Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlie Partana, kmotřenec mafiánského vůdce, je nájemný vrah, který je zvyklý "odstraňovat všechny potíže rodiny Prizziů". Na rodinné svatbě se zamiluje do krásné Irene. Krátce poté dostane Charlie za úkol zlikvidovat pokladníka Maxe Hellera, který zpronevěřil mafiánské rodině Prizziů více než 700 000 dolarů. Zastřelí ho v garáži jeho domu a pak čeká na paní Hellerovou. Překvapeně zjistí, že je to Irene, která ho přesvědčí, aby ji nezabíjel. Charlie však musí najít chybějící peníze. Idylka zamilovaného muže skončí ve chvíli, když zjistí, že Irene, se kterou se oženil, je jeho kolegyní z branže. A když mají později zabít jeden druhého, je to už hotová manželská krize... (TV Nova)

(více)

Recenze (172)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení. Nikdy jsem o tomto filmu neslyšel. Až toto velmi sympatické obsazení mě k filmu přivedlo. A fakt jsem nelitoval. Moc hezká gangsterka!! Parádně natočená a ústřední dvojice fakt nemá chybu. I oscarová A. Huston byla výborná. Fakt parádní podívaná. Doporučuji všem! Jediné mínus celého filmu a já to pořád cítím.... Kdyby se do filmu nedala ta scéna, kdy SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... kdy ji trefí, bylo by to dokonalé. Ale tento záběr to celé zkazil. Jinak ale dokonalost! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podstatne lepšie než Chinatown (1974) a tiež lepšie než The Two Jakes (1990). Pre mňa osobne je tu veľkým lákadlom ešte neuveriteľne sexi famme fatale Kathleen Turner. Milujem ju v jej prvých filmoch. Respektíve vo filmoch z 20.storočia. Inak sa jedná o celkom kvalitný mafiánsky snímok, aj keď sa iným mafiánskym filmom veľmi nemôže rovnať. Taktiež uspel snímok po romantickej stránke a tak si na svoje prídu aj dámy. Ale do žánru komédie to samozrejme veľmi nepatrí, takže milovníci komédie - ruky preč. Herecké obsadenie je viac než výborné a vlastne Jackovi Nicholsonovi a Kathleen Turner to spolu veľmi svedčí a skoro ani nemusia hrať a aj tak to medzi nimi iskrí. Atmosféra doby je vykreslená taktiež veľmi presvedčivo. Celkom príjemné prekvapenie. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ale kdeže. Spíš mafiánská hříčka, ve které se z husta intrikuje. Souboj různých zájmů, jako jsou boj o život, o místo v rodině, o lásku, o peníze...nebo právě o čest. Uprostřed toho je Charlie a žena, do které se zamiluje. Nutno dodat, že rychlostí a způsobem, který byl asi jedinou směšností. Všechny ty pletichy byly ale přehledné, dávaly smysl a do poslední chvíle nebylo zřejmé, jak to dopadne. Potud tedy spokojenost, ale ta skoro divadelní odlehčenost mi tentokrát moc nesedla, byl bych raději za čisté drama, nebo naopak víc humoru. Nedávno jsem viděl Přeber si to...tam to bylo podobné, ale humoru bylo o chlup víc. Přesto bych lépe hodnotil, spíš tento film. Scénář je chytřejší. Za mě hodnocení, tak 77% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Chm, možná že čtyři hvězdičky z pěti jsou moc, ale když vezmu v potaz, jakou ďábelskou práci na minimu prostoru předvádí Anjelica, tak tři hvězdičky z pěti jsou zase málo. Nemluvě o tom, že William Hickey jako by na naši planetu taky dorazil dírou z pekla. Na to, že vlastně moc nemám ráda mafiánské filmy, jsem si tenhle užila docela dost. Nejspíš mě na tom bavilo to, že příběh je celkem přímočarý a nepředstírá, že je něco víc, než co ve skutečnosti je. Předstírání velikosti je to totiž můj věčný souboj s Kmotrem, o kterého bych si, nebýt Pacina, nejraději ani kolo neopřela. Přijde mi zajímavé, že Hustonovi všichni vyčítají stáří a únavu a Coppolovi tleskají za moderní masterpiece, když mně oproti Prizziům sága rodu Corleonů připadá mnohem utahanější, rozvleklejší a ustrnulejší v době dávno minulé. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto filmu som mal akýsi zvláštny pocit. Filmov z mafiánskeho prostredia mám napozerané veľa a tento film mi prišiel ako najmenej autentický z nich. Už len Nicholson ako mafián nie je asi práve šťastná voľba, aj ked je to fantastický herec, ktorý dokáže zahrať čokoľvek, do tejto role sa mi veľmi nehodil. Podobne to je aj s ďalším obsadením Rodiny (s výnimkou Roberta Loggiu, ktorý tu dostal príliš málo priestoru). William Hickey sa do úlohy bossa naozaj vžil, no stále som v ňom videl len toho dementného dedka z Christmas Vacation. Proste v obsadení figuruje na môj vkus príliš málo Talianov. Celkovo však ide o nadpiemerný film s kvalitnými hereckými výkonmi, no v rámci "mafia movies" ho asi nezaradím do mojej TOP10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (10)

  • Gangsterstý snímek měl velký úspěch a vyhrál po celém světě celkem 29 cen, přičemž byl na další 15 nominován. (Terva)
  • Filmování probíhalo v newyorské čtvrti Brooklyn. (Terva)

Reklama

Reklama