Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v zoologické zahradě usmrtí ve výběhu hroch mladou ženu, vypadá to jako nešťastná náhoda. Detektivové ovšem tuší, že pravda je jiná. Kapitán Exner, uhlazený bonviván a lamač dívčích srdcí, řeší zločiny vždy elegantně a s vtipným nadhledem, jak se sami přesvědčíte v prvním z nové řady televizních setkání s nejznámější postavou české detektivkářské školy natočené podle románů Václava Erbena. (TV Prima)

(více)

Recenze (52)

ac3r odpad!

všechny recenze uživatele

Mam rád Michala Dlouhého, takže jsem se i relativně těšil. Ale tohle je tak neskutečně utahaná krávovina, že i proti tomu Temný kraj a Modrava jsou králové detektivek. V prvních dvou dílech vrah jasný 15 minutách a oni to roztáhnou na dvě hodiny :D K tomu ještě ta strašná hudba, která má snad za úkol diváka definitivně odpudit. A to hodnocení tady? No comment fakt. Ruce pryč ! ()

caba 

všechny recenze uživatele

Dáme tomu ještě šanci,Michal dlouhý v roli kapitána Exnera je mdlý ,nevýrázný.Jeho dva pomocníci !!,tak ty bych přerazila.Jediné plus byla role a výkon Petra Nárožného.Nesmyslné kouskování děje reklamou musí každého vytočit.Roztrhnout epizodu do dvou dílů je další velká chyba.Váhala jsem jak hodnotit??Snad mě to nebude mrzet... ()

Reklama

Jehan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale jo, dejme tomu šanci. Policejní vyšetřovatelé se u toho asi válejí smíchy (hroch je určitě dostal do kolen), vždyť jen blázen by v tom hledal realismus. Jiný blázen v tom možná hledá nějaké exnerovské zjevení, jakým byl kdysi Vala v kabrioletu Bugatti (nebo jeho odvar Bond v Aston Martin).Těšil jsem se na Michala Dlouhého v prima ohozu. Jo, byl fajn, je to fešák a dělá, co může, jen by nemusel mít neustále ruce v kapsách a občas by mohl vzít golfovou holí nebo aspoň karafou na sherry po hlavě ty dva otrapy (poručíky?, kde by se vzali?). A ty trapné uzoučké klopy nadčasově klasickému frajerovi v jeho věku těžko uvěřit. Asi to násilně produktplacovali Bandi... No nic, ustál to. Pochvala za manžetové knoflíčky! Jsem rád za policajta, který neoperuje ve smradlavé bundě s kapuckou, tetováním na krku a devítkou v ruce. Ovšem Nárožný měl správné modely! Vica tam naštěstí zatím moc nepobyla, ale bojím se příštího. Zubařka s vizáží rajdy, která civí na kapitána zeměkoule jako kreslená postavička zvířátka od studia Disney, té bych se tedy bál, ač jinak ze zubařek strach nemám. Pokud dostane více prostoru (jako že asi ano), bude to nejspíše katastrofa. Rád bych se pletl. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dojmy spíše dobré, v každém případě jsem rád, že se - na naše poměry - výjimečný kapitán Exner dostal opět do filmu. Michal Dlouhý je dobrý herec a v roli elegána Exnera nebije do očí. V záplavě krimi seriálů se jedná o celkem originální pojetí a pokud to tvůrci zvládnou udržet až do konce, tak budu moc napsat, že se jedná o lehký nadprůměr... ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozný scénář, bláboloidní dialogy, humor typu pokus omyl, režie není, hudba z jiného časoprostoru, Kapitán Exner nezajímavý (M. Dlouhý není špatný herec, ale tohoto detektiva tady IMHO nemůže už nikdo zahrát) a z dnešního pohledu mimozemský, jeho dva poskoci jsou totálně čitelné figurky, a vůbec všechny postavy jsou průhledné jako sklo a nemají nic k upoutání. Jeden kritik kdysi říkával o blbých filmech, že jsou Nuda k posrání, nikam to nesedí víc. 30% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Vica Kerekes (Steinová) odmítla dublérku ve scéně, kdy jí málem srazí auto. Herečka do natáčení šla tak naplno, že si odřela a narazila koleno. Když se v následující scéně ošetřuje koleno peroxidem, tak to není namaskované, ale to je opravdové. „Bylo to technicky nesmírně náročné, protože už jen umístit kameru na auto veterána, abychom neublížili ani autu, ani kameře, nebylo nic snadného. Pak se musela scéna dobře nacvičit, aby tam Vica vběhla v pravou chvíli a to auto jelo určitou rychlostí, aby to opravdu vypadalo nebezpečně, to všechno opravdu zabralo několik hodin,“ prozradil režisér o natáčení nehody s Kerekes, která byla jednou z nejdéle natáčených scén seriálu. (Duoscop)

Reklama

Reklama