Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Finálového střetnutí Stanley Cupu mezi Pittsburgh Penguins a chicagskými Black Hawks se účastní kromě tisíců diváků také viceprezident se starostou. Stadion je ale obsazen a podminován teroristy, kteří žádají obrovské výkupné. Ke smůle zločinců je tu ale požární technik Darren McCord. Všechno by jim možná vyšlo, kdyby jeden z nich neudělal tu chybu, že jako rukojmí odvlekl do viceprezidentovy lóže i Darrenovu malou dcerku Emily, kterou i se synem vzal na zápas. Darren jednoho z teroristů donutí, aby mu prozradil, kde jsou uloženy nálože. Pak likviduje jednoho teroristu za druhým, odstraňuje nálože rozmístěné po celém stadionu a ještě si stačí, aby unikl pronásledovatelům, odskočit do brány "tučňáků", aby brilantním zákrokem zvrátil nerozhodný stav zápasu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Jednu * musím pridať za krásnu a emotívnu scénu v ktorej sa mi slzy tlačili do očí - keď hasič Jean- Claude v rozhodujúcom zápase o Stanley Cup nastúpi ako brankár na jeden samostatný nájazd a samozrejme ho chytí, pričom ostatní sa tešia ako malé deti..Dojemné!!! Inak pekná béčková sračka samozrejme ... ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film som v čase jeho uvedenia na video veľmi chcel. Všade som ho zháňal, no bez úspechu. Mal som tri dobré dôvody, prečo som si myslel, že to bude najlepší film môjho života: 1. Film je zo športového prostredia a také filmy sa mi vždy páčili, 2. Hrá v ňom vtedy môj najobľúbenejší herec (Van Damme), 3. hral v ňom požiarnika, čo mi v tom čase bolo veľmi veľmi blízke. Teraz, 8 rokov neskôr, som veľmi rád, že som si to nekúpil. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nechtěná parodie na Die Hard se sympatickým prostředím, předvídatelným klišoidním dějem, infantilními dialogy, brilantně černobílými postavami a afyzikálními akčními scénami, ze kterých hraje nejvyšší skóre fight JCVD s ženou v obleku maskota Pittsburghských Tučňáků. Do jisté míry to zábava je a nepatří to mezi nejhorší béčka, co jsem viděl, ale urychlený závěr působí mdle na celý film, takže si další den sotva pamatujete, že jste něco viděli. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Byl jste v kontaktu s útočníky?" - "Dva jsem zabil. Je to kontakt?" Moje další vandammovské guilty pleasure. Scénář je slabý odvar Smrtonosné pasti, kde mrakodrap nahradil hokejový stadion během finále Stanley Cupu, ale tasí pár zábavných hlášek a ozvláštňuje jinak nudnou akci, jak se dá. Van Damme tak bojuje s teroristou v kostýmu tučňáčího maskota, dalšího zlikviduje vodní pistolkou a nebo se během hry vydá inkognito na led. A typicky nonšalantní devadesátkový záporák taky baví. "Věříte, že je to výbušný?" - "Moc ne." ()

tron 

všechny recenze uživatele

Van Damme zjavne odkukával od Seagala. Len čo režijne debutoval Aljaškou v plameňoch, belgická puma debutovala Súbojom cti. A len čo Seagal hral v akčniaku z uzavretého priestoru (Prepadnutie v Pacifiku), Jean-Claude rýchlo do svojej filmografie pridal spriaznenú (ale podstatne menej zábavnú) Náhlu smrť. Tentokrát priestor nie je až taký uzavretý (ide sa skôr niekde na úrovni mrakodrapu z prvej Smrtonosnej pasce), ale inak fajn. Konzistentné, neurážajúce a veľmi neprekvapivé akčné béčko. O tom, že skutočne nejde o žiadne žánrové veľdielo (a zďaleka ani o jeden z najlepších Van Dammeho kúskov) ostatne asi dostatočne vypovedá fakt, že keď sa vysloví názov tohto filmu, všetci si spomenú maximálne tak na scénu s tučniakom... a tým to hasne. Scenár je predvídateľný (scenárista Policajnej akadémie 3-4 sa nezaprie), réžia Petra Hyamsa (s ktorým dal Van Damme rok dozadu dokopy podobne priemerného Timecopa) a rozpočet síce nie je zlý (35 miliónov), ale nie je dostatočne dobre využitý. Achillovou pätou nevýnimočnej snímky je slabý kasting v čele so značne nepostačujúcim ústredným zloduchom v podaní béčkara Powersa Bootha (divný hixploitation Južanská pohostinnosť alebo čudné Prekliate tajomstvo s Rutgerom Hauerom). Našťastie, prostredie rozľahlého štadióna so zákulisím je zaujímavé, originálne a atraktívne, za čo určite palec hore. Náhla smrť sa paradoxne dostala do kín v rovnakom roku, ako tretia Smrtonosná pasca, ktorej prvý diel dodnes patrí medzi klasiku „uzavretých priestorov“, pričom ale trojka sa paradoxne neodohrávala v uzatvorenom priestore, ale v New Yorku a vďaka tomu Náhla smrť bola minimálne po stránke zápletky viac smrtonosnopascovejšia, než samotná Smrtonosná pasca 3. Diváci naozaj neboli nadšení: film s rozpočtom 35 miliónov ich na celom svete zarobil len 44. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Jean Claude Van Damme začal během natáčení filmu užívat kokain. [Zdroj: Metro] (hippyman)
  • Tři roky před natočením filmu se hrálo finále Pittsburgh vs. Chicago. Tučňáci tehdy vyhráli 4:0 na zápasy. (Untouchabl)
  • Během filmu se několikrát brankáři Penguins změní barva betonů z bílých na černé a naopak. (Terva)

Reklama

Reklama