Reklama

Reklama

Karbon

  • Francie Carbone (více)
Trailer 2

Podnikatel Antoine Roca se dostal do problémů a může přijít o rodinnou firmu. Rozhovor s účetním jej dovede až k myšlence daňového podvodu souvisejícího s evropskými uhlíkovými kvótami. Do akce se rozhodne zapojit parťáky z pokeru, bratry Erica a Simona Wizmanovy. Aby se však do riskantního plánu mohli pustit, musí zajistit potřebné financování. Volba padne na Kamela Dafriho, nechvalně známou osobnost kriminálního podsvětí. Antoinův pád do světa zločinu začíná. (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (57)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Karbon čili uhlík, přesněji nejspíš kysličník uhličitý nebo oxidy uhlíku. Koncem roku 2009 vyšla tisková zpráva o tom, že daňové podvody s EUA (European Unit Allowances - evropské jednotkové kvóty) kysličníku uhličitého nebo ekvivalentních rozkladných produktů hoření stály evropské daňové poplatníky více než 5 miliard euro... Takže, když už mě to tolik stálo, tak bych se měl alespoň podívat, proč a jak jsem o svý prachy přišel... Přijít o prachy je ovšem jednoduché, obtížnější je pochopení pozadí celé kauzy, kterou dotyčná zpráva popísuje následovně: "Cílem EU je omezení globálního oteplování na 2 stupně Celsia nad úrovní hladiny před průmyslovou revolucí, snížení změn klimatu a splnění závazků z Kjótského protokolu. Každý členský stát povolil svým znečišťujícím zařízením určité množství práv na vyzařování prostřednictvím Přidělení národních kvót (či - ve filmu - povolenek). S těmito emisními kvótami je možno obchodovat na trhu jako s jakýmikoli jinými komoditami. Převod povolených kvót skleníkových plynů je zdanitelným plněním služeb."... Pozn. 1: Jinak je film možno považovat za rozšíření "Televizních novin". Pozn. 2: Pro Čechy by bylo rozhodně zajímavé, kdyby hlavní roli nehrál Benoît Magimel, ale..., ach ne, toho je beztak každý den plná česká veřejněprávní televize. Pozn. 3: Francouzi nás zase předběhli, kauzu "lehké topné oleje", kterou jsme také už více než před 20. lety zaplatili, mají čeští režiséři ještě před sebou. Pozn. 4: Na druhé straně, kam se Francouzi zašili, šlo o židovskou komunitu nebo by šlo o arabskou komunitu. Tyto dvě se sice nemají rády, ale pomocí freudovy doktríny "malých rozdílů" to jde snadno vysvětlit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ JE TO TAK SNADNÝ, PROČ TO NIKOHO NENAPADLO …“   Byl trochu v píči s prachama, ale pak dostal nápad… okrást stát! Hele, tentokrát v tom nejede žádnej Čech (teda v tomhle filmu…). Sledujeme týpky, co maj koule, ale taky víme, že každá sranda jednou skončí. Postupně přituhuje na vícero frontách, takže z jednotvárnýho byznys plánu je celkem rozvětvená a slušná zápletka. Další film s ponaučením…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Mám miliony a (přesto mě) trápí emisní povolenky…                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy, kde sa ojebáva štát a točia sa veľké lóve mám rád. Frantíci to poňali svojsky, odrbkali celú Úniu, zarobili neskutočné lóve a už klasicky si uleteli. Depardiera asi pustili z Ruska, tak si tam strihol rolu židovského bossa, čo má prsty vo všetkom. Pekne vidieť ako sa v tom dá chodiť, zarobiť a umreť. Žiaľ. 3 z 5 ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Podnikatel se dostal do finančních problémů a hrozí mu, že přijde o svou firmu. Aby jí zachránil, tak ho napadne finta s emisníma povolenkami. Problém je, kde vzít peníze, a tak si půjčí od toho největšího svináka z podsvětí. Film má napětí a i několik zvratů. Akorát nechápu, proč se tam všichni chlapi líbaj na tváře, jak mafiáni, nebo soudruzi. Asi aby to mafiánsky vypadalo. Jeho tchána si střihnul Depardieu, kterého sem už nikde dlouho neviděl a tady hrál pěknýho hajzla. Myslím, že je škoda, že ten konec prozradili hned na začátku. I tak jsem se bavil. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Typický EU situační napínač dle skutečných událostí. Žabožroutský Mrazekcroix, v podání galského klonu Šóna Pena s trochu méně pokrčeným xichtem, začne vymýšlet pitroviny, jak ojebat Babišona o DPH. Ten je k tomu celkem laxní, protože je sám kurva zlodějská, a tak s tou fintou lehkých topných emisních povolenek i tentokráte dojede na prima investory. Akorát těmi ve Francii nejsou Rusáci, nýbrž s láskou sluníčkářsky domestikované hadrové hlavy. Ovšem v rámci nediskriminace a zachováni rovnováhy na Blízkém východě jsou tu pěkné kurvy i židi, ztělesnění zejména solidně exhumovaným a dokonale mazlíčkovským Gepardem Žerardijé. Každopádně solidní, ucelený, odsejpající, zábavný a kulantně natočený L'histoire du parrain, rozhodně překračující průměrné limity CO2. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo od října 2016 do prosince 2016 v Paříži a pařížském regionu, zejména ve Villejuif, Saint-Ouen a Bagnolet. (bianci)
  • Tento film je založen na skutečném skandálu uhlíkových kvót v letech 2008–2009, který se odehrával ve Francii. (notozjano)

Reklama

Reklama