trošku v pozadí. A.M.Hall tak ten neměl chybu, většího outsidera byste těžko pohledali, ale přitom se choval jako kdyby byl naprostý borec, to na něm bylo to skvělé. Ale co se týče M.Schoefflinga, který měl být asi 3. nejdůležitější, tak ten tam byl spíše jen pro okrasu. Každopádně charakterové typy na střední jsme tu měli úplně všechny, střelenou rodinu k tomu aneb ten její brácha, Mike myslím, byl naprosto boží....ty jeho kdyby kdyby lezla z mých úst ve vhodné chvíli, tak to by bylo super......prostě whole package. Tomuto filmu nic nechybí, nic nepřebývá.... Dodatek 3.3.2013 V 17. episodě Go on, se na film několikrát naráží. A to mě přimělo přemýšlet o tom, že v podstatě pořád se mi poslední dobou stává, že se podívám na snímek, o kterém jsem nikdy předtím neslyšela a najednou se všude začne objevovat? Buď v narážkách, scénkách nebo o něm někdo píše či mluví. Tak jen takový malý poznatek jsem tu chtěla dopsat. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na teen romantickou komedii film obsahuje podezřele vysoký počet zábavných wtf scén, které velmi dobře balancují na hranici trapnosti, ale Hughes velmi dobře ví, kde už má přibrzdit a to je vlastnost, které se bohužel dnešním obdobným filmům nedostává. Jinak romantická linka filmu mezi Molly (která se mi poprvé ke konci libila) a velmi nevýrazným Schoefflingem je nulová, ale naštěstí nehraje vůbec prim. Režisér asi věděl jaký poklad má v ultimátním Michaelu Hallovi, který si imho krade celý film pro sebe a je jednoduše boží a tak dostal hodně prostoru. Také ten Číňan je hodně ultimámátní postava, celkově je to absolutně feel good záležitost, hodně jsem se smál a jsem velice spokojený. A na party hraje Patti Smith - tak to má být :) ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Ach ty sladké naivní osmdesátky! Čas, kdy Americe vládl Reagan a všechny problémy se daly vyřešit hlubokým pohledem do očí a projíždkou v tátově vypůjčeném rollsroyci. Trochu mi to připomínalo American Graffiti v tom, jak se celý film odehrával během 24 hodin a především během jedné noci z pátku na sobotu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama