Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Malá legrační a bezvýznamná rada od člověka, kterej nikdy nenatočil ani krátkometrážní věc a honí si kulturní ego na filmový databázi: Prosimvás! Prorazíte-li v Hollywoodu s uderným indie dramatem, který dokázalo chytnout za srdíčka, a pokukujete-li po dalším režisérským zářezu, vykašlete se na zfilmování memoárů. Je to strašně těžká a nevděčná věc, plus vám pak každej bude předhazovat pokukování po Oscarech a pokus o prachsprostou ždímačku slz. Díky! ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě lahůdková role pro Woodyho. Ten se jí zhostil jak pan profesor. Celá ta rodinka je pořádně vypečená a je radost sledovat vývoj a psychologii všech postav. Skvělé dialogy. Jsem rád, že čas od času se něco takového ještě natočí. Místy možná emočně až trochu přetažené, ale drží se to na hraně a nesklouzává do přílišného patosu. Vzhledem k tomu, že jde o inspiraci skutečnými lidmi, přidávám i hvězdu pátou. Moc pěkný film. Osobně bych přidělil Oskara Woodymu a Naomi Watts.85% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Glass Castle" ma nakoniec poriadne chytilo za srdce. Možno je film trošku prikrášlený a možno nemusí hovoriť všetko tak, ako to reálne bolo, ale snaží sa. A Woody Harrelson je podľa mňa excelentná voľba do tohto filmu. Má presne tú potrebnú charizmu, ktorú tomu mal dať. Verím mu jeho alkoholizmus a všetko to negatívne s ním spojené, no rovnako nemám problém mu uveriť, že svoje deti miloval. A keď mal svoje dobré momentky, tak bolo vidieť, že sa snažil svoje deti k niečomu priviesť. Nie je problém to, že je Jeanette teraz bohatá a má čo chce. Ide o to, že kvôli tomu zahodila svoje hodnoty, svoje vízie a ciele. A v tom tkvie celý ten problém. Film má pre mňa trošku problém len v tom, že miestami ma strašne vedel vytiahnuť z atmosféry. Keďže všetky časti v minulosti sú prestriedavané súčasnými (alebo teda z obdobia 1989 - 1994), tak film niečo týmto stráca. Keby to možno povedal trošku inak, dokázal by som sa do toho viac ponoriť. Podobne ako to bolo napríklad v prípade filmu "Lion". Niekedy je dobre povedať udalosti v správnom poradí a neskákať. Vďačné je to, že som sa vo filme dokázal orientovať napriek tomu, no myslím si, že by mu to pomohlo viac. Naomi Watts je okey, no mám pocit, že toho moc nepriniesla. Brie Larson je tu prezentovaná ako hlavná hrdinka, pričom tu toho času toľko až nemá. Kto bol však podľa mňa skvelý bola Ella Anderson a dúfam, že dievča sa ešte ukáže v ďalšom filme, lebo bola fakt super. Všetky scénky s ňou som jej veril. Jej úprimnú bolesť z otcovho alkoholizmu, z jej radosti keď boli šťastní aj presvedčenia, že sa musia o seba postarať sami. Takže tam ide moje veľké plus k filmu. Som rád, že som ho videl, možno by som sa ani nebránil si ho pozrieť znovu. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: A- ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Neměla by ses za nás stydět jen proto, že jsme si zvolili jiný životní styl než ty.“ - „Být bezdomovcem v New Yorku se nepočítá jako životní volba.“ Téma Crettonova počinu mě před zhlédnutím snímku prakticky vůbec nezajímalo. Po filmu jsem se pídil čistě kvůli hercům. Na těch dílo pevně stojí, ti jsou hlavním důvodem proč se podívat. Nejvíc mě bavil Woody, resp. jeho postavu bych v reálu opravdu potkat nechtěl, ale zahrál ji perfektně. V těsném závěsu to pak byly neméně výborné Brie a Naomi. Pozitivní ovšem je, že se předvedli snad všichni dětští herci, což mě příjemně překvapilo. Příběh už taková pecka není, nicméně nenudil jsem se a po většinu času se zájmem sledoval, jak to (nejen) se sourozenci dopadne. Konec mě emocionálně nezasáhl, no vlastně se mnou nehnul vůbec a považuju ho za nejslabší část filmu (spolu s nezajímavými závěrečnými titulky). Crettonovi nicméně plánuju dát další šanci v podobě Dočasného domova, od kterého si i slibuji emocionálně silnější podívanou. The Glass Castle přiklepávám slušné 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $17,273,059Tržby Celosvetovo $22,088,533▐ Destin Daniel Cretton je pre mňa taký režisérsky objav roku. Milo prekvapil výberom jeho námetov na film, zakladajúcich sa na skutočných udalostiach. Plusom je jeho pútavé podanie, vie pekne zaobaliť a predať príbeh, aj keď na prvý pohľad dosť ťažký komplikovaný. Dokáže príbeh patrične vyhrotiť aby nakoniec vyčaroval silné emócie. Rovnako tak aj výber hercov, kde svoje nadanie potvrdzuje Brie Larson, ktorá ozaj má čosi do seba, len aby sa moc neviazala na komerčné flákoty. /75%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama