Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Jennifer Lawrence v eroticko chladném špionážním Thrilleru. Určitě si myslím, že kdyby se téhle látky ujmul Fincher, který původně měl film natáčet je to daleko větší pecka, ale pořád se jedná o obstojný Thriller, který se nebojí nahoty a krve. Jennifer Lawrence je zde velmi sexy a ukáže se full frontal naked, což potěší nejedno mužské oko a potěší i tradičně výborný Joel Edgerton. Tvrdý tréning, který Jennifer v Rusku podstoupí, aby se stala Red Sparrow je natočen velmi efektivně, psychologicky tíživé a erotické dusno je všudypřítomné. Občas je sice znát, že stopáž 140 minut se v jistých sekvencích táhne a zkrátit by neuškodilo, vyloženě o nudu jsem nezavadil. Výborné je závěrečné Torture a rozuzlení. Solidní film, který díky erotice a brutalitě se vyhýbá Mainstreamu a nabízí netradiční látku, jaká v kinech delší dobu nebyla. 75% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Herečka Jennifer Lawrence a režisér Francis Lawrence spolu nemají nic společného. Přesto si spolu zřejmě sedli. Natočili spolu 3 poslední díly Hunger Games a když série byla za nimi řekli si, že by nebylo špatné se opět dát dohromady. Proto začali spolupracovat na snímku který se dlouho odkládal a motal se kolem něj dokonce i David Fincher. A dokázali natočili dost slušný film. Rudá volavka je sympatická v tom, že je jiná. Nejde o dalšího Jamese Bonda, Mission: Impossible nebo Jasona Bournea. Je to téměř bez akce, s postavami si to pomalu hraje a snaží se to být tak bez emocí až je to občas vlastně velice dojemné. Celému tomu dopomáhá právě vztah Dominiky a Nashe kteří se do sebe postupně zamilují i když stojí každý na opačné straně barikády. Celé to postupně plyne, dochází k spoustu zvratů a finále potěší jelikož se ukáže, že je opět vše jinak než si celou dobu myslíme. Neřekl bych, že je to film bez chyb. Občas se trošku vleče a neví kudy kam. V celku ale celkem funkční thriller který rozhodně funguje lépe než loňská Atomic Blonde. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Neskutečná hudba Jamese Newtona Howarda vynáší Rudou volavku o pár stupínků výš, než by stála sama o sobě. Jinak je to ptáče, které má sice nasazený nevinný kukuč Bambiho, ale umí ho posednout brutalita a pak byste mu radši měli jít z cesty. Knihu jsem ještě nečetla, takže nedokážu posoudit, nakolik byl příběh zúročen, ale tvůrci jednoznačně dosáhli naturalistického tónu, kdy jste si říkali, že si ten sex mohli odpustit... fakt mohli, navíc jsem to nevěřila ani Joelovi, kterého nějak nemusím, ani Jennifer. Tyto scény prostě působí jako "tak jo, teď se očekává, že na to hupnem, tak poď do mňa." A Red Sparrow je typ filmu, který vidím jednou a šmytec, takže tu chemii mezi postavami už přezkoumávat nebudu. Nechtějte to po mně, ta elektrická škrabka na ne-brambory mi jednou stačila... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Citim sa jemne sklamaný, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. "Red Sparrow" mohol byť ale skutočne niečím výnimočným. Jennifer Lawrence v prvom teaseri vyzerala ako tvrdá ruská špiónka a veril som, že by mohla aj niečo zo seba ukázať. A nedá sa povedať, že by neukázala vôbec nič. No rozhodne to pôsobilo z toho teaseru o niečo silnejšie. Reálne toho moc nepredvedie. Možno s výnimkou na dve scénky. Thriller filmu je osobne na môj vkus trošku slabý. Viac je to dráma a to rozhodne nie je to, čo som od toho chcel vidieť. V úvodných scénkach je podľa mňa zainteresovanie Joela Edgertona skoro úplne zbytočné. Myslím si, že stačila tá jedna stretávka a nemuseli sme mať mnohé tie prestrihy. Lebo sa chceme sústrediť na Jennifer Lawrence ako sa trénuje na to byť dobrou volavkou. A ťažko sa na to sústredí, keď je film neustále prestrihávaný inými scénkami z americkej ambasády. Ale sú tu aj iné scénky, ktoré to pre mňa ťahajú dole. Najmä počas vypočúvania Dominiky je tu časť, kde ju budú mučiť vodou. A keď ju zintenzívnia, tak sa k tomu pustí tvrdá rocková muzika. Prečo? Nepotrebovali sme to tam. Film má svoje zaujímavé, svoje silné, drsné, no súčasne aj svoje nudné momentky, ktoré to podľa mňa ťahajú trošku dole. No keď máme dobrých hercov, ktorí vedia svoje role dobre predať, tak to viem celkom brať. Jennifer Lawrence je tradične skvelá. Joel Edgerton je skvelý. Síce mu trošku trvá, kým mi plne zapasoval do filmu, ale keď už tam má svoju pointu, tak je super. Jeremy Irons je vynikajúci. Každá scénka s ním bola vynikajúca. V mojich očiach je to sklamanie, no nemôžem povedať, že ide o zlý film. Len som od neho čakal oveľa viac. Takže toľko k môjmu hodnoteniu. Hodnotenie: B ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller toho příjemně staroškolského střihu, ve kterém nejde o akci, ale o napětí a o to, kdo, koho, proč a jak nakonec převeze. Líbilo se mi to a obzvlášť Jennifer Lawrence i Joel Edgerton byli super. Obzvlášť ale musím vyzdvihnout soundtrack Jamese Newtona Howarda - silně se inspiroval Čajkovským a kdyby se jeho overtura hrála na koncertu klasické ruské hudby, asi málokoho by napadlo, že tam nepatří. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • V postprodukcii Francis Lawrence ponúkol Jennifer Lawrence možnosť pozrieť si zostrih z filmu pred štúdiom a producentmi, aby mohla požiadať o vymazanie akýchkoľvek nahých alebo sexuálnych scén. Odmietla však akékoľvek vymazanie. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Budapešti a 25.4.2017 a 26.4.2017 v Bratislave. Jennifer Lawrence (Dominika Egorova) točila svoje scény v Petržalke, Istropolise a okolí Slovenského Rozhlasu. (Dominika.Dem)
  • Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama