Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matěj a Kuba žijí v Růžovém království, kde se lidem moc dobře nežije. Zemi místo krále vládne vyslanec Theofil, který se stará jen o svou kapsu. Jedné noci vleze Kuba do Theofilovy spižírny, aby ukradl něco ke snědku. Místo jídla tam objeví truhličku s jeho penězi. Kuba z ní ukradne zlaťák, při loupeži ale udělá hluk a je odhalen. Oba mladíci skončí ve vězení, ale podaří se jim uprchnout. Při útěku se zatoulají do Liliového království, kde se seznámí s rozmazlenou a panovačnou princeznou Markétkou, která ráda ubližuje lidem. Osud pak zavede Matěje a Kubu do kouzelného Černého lesa, kde se po setkání s roztodivnými bytostmi a jejich vládkyní konečně napraví. (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (261)

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Trpajzlíci s komicky latexovými ksichty, Na’vi divoženky vyrobené pomocí zelené křídy místo digitálních triků, dva hloupí Honzové, jejichž IQ index je hluboko pod hranicí idiocie, a k tomu obvyklá pohádková skvadra králem počínaje a dřevorubcem konče. A všichni se neustále pitvoří, afektovaně gestikulují a soutěží o to, kdo předvede větší demenci. Vždy, když si říkám, že česká pohádka už nemůže klesnout hlouběji, tak to nějaká nová dokáže. Filmařská blbost je zřejmě stejně bezedná jako hranická propast. Řachanda je ztělesněná bezradnost bez špetky kouzla, bez kouska příběhu, který by dával smysl, bez jediné sympatické postavy. Už dlouho si říkám, jak je možné, že Pyšná, třioříšková Popelka či Lada s čelovkou dávají i po půl století všem novým pohádkám tak drtivou nakládčku a člověk je může s potěšením sjíždět rok co rok. Došlo mi to asi právě při utrpení u Řachandy. Protože jsou poetické a mají přirozeně působící postavy, silné osobnosti, které nepotřebují křečovitě přehrávat a neustále se pitvořít, aby něčím zaujaly. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napriek istým humorným momentom je toto neuveriteľné premrhanie peňazí. Scenáristi už nevedia, čo vymyslieť, tak tak nechávajú škriatkov prdieť, aby to malo šmrnc. Herecký výkon hlavnej princeznej je totálne odpadový a hlavne ani ako princezná nevyzerá. V roku 2016 s tak dostupnou technikou natočiť rozprávku, čo je horšia ako akákoľvek natočená pred takmer storočím, to je odvaha. ()

Reklama

maxxxim odpad!

všechny recenze uživatele

"Řachanda" alias Řetarda, resp. ešte raz alias kombinácia Avataru a Pachu krve týmto krvilačným tvorcom vôbec nevyšla. Avšak, čo je na druhej strane možno trochu potešiteľné, je to, že treba brať toto tvrdenie tak na 100 % lebo vychádza iba z osvojenia si záverov prameniacich z deja o trvaní cca presne štrnásť sekúnd bezo zvyšku. Takže negarantujem, že v prípade väčšieho priestoru, by nestúpol jeho percentil na 110. Ktovie čo by bolo, keby nebolo, prípadne by nebolo, keby bolo nebývalo bolo. A keďže tu sa nikto na podmieňovací spôsob nehrá, tak neostáva nič iné, ako Vám jednoznačne záležať dobrú chuť. A na záver si dovolím povedať, že som ani jedno dielko zo všetkých troch menovaných nevidel v celej jeho kráse, a to je dobre a tak to má byť. Ty môj chobôtik ... ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Abych citoval tátu, který na to hodil očko: "Banda tupců", "Nojo, to jsou Dětenice a Kost", "To je ale blbost"... A ono k tomu ani není moc co říct. Krom živých barev, příjemné kamery, prostředí a kostýmů je to obrovský nudný a trapný paskvil. Od naprosto debilního příběhu, přes nesympatické postavy a neskutečně přehrávající herce, až po zelený Na'vi a trpaslíky s igelitkou na ksichtu. Ač Trošku nemusím, jeho pohádky bývají skutečně pohádkami, narozdíl od Řachandy, u které žánr prostě určit moc nedokážu. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Řachanda má pár vtipných a zajímavých chvilek, ale bohužel to celkově všechno postrádá nějáký smysl a to je vám jasné už od začátku s Kaiserem. Postavy z Černého lesa měli nejspíš působit děsně originálně, ale u koho? Bohužel že je to inspirováno (nebo spíše vykradeno) s Avataru, Hobita a Shreka pozná i ten nejmenší divák (k tomu přičtěme, že se to tam ani trochu nehodí.) Hrušínský v roli krále byl zajímavý nápad, ale jeho výkon se mi nelíbil, neuvěřitelně přehrával a navíc ani jeho postava nebyla dobrá. Protivná princezna s gumovými ksichty, nebyla zajímavá ničím takže jí vynechám. Vedlejší postavy se většinou celou dobu pouze pitvořili, takže též nemá cenu se o nějáké zmiňovat. Takže nám zde zbývá Polívka a ten byl asi ze všeho nejlepší (i jeho syn se mi líbil.) Takže to shrnu: Kdo chce Řachandu vidět ať to zkusí, těžko ale říct jestli má tolik kladů aby zato shlédnutí stála. Za sebe dávám 45 %. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • „V maskérně jsme každý den trávily čtyři hodiny, přebíhaly jsme po kmenech stromů, střílely z luku, bylo to zajímavé,“ shodly se tři nejvýraznější dryády Anna Stropnická, Šárka Vaculíková a Michaela Zemánková. (SONY_)
  • Natáčelo se na zámku Dětěnice, na hradě Kost a v lesích Královehradeckého kraje. (Terva)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama