Reklama

Reklama

Babylon Berlín

(seriál)
Trailer
Německo, (2017–2022), 31 h 17 min (Minutáž: 42–62 min)

Předloha:

Volker Kutscher (kniha)

Hrají:

Volker Bruch, Liv Lisa Fries, Benno Fürmann, Lars Eidinger, Peter Kurth, Mišel Matičević, Leonie Benesch, Ronald Zehrfeld, Karl Markovics, Hannah Herzsprung (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Berlín v bouřlivých dvacátých letech minulého století – metropole lidí s talentem a ctižádostí, těch, kteří se činí. Pod nablýskaným povrchem však chudý lid usiluje o lepší život. Je to doba organizovaného zločinu a politického extremismu. (HBO Max)

Videa (13)

Trailer

Recenze (156)

Morholt 

všechny recenze uživatele

I když je fakt, že nějaké euro navíc by bodlo, tak se Němcům stejně podařilo vytvořit celkem slušnou dobovou atmosféru s dekadentním Berlínem v hlavní roli. To je první plus. Tím druhým je samotná stavba příběhu, která ze začátku působí sice trochu neurovnaně, ale jakmile se začnou všechny linky proplétát, sedí vše tak jak má. najdete tu prakticky všechno od nelegální pornografie, přes feťáky či zločinecké gangy až po pašování čehokoliv sahajícího až do nejvyšších pater. A třetím pozitivem jsou herci, přičemž mě zaujala pro mě neznámá Liv Lisa Fries. Povedla se i muzika, přičemž song z prvníhio dílu, Zu Asche, Zu Staub, mi bude hodně dlouho rezonovat v hlavě. Sice bych si dokázal představit osekání na šest dílů, ale i tak jsem spokojen a těším se na druhou řadu. 80% ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Průměrné zboží zabalené do hodně drahého obalu. Nejdražšímu německému filmu se nedá vytknout řada věcí, co je spojena právě s vysokým rozpočtem - skvělé kostýmy, doba je zpracovaná opravdu věrohodně, soundtrack Zu Asche, Zu Staub taky není nejhorší... Problém je v příběhu, který je tuctový, nudný, nezajímavý, podávaný strašně zkratkovitě, v prvním dílu je na diváka vychrleno x postav a příběhů, teď aby si v tom udělal pořádek... Tato nezajímavost je způsobena možná i dobou, protože Berlín roku 1929 nemá tolik co nabídnout jako Berlín roku 1923 či 1933, kdy se jedná o historicky mnohem významnější a pikantnější období. První sérii mám za sebou, na druhou již nenacházím síly ani čas. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Udělat z toho šest, nebo osm dílů, byla by to možná seriálová událost roku. Takhle mi zůstala na jazyku lehká pachuť, mnohdy zbytečně natahového děje, který jen rozmělňuje divákovu pozornost. Ale samozřejmě, já to vydržel a nakonec vůbec nelituji. Na Němce solidní věc s kvalitní výpravou a ústředním, ještě lepším songem, který jsem si bezmezně zamiloval. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Veliká kvalita! Možná, že poslední dva díly budou někomu připadat nevěrohodné a přitažené za vlasy. Mám na mysli tu zázračnou záchranu z auta pod vodou a ten "bondovský" souboj o vlak, jedoucí do Sovětského svazu. U mě to však bylo jen napínavé a dobrodružné vyvrcholení skvělého seriálu. Lottě jsem hodně fandil už proto, že mi jak vzhledem tak charakterem připomínala Fionu Gallagher z Shameless. Postavy postupem času procházejí zajímavým vývojem a ten, který se na začátku zdál být sympatický a kladný hrdina se mění v naprostou svini a naopak. Tento politicko - kriminální seriál bych někdy po pár letech s chutí zopakoval. ()

Massaro74 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších seriálů, které jsem v poslední době viděl. Pohled na meziválečný život v Berlíně, politické hry, spiknutí, intriky, zločiny nejen v podsvětí, nenávist vůči skupinám. Skvělá dobová hudba, kostýmy, prostě super.. Výborný scénář, kde se proplétalo několik příběhových linií najednou, dávalo seriálu stálou tajemnost a chuť sledovat až do konce. Snad jen 3. série mě přišla oproti ostatním trochu slabší, ale i tak stavím tento seriál hodně vysoko... ()

Galerie (545)

Zajímavosti (19)

  • Rath (Volker Bruch) a Gräf (Christian Friedel) odlétají fotografovat tajnou německou základnu v sovětském Lipecku na palubě letounu Junkers Ju 52/ 3M. Tento typ byl po celou 2. světovou válku páteří německého dopravního letectva. (Necrotongue)
  • Roli Emila Engelse ztvárnil populární německý zpěvák Max Raabe, jenž je spolu s hudební producentkou a zpěvačkou Annette Humpe i skutečným autorem seriálového hitu „Ein Tag wie Gold“. (pavelvojta)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama