Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší televizní dobrodružství začíná! Osmnáct odvážných Čechů bojuje na opuštěném ostrově o dva a půl milionu korun a titul prvního českého Robinsona. V cestě jim stojí hlad, vyčerpání, vzájemná rivalita i krutá příroda. Moderuje Ondřej Novotný. (TV Nova)

Recenze (171)

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Zatím je moc brzy na celkové hodnocení, ale celé to potápí ten katastrofickej moderátor... Nedodává tomu tu šťávu, jeho hlas je snad znovu nahranej někde ve studiu.... Jediné, co se musí ocenit, že to alespoň Nova zkusila... Což zdejší "odpaďáci" nikdy neocení a budou jen remcat, přitom sami by nevymysleli ani jak si zavázat tkaničky... Uvidíme co přinesou další díly. Začneme po E01 na 3* ()

Napp 

všechny recenze uživatele

Z obvyklých 15 dílů americké verze jich Nova vykouzlí pravděpodobně 100. Kmenová rada není totiž asi tak zajímavá jako soutěžící, co bez problémů od produkce dostávají pláštěnky. Ehm, nejdrsnější televizní show? A to ani nemluvím o moderátorovi, zajímalo by mě, kde toho vyhrabali. Nejkomičtější ovšem byla "zcela spontánní" první aliance. "Budeme si krýt záda? - Co z toho jako budu mít já?". Aneb Slunce seno se vypravilo na pláž... ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Snaha o napodobení amerického Survivoru, ale tohle byla spíš taková parodie na to. Docela zábavné bylo, jak se snažili úplně kopírovat všechno co tam je a pak se to do*urvilo nesmyslnýma trestama jako uzavírání do klece, no wtf?! Nebo že jeden člověk měl několik hlasů na radě, či fungování ostrova vyloučení... Ale co vidím jako největší zlo bylo samozřejmě to, že Nova z toho chtěla vytřískat co nejvíc, takže to museli natáhnout na neuvěřitelných 32. dílů!!! Tím pádem je jasné, že zde bylo neskonale mnoho hluchých míst, kde byly záběry jen na to, jak se soutěžící válí na pláži a nic nedělají. To samé dokola a dokola. Pomalu jedné rady se člověk dočkal až v každém třetím dílu a v tom byl ten hlavní kámen úrazu, že mě to přestalo po pár dílech velmi nudit. V Survivoru stačilo pouhých 14 dílů a je z toho skvělá show, kdežto tohle byla jedna velká nuda. Kdyby to probíhalo takovým tempem jako v posledních dvou dílech, byl bych rád a myslím si, že by mě to bavilo po celou dobu, ale tohle šnečí tempo bylo fakt ubíjející. Nakonec aspoň ten vítěz si to celé zasloužil a jako jedinému z mála jsem mu to přál, takže aspoň tohle byla taková malá odměna, že jsem to dokázal dodívat do konce. A jestli se Nova nevzpamatuje, tak příští Robinson dopadne stejně tragicky! ()

Rázlik 

všechny recenze uživatele

Jasný, na Americké Kdo přežije to určitě nemá, ale až na nehodícího se moderátora stím prozatím nemám problém. Na můj vkus soutěžící dostali moc velké pohodlí už první den - mikiny, "spacaky", jídlo, atd. Samotné soutěže zatím vypadají v pohodě, po vzoru amerického Survivor. Každopádně tady to dostane špatné hodnocení už snad jen z toho principu, že je to České a na Nově... ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Druhý český pokus o "soutěž s přežíváním na opuštěném ostrově", dopadla vcelku slušněji než prve. Minimálně hra před sloučením byla docela zajímavá. Problém začal až po spojení kmenů do jednoho, kdy se produkce rozhodla, že to, co normálně zabírali dva díly, roztáhla do čtyř. Série se místy stala dost nestravitelnou nudou, kterou zachraňovalo jen to, nakolik jste si oblíbili dané hráče. Do toho přišla i hromada docela podivných produkčních zvratů snad bych se nebál říct podpásovek, které podle mého docela zkazili dojem z druhé poloviny. O to víc jsem nakonec rád za celkového vítěze. Přesto uznávám, že ačkoliv bylo v celé sérii plno chyb, občas dost divně sestříhaných momentů (silně spoileroidní ukázky na další díl) a pár produkčně zvláštních rozhodnutí, jako celek to rozhodně nebyla až tak špatná reality show. Je sice plno věcí, co bych příště vidět nemusel (Ostrov vyloučení), ale rozhodně nejsem proti, aby se tenhle typ show v našich podmínkách udržel déle jak jednu řadu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se po vzoru jedné z amerických verzí na Filipínském ostrově Caramoan. Hry se účastní celkem 18 soutěžících. (DexMASTER094)
  • V době natáčení sužovaly Filipíny extrémní teploty. Rtuť teploměrů se často blížila k 50°C. Sám moderátor Ondřej Novotný to odnesl deseti  úpaly. (DexMASTER094)
  • Když byla soutěžící Petra Palusková v nemocnici, mohla se později vrátit do hry. Předtím soutěžící Kateřina Šuriaková odešla ze zdravotních důvodů a definitivně skončila. (Zix.)

Reklama

Reklama