Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Studio, které natočilo film Holka na roztrhání, vám představuje další romantickou komedii Pod toskánským sluncem s Diane Lane v hlavní roli (nominovaná na Oscara, Nevěrná, Perfektní bouře). Frances Mayes (Lane), čerstvě rozvedená spisovatelka ze San Franciska, dostane od své přítelkyně nabídku strávit deset dní v Toskánsku. Je tím trochu zaskočena a příležitost nepřijímá s nadšením. Přesto nakonec sebere všechnu svou odvahu a vyrazí na cestu. Toskánsko ji natolik okouzlí, že se rozhodne koupit zchátralou vilu. Začíná dobrodružství, které změní její život a naplní ho neočekávaným překvapením, přátelstvím a láskou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Chápu výhrady ostatních uživatelů o jednoduchoučkém děj, tenhle film opravdu není složitý. Ale Pod toskánským sluncem je moje srdcovka. Atmosféra prosluněného Toskánska, všechny ty záběry na překrásnou místní krajinu (zalitou sluncem, samozřejmě!), italské jídlo a pití... Krásná Diane Lane tu hraje spisovatelku Frances, která právě od života dostala pár pořádných facek a pokouší se znovou postavit na nohy. Symbolem jejího nového života se stává toskánská vila Bramasole, do které investovala všechny úspory a ze které se znovu snaží udělat krásné a obyvatelné místo (stejně jako ze svého života - ups, to je ale patetická metafora, co?). Bojuje s rozpadajícím se domem, samotou, poznává nové přátele a taky to, že štěstí není jen o zoufalém hledání toho pravého chlapa. Pod toskánským sluncem je zkrátka taková pohodovka. Mimochodem, stejnojmená kniha od spisovatelky Frances Mayes (té opravdové) nemá s tímhle příběhem mnoho společného. Mayesová v něm půvabně vypráví, jak se svým partnerem Edem koupili a renovují toskánskou vilku, ale jedná se spíše o sérii odlehčených příběhů o tom, co taková renovace v Itálii obnáší. Ale prosluněná atmosféra z ní čiší stejná. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Občas som mal pocit, že tento film ma tak trochu míňa. Diane Lane pri všetkej úcte veľmi nemusím (nemám nič proti nej, ale zase ani veľa pre) a príbeh o tom ako rozvedená kritička kníh prekonáva svoju krízu v starom dome v Toskánsku s partou poľských gastarbeitrov a postavičkami z blízkeho mesta vrátane Felliniho divy ma akosi neoslovil. Netvrdím, že ženám sa film páčiť nebude, skôr áno, ale v mojom prípade jedno zhliadnutie stačí. ()

Reklama

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který si dokážu představit na ČT2, v Úterý a v 10hod dopoledne. Tuctový, ničím revoluční film o hledání sebe, "pochopení smyslu života" a hledání štěstí. Problém tady vidím v tom, že ve filmu je více příběhových linií, které nakonec vůbec nesedí dohromady a ničím nezaujmou. Bylo by fajn některé scény ubrat a podpořit jiné. Proč se někteří lidé objevili znovu v příběhu, co se dělo s domem a hlavně.. takové to americké klišé... "Nemůžu nabídnou více, více peněz nemám" a poté vidíte hlavní postavu vařit za 500 euro jednu večeři za druhou, přestavovat dům, cestovat po Toskánsku a užívat si vína. Dříve jsem tento nedostatek neřešil, ale víc a víc mě to u filmu ruší a tady to bylo do nebe volající, že tahle žena by v reálném životě sotva do Toskánska dojela, natož tak přežila rok. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně účinný navozovač dobré nálady, pohody a odvahy k radikálním rozhodnutím.. :-)) romantické, milé, úsměvné, i lehounce dojemné.... co zpříjemní zimní večer, a to nejěn těm, kteří milují sluncem prozářenou pohodu nebo se chystají k radikálním změně svého života... a Diana Lane je kočka.. :-) ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmy, po ktorých pozretí mi zostane príjemný pocit a Pod toskánskym slnkom je presne takým hrejivým zážitkom, zanechávajúcim úsmev na tvári. Pôsobí síce aj trochu rozprávkovo, ale to je niečo, čo sa filmu dá odpustiť. Diane Lane je vo svojej úlohe absolútne očarujúca a nečudujem sa, že jej vyniesla viaceré nominácie a ocenenia. Veľký priestor patrí vo filme ale aj nádherným talianskym scenériam lákajúcim na dovolenku, prastarej vile plnej tajomných zákutí, priateľským miestnym obyvateľom ako aj trojici pôvodne rezervovaných Poliakov. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (13)

  • Vila Bramasole, kterou si koupila Frances (Diane Lane), se ve skutečnosti jmenuje Vila Laura a je součástí staré usedlosti, zbudované v 7. století n. l. na okraji města Cortona. Vila a přilehlé budovy byly po natáčení nově zrekonstruovány a dnes slouží jako luxusní penzion. (Tonula)
  • Frances (Diane Lane) darovala jednomu z polských dělníků (profesoru literatury) knihu Czesława Miłosze. Czeslaw Milosz byl polský básník, nositel Nobelovy ceny za literaturu v roce 1980. (Tonula)
  • Scéna, kdy Frances (Diane Lane) píše pohlednici pro matku Rodneyho, se odehrává v Cortoně na Piazza della Republica, tak jako většina scén z tohoto města. Natočení filmu v Cortoně silně ovlivnilo návštěvnost města turisty z USA. (Tonula)

Reklama

Reklama