Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká výpravná česko-slovenská pohádka o dvou krásných princeznách, bohatém nápadníkovi a chudém zamilovaném mládenci... Princezna Diana (K. Kanátová) se má provdat za vévodu Filipa (J. Dobrík), se kterým je odmalička zasnoubená, ale nikdy ho osobně nepoznala. Její otec (P. Višňovský) je přesvědčený, že Filip bude pro Dianu vhodným ženichem a oporou. Jeho dcera má však pochybnosti a chce zjistit, jestli bude láska vévody k ní opravdu upřímná a jestli s ním bude šťastná. V předvečer jeho příjezdu se princezna tajně vydá na jarmark a využije náhodné nabídky tajemného kouzelníka (I. Romančík), který slibuje odpověď na otázky o její budoucnosti. Diana vypije jeho zázračný elixír, ale až na zámku se zděšením zjistí, že jí narostl ošklivý nos, který proměnil její dosud krásnou tvář. Diana se nechce nikomu ukázat, ani otci, ani Filipovi. V přestrojení za obyčejné děvče uteče ze zámku, aby co nejdříve našla kouzelníka a získala zpět svoji podobu. Musí se vydat až do sousedního království, kde vládne král Ĺudovít (M. Noga), jeho krásná dcera, princezna Adéla (P. Šimberová) a svérázná babička královna (I. Janžurová). Nahlédne do voňavé dílny, a také zjistí, že v lidech se skrývá i zloba. Potká lidi dobré i zlé, ale hlavně se přesvědčí, že její nos je vlastně zázračný… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (231)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu velice zdařilá pohádka s neotřelou zápletkou, která je navíc obalena poměrně smysluplným a bohatým dějem a s živě působícími postavami. Vyprávění se nese v klasičtějším duchu a jeho tempo je příjemně pozvolné, což umožňuje nejen nechat na sebe dýchnout skutečně pohádkovou atmosféru, ale také vnímat moc pěknou vizuální stránku, na níž se zjevně nešetřilo. Všechny složky filmu do sebe zpadají, a tvoří tak jeden propracovaný celek, jemuž vlastně nic nechybí a, na pár drobných výjimek, ani nepřebývá. 80 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Preboha. Nebudem tvrdiť, že žáner "slovenská rozprávka" má jasné pravidlá, ale dobré projekty vždy ťažili zo slovenskej minulosti, kultúry a mýtov (PERINBABA, SOKOLIAR TOMÁŠ, SOĽ NAD ZLATO). Načo zrazu robíme kraviny na štýl Troškových českých zhovadilostí? Scenár príšerný, tempo vražedné, celé okato lacné... Totálna neschopnosť odrozprávať triviálny príbeh aspoň trochu nápadito či nebodaj napínavo... LÁSKA NA VLÁSKU nebol zázrak, ale pri takejto produkcii ako je Zázračný nos, sa už teraz stáva klasikou... Horšie však je, že aj filmy ako JOHANKINO TAJOMSTVO teraz vyzerajú ako veľmi príjemný slovenský priemer... ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Když jsem sem přišel hned, jak to odvysílala STV, tak se ještě hodnotit nedalo :(. Dobře. Není zlé. Občas amatérský moment (amatérský herecký okamžik, amatérsky napsaný dialog), ale vcelku docela svěží a se slušným nápadem a ne zcela předvídatelnou zápletkou. Zajímavé, že některé vedlejší postavy, co se jen mihly, předvedly profesionálněji vypadající moment, než hlavní postavy občas. Přestože některé pokusy o modernizaci nevypálily na 100% - hezké! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pomalá a utahaná nuda, kdy veškerá snaha o zajímavost nebo vtip je utopena v bezbřehých a zbytečných dialozích a čekáním na scénu, která je jasná už deset minut, že k ní dojde. Nejenom že jako divák vím, co bude následovat, ale musím si protrpět spoustu zbytečného žvanění a záběrů mimo téma, než k tomu dojde. Některá témata zní zajímavě - kouzelník s jeho stanem-místností, architektura zahrad i koneckonců to voňavkářství - , ale jsou trestuhodně nevyužita, šlo vymyslet daleko víc zápletek a možností, a ne se držet jedné jediné přímé linie. Pak jsou zde takové drobnosti, kdy mi přijde vyloženě neetické, aby si princezna stále od někoho půjčovala peníze, i některé jednání postav nedává vždy smysl. Rovněž mi to přišlo přebarvičkované a ta neustálá dobová hudba na pozadí mi lezla na nervy. Nudná, zdlouhavá pohádka nakonec vlastně i o ničem - protože zápletka zde je taková nijaká a o ničem. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tak do třetice se to ČT1 konečně jakž takž povedlo a naservírovala nám jakous takous snesitelnou pohádku. Nejsem určitě jediný, který zde viděl souvislost s Parfémem: Příběhem vraha, ale ta mě mile potěšila. I když ono, jak se to vezme, po těch dvou exkrementech, který jsme dostali na vánoce a první svátek vánoční, mi možná pouze přijde, že tohle byla kvalitní pohádka. Nicméně dívat se na to dalo, i když ten slovenský dabing si mohli odpustit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (6)

  • V jednom záběru, když Filip (Ján Dobrík) sedí na židli u stolu a sluha Ján (Daniel Fischer) mu něco říká, jde vidět na stole před Jánem tablet. Což v té době, ve které se příběh odehrává, ještě neexistoval. (TheSlezy)

Reklama

Reklama