Reklama

Reklama

Noví mutanti

  • USA The New Mutants (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Rahne Sinclairová (Maisie Williams), Illyana Rasputinová (Anya Taylor-Joy), Sam Guthrie (Charlie Heaton) a Roberto De Costa (Henry Zaga) jsou čtyři mladí mutanti, které drží v odlehlé nemocnici dr. Cecilia Reyesová (Alice Braga) za účelem jejich psychiatrického pozorování. Je přesvědčená, že tito mladí lidé představují nebezpečí sami sobě a celé společnosti. Má je neustále na očích a snaží se je naučit ovládat jejich mutantní schopnosti. Když se však osazenstvo rozroste o Danielle "Dani" Moonstarovou (Blu Hunt), začnou se v nemocnici dít zvláštní věci. Pacienty začnou ovládat halucinace a vzpomínky z minulosti. Nepotrvá dlouho a jejich mutantní schopnosti - a vzájemné přátelství - podstoupí zkoušku, při které budou muset svést bitvu o to, aby vyvázli živí. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (305)

kajas 

všechny recenze uživatele

Na to, jakými si nejnovější příspěvek do X-menovské série prošel porodními bolestmi, nedopadl vlastně vůbec špatně a nebála bych se ani pokračování se stejnými herci. Vadilo mi vlastně jenom až příliš komorní zpracování - v rozlehlém ústavu o několika budovách žije pouze pět chovanců a jejich lékařka atd. P. S. Maisie se tolik snaží odtrhnout se od své nejznámější role, ale vzhledem k povaze a schopnostem její mutantky to není moc platné. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak taková katastrofa, jaká se tomu zvěstovala, to neni a ještě ještě je to lepší než Dark Phoenix. Ale popořadě, nejprve bych měl asi pochválit ten nápad, šoupnout určité mutanty do "léčebny" a postupně je děsit, jejich nočními můrami a některé tedy sou. Asi nejlepší děs má Illyana, ta má totiž smajlíky, které namluvil........Marilyn Manson ??? Wow tak to je tedy něco a je škoda, že tady neměli víc prostoru, ale i takový svatý otec od Rahne, má tu správnou dávku....zvrácenosti. Roberto to má taky pěkný, ale hrozně krátký a to je škoda, u Sama to neberu jako noční můru, ale spíš něco s čím se ta postava musí vyrovnat a odpustit sama sobě. Ale nejslabší to má hlavní představitelka, ta má nic neříkající velkou CGI obludu, která postrádá jakýkoliv smysl a podstatu noční můry. Spíš se tam měl objevovat její otec a děsit ji a dávat ji to za vinu, což by mělo lepší dopad na tu postavu a i mně by tak Daniell přišla sympatičtější, protože by se tak musela postavit svému strachu. Ale tohle neni doslova horor, má to hororové prvky, ale neni to horor, byť pár drsných scén se zde najde, ale v budoucnu bych i rád viděl něco hororového s mutanty. A objeví se tady i klasická klišé, které však nerozehrávají takovou emoční linku, jakou by si tvůrci představovali, ale film tak dobře utíká, byť ve finále začne nudit. A byť je to lepší než Dark Phoenix, zabitý potenciál, otravné klišé a závěrečný bubák o ničem, to posílají do tří hvězdiček. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání se nesplnila, a to je dobře. Namísto nabubřele rozeřvaného blockbusteru s rádoby omračujícím vizuálnem jsem totiž dostal komorní film ve formě televizní inscenace, namísto party duchoprázdných vystajlovaných týnejdžrů vcelku sympatický pětilístek, namísto křečovitě akčního děje příjemně decentní podívanou. A proti? Film končí v okamžiku, kdy měl vlastně pořádně začít; připadá mi, že jsem viděl jen pilot k nějakému seriálu. A za velký scénáristický kiks považuju fakt, že partu téměř dospělých lidí se superschopnostmi, internovanou v rozsáhlém sídle, hlídá a ovládá (a dokáže ovládat) jedna jediná (i když taky superschopná) ženská. A co nějaký personál? Když už za vším stojí tak mocná organizace/společnost jako nějaká Essex Corporation, proč by do mutantího pasťáku nešoupla aspoň několik namakaných zřízenců? Nebo aspoň kuchařku? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem podle hodnocení čekal. Vlastně mnohem lepší. Všech těch superhrdinů na všechny způsoby je moc, takže tento úkrok ze světa přepálené akce hrající všemi barvami jsem uvítal. Ústav, do kterého je děj situován, tu není jen proto, aby se jeho chovanci naučili ovládat své schopnosti, ale zároveň slouží jako psychiatrická léčebna, kde se pacienti perou se svými démony. Zpočátku jen obrazně a záhy i doslova. A to mě bavilo. To, že se film soustředí především na postavy, je jeho velké plus. Všichni přítomní měli něco do sebe a i když se tvůrci nevyhnuli určitým typologickým klišé, díky výborným hercům se to dalo v pohodě přehlédnout. Triková stránka možná není až tak vychytaná, jak jsme zvyklí, ale o tom to tady zase tolik není a navíc temná hororová atmosféra dokázala tento handicap nahradit. Co se týče ústupku bojovníkům za práva menšin, tak i toho se Boone a spol. zhostili se ctí, takže ani tady nemám problém. Snad se mohlo jen trochu přitvrdit co se gore týče, ale erkový rating by nejspíš neprošel. Každopádně s touhle partičkou bych se v budoucnu ještě rád potkal. 80% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ako detsky horor alebo pilot k nejakemu ultradrahemu ackovemu serialu je to vlastne celkom fajn. Ale ako sucast jednej z troch najlepsich komiksovych serii je to nedostojne az potupne. Ma to svoje momenty ale vysledok je totane zabudnutelny a nudny. A pritom ten hororovy kabatik by serii celkom svedcil. 5/10 ()

Galerie (41)

Zajímavosti (26)

  • Bude to první X-Men film, který bude natočen ve vyšším poměru stran 1.85: 1. (Sethlans)
  • Organizace, pro kterou pracuje Dr. Reyesová (Alice Braga), je Essex Corp, která se již objevila v potitulkové scéně X-Men: Apokalypsa (2016). Dále figurovali jako hlavní antagonisté ve filmech Logan (2017) a Deadpool 2 (2018). Této organizaci velí zloduch Mister Sinister, jehož symbolu si lze zde všimnout. (Mikahu)

Související novinky

Tenet v kinech uspěl

Tenet v kinech uspěl

31.08.2020

Tenet se stal prvním velkým filmem od počátku pandemie, který si studio trouflo nasadit do kin. Mnozí tak logicky netrpělivě čekali, jak si snímek v omezeném počtu sálů – a ještě navíc doprovázený… (více)

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

Tiché místo 2 a další filmy se odkládají

12.03.2020

Jen týden před premiérou se rozhodlo studio Paramount Pictures pro jistotu posunout snímek Tiché místo 2 na pozdější datum. Oznámil to samotný herec, producent a režisér John Krasinski na svém… (více)

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

Noví mutanti mají požehnání Marvelu

25.12.2019

Původní mutantí univerzum de facto skončilo s filmem X-Men: Dark Phoenix. Škarohlídi by dokonce mohli říct, že skončilo už s Loganem v roce 2017. Existuje však ještě jeden snímek z téhož světa, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama