Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná kriminálka z Los Angeles sleduje životy členů elitní policejní jednotky, která se postaví do cesty nejúspěšnějším zlodějům v zemi. Ti mají v plánu zdánlivě nemožný cíl – vyloupit losangeleskou pobočku Centrální banky Spojených států amerických. (Magic Box)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (450)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Christian Gudegast ma ocividne rad Mannov Heat a tak sa rozhodol natocit film s rovnakym typom pribehu v ktorom sledujeme skupinku zlodejov, ktory sa chystaju na velku lupez tak aj skupinku policajtov, ktory im idu po krku. FIlm sa vo velkom venuje aj rodinnym vztahom vsetkych postav. Lenze postavy nie su vôbec zaujimave a tym padom vsetka ta bohata dejova omacka strasne nudi. Este Butlerov drsniacky policajt sa aspon zdialky akotak chyta na Pacinovu postavu v Heat, ale Pablo Schreiber ako vodca zlodejov je uplne nevyrazny a bez charizmy. Prestrelky tiez pripominaju Heat vyraznym zvukovym prejavom a snahou o realisticke pojatie. Ale su natocene totalne neprehladne. Vo velkych detailoch a cely cas som sa uplne stracal v tom kto kde vlastne v ktorej chvili stoji a po kom striela. Korunu trapnosti celemu filmu dodava zbytocna zaverecna sokujuca pointa. Jak keby to bez takych vycucanych zvratov uz neslo. Asi chceli byt tvorcovia aspon trochu originalny. Je mi luto, ze to dopadlo tak nefunkcne po kazdej stranke. Dalsi Heat by som s nadsenim prijal. Ale toto sa absolutne nechyta ani na Affleckov The Town. 4/10. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Občas človek z kalných vôd vyloví klenot. Partia béčkových hercov sa ocitla v dobre vymyslenom, dobre napísanom a perfektne natočenom áčkovom filme a snaží sa hrať ako Pacino a De Niro, čo sa darí najmä strašidelne spuchnutému Butlerovi, ktorý tu v úlohe hajzlovského, ale nie celkom nesympatického poliša podáva možno najlepší výkon svojej kariéry. Toto som si vychrochtal a chvíľu som uvažoval aj o plnom hodnotení. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pefektní záležitost po dlouhé době! Gerard Butler zde hraje opět skvělého, drsného antihrdinu a myslím, že od Ctihodného občana neměl lepší roli ( Je škoda, že se tenhle borec věnuje komediím, tyhle filmy mu sedí!). Je zde skvělá banda zlodějů, všichni bývalí mariňáci, schopní, inteligentní, solidně vybavení, kteří mají v plánu přepadnout banku, kterou se nikomu vykrást ještě nikdy nepodařilo. Akce je zde sice méně, ale když na ní dojde, jsou to drsné přestřelky, které jsou perfektně ozvučené, působí drsně i reálně a hlavně strategicky. Butler mě svým výkonem bavil hodně a gangsterského fízla zahrál geniálně. Napínavé, skvěle natočené, dobře promyšlené s nečekaným zvratem v závěru a vrcholem je samozřejmě přepadení banky, kde se mi až zatajoval dech. Chlapácký film jak víno. 85% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě a půl hodiny s tuctem krutopřísnejch drsňáků na obou stranách barikády, který po sobě jdou jak kohouti na zaplivaným městským smetišti. Ač by tu jeden pravýho hrdinu pohledal (vlastně se mnohem snadnějc fandí zlodějům!), jsou všechny postavy tak dobře napsaný, že s nima člověk chce trávit co nejvíc času a klidně by skousnul delší stopáž. Až na trochu přehnaný provedení samotný loupeže výbornej "tak trochu jinej" policejní thriller. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Děr ve scénáři to má více, než švýcarský ementál, což si uvědomíte hlavně při ne až tak příběhově zvládnuté loupeži a pak při závěrečně pointě, která je všechno, jen ne chytrá. Přitom by chtěla být něco jako ´Obvyklí podezřelí´. A co tu jinak máme? Střet dvou silných osobností a příběh, který sází spíše na atmosféru, než akci, které se tu stejně na začátku a samém konci dočkáme. Tedy je to takový ´Nelítostný souboj´ ze second–handu, Butler není Al Pacino, Schreiber pak ani zdaleka osobností typu DeNira a Gudegast se na Manna dívá hodně zespoda s úctou. Ale když nebudu srovnávat, pak důraz na postavy, pozvolnější tempo, atmosférické reálie L.A. a ultra-macho Butler, tak jak ho chceme vidět, to všechno mi dost sedlo a ty čtyři mírně nadhodnocené hvězdy dám, navzdory té nevydařené pointě. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu se objeví dva šampioni UFC. Člena gangu Base si zahrál Max Holloway a obchodníka s diamanty z konce filmu si zahrál Michael Bisping. (rhcp44)
  • Merrimen (Pablo Schreiber) na střelnici střílí z pistole SIG-Sauer P226, jinak používá pistoli Heckler & Koch HK45C, útočnou pušku Heckler & Koch HK416 D10RS a při přestřelce v koloně kulomet M249 SAW Paratrooper. (Maulincio)
  • Bez ohledu na obsazení herců zůstala většina postav stejná. Pouze postava Donnieho Wilsona (O'Shea Jackson) musela být kvůli věkovému rozdílu trochu přepsána, protože představitel Donnieho byl mladší než skutečný Donnie. (griph)

Související novinky

Gerard Butler chce zachránit svět

Gerard Butler chce zachránit svět

27.06.2020

Herec Gerard Butler patří v Hollywoodu už řadu let k akčním jistotám. Nehraje sice v těch největších blockbusterech a jeho filmy v kinech čas od času šeredně vyhoří, hvězda snímků 300 nebo Pád Bílého… (více)

Reklama

Reklama