Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Web Smith (Wesley Snipes), styčný důstojník policejního komisařství v Los Angeles, je povolán, aby vyšetřil vraždu mladé ženy v zasedací síni správní rady jedné japonské společnosti. Tajemným telefonátem naváže kontakt s podivnou přízračnou postavou - s detektivem Johnem Connorem (Sean Connery), o němž se říká, že je pod vlivem Japonců. Web zjišťuje, že Connor je člověk s velkou mocí. Společně pak vytvoří sehraný tým, který bude prověřen až na pokraj svých možností. Čím více pronikají do záhady tajemné vraždy, tím více pronikají jejich krvavá tajemství do nich samých. Každý úder srdce je přibližuje k novému světu a osudové zhoubě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

klima777 

všechny recenze uživatele

Pro Rising Sun mám značnou slabost. Yakuza; Kodo (jejich znak se dokonce objevil nad vchodem do sídla japonské korporace) bušící do taiko, jako by byly srdcem Vycházejícího slunce; noblesní Connery; Wesley Snipes, na něhož se dobře kouká; Ray Wise v roli padoucha (už zase); trocha intrik; snaha o přiblížení japonské kultury a moc milý happy end (tak tohle je romantika?... každý má prostě nějaké zranitelné místo). Vážně pěkná a chytrá záležitost. Láskyplných 3,5* (s odřenýma ušima). ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zajímavý thriller, těžící z atraktivního námětu a pohledu do prostředí japonské business sféry i podsvětí v USA. Je pravdou, že zvláště v polovině filmu se děj stává při svém tématu trošku rozvleklým, ale nakonec vše do sebe vlastně zapadá a film nemá v podstatě hluchá místa. Navíc je zde i dobře nastíněn onen >střet kultur< a poněkud přezíravý až místy i xenofobní a rasistický postoj některých (skvělý H.K. v roli poručíka Grahama) američanů vůči Japoncům. V každém případě jde o nadprůměrný film s výbornými hereckými výkony a poutavým dějem. A nakonec možná i trošku poučný svým nahlédnutím do asijské filosofie, způsobu života a myšlení i tradic ve vztahu k naší >sebestředné< euroatlantické kultuře... No a tak tenhle film ocení spíše ti vnímaví a poučení, schopní pochopit, proč je třeba nechávat pootevřené dveře do klece... ;-) ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Z kraje osmdesátek a na začátku devadesátek měli Američani z Japonského ekonomického vzestupu regulérní strach. V tuto dobu to totiž vypadalo, že se Země vycházejícího slunce stane technologickou supervelmocí s dominantním kulturním vlivem. Tato vize se přelila do několika filmů, pár knížek, reálií kyberpunku a příruček marketingu. Děj knihy Michaela Crichtona působí jako z blízké budoucnosti, v níž se tato realita opravdu zhmotnila. Philip Kaufman proto vtiskl filmu ambivalentní atmosféru dystopie i přitažlivosti, jíž se mohl pochlubit i Blade Runner. To je ovšem skoro to jediné, co je na něm zajímavé. Pátrání mě nezaujalo a postavy mi k srdci nepřirostly - kromě tajemného Johna Connora. Tahle adaptace měla být údernější. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Lehce rozvleklé krimi drama s politickým pozadím, povrchní náhled do japonské byznys komunity a jejich praktik. Film není žádný zázrak, nicméně dobře odvedené řemeslo, kterému dominuje solidní herecké obsazení, charismatický Sean Connery zvláště. Nálepku "mysterózní" nechápu (opět), to tady někdo k těm filmům přiděluje namátkou? 61% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Knihy Michaela Crichtona mám rád, ale Vychádzajúce slnko patrí k tým priemernejším. A Kaufmanov film tú priemernosť iba podčiarkol. Celé to evokuje Sherlocka Holmesa a dr. Watsona, je to zamotané, zaľudnené, inštruktážne a dlhé. Rád súhlasím so Snorlax, že po čase mi už bolo jedno kto a prečo vraždil a prial som si aby to skončilo, pretože tento film stačí vidieť raz a to som už absolvoval. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (13)

  • Červený supersport Eddieho Sakamury (Cary-Hiroyuki Tagawa) je Vector W8. Jde o automobil americké produkce s osmiválcovým biturbo motorem s obsahem šest litrů a výkonem 650 koní. Dosahoval maximální rychlosti 354 km/h. Vyrobeno jich bylo pouze 17. Ve své době se nové prodávali za 448 000 amerických dolarů, v roce 2013 se jejich cena pohybovala od 389 000 do 1,4 amerických dolarů v závislosti na jejich stavu. (Saur.us)

Související novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (více)

Reklama

Reklama