Reklama

Reklama

Na jeden nádech

  • Francie Dans la brume (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž byla bez varování zasažena zemětřesením a z rozpukané země uniká smrtelně jedovatý plyn. Město ovládla panika. Mathieu a Anna jsou jedni z mála, kterým se podařilo uniknout do nejvyšších pater místního mrakodrapu. Jejich dcera Sarah, jež trpí oslabenou imunitou, ale zůstala daleko od nich v hermeticky uzavřené komoře, bez níž nepřežije. Pomoc ani po dlouhých hodinách nepřichází a oběma je jasné, že baterie, která pohání vzduchovou komoru, už dlouho nevydrží. Jak ji vyměnit dřív, než se úplně vybije a uvězní jejich dceru ve smrtící pasti? S vědomím, že je tlačí čas a že se musí spolehnout pouze na sebe, se Mathieu s Annou vydávají skrz vražednou mlhu za její záchranou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (76)

Figu 

všechny recenze uživatele

Na jeden nádech jsem to určitě nedal, ovšem na jedno kouknutí to je. Nic velkýho nečekejte. Fotky z filmu jsou lepší, jak film samotnej. Cením si nápadu, i když se z něj dalo vyždímat kurva víc a za co přihazuju třetí hvězdu, je originální koncovka, která měla trochu šmrnc. Jinak herci podprůměrní. Štěstí, že to tak rychle uteklo. 50% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní, až na ... ale popořádku. Neřeší se, kde se mlha vzala a možná je dobře, protože divák má stejnou informaci, jakou by měl přímý účastník, kdyby něco podobné, katastrofické nastalo. Většinu času vidíme, co by se zřejmě v takové situaci doopravdy dělo. A je to dobré! Myslím, že většina rodičů by jednala podobně a bojovala o život svého dítěte za každou cenu. Pohled ze střech na mlhu je úchvatný a přesuny mlhou dostatečně klaustrofobické. Dost realistické (sice si myslím, že člověku s maskou ve většině případů po tvrdém dopadu maska odlétne, ale dobře). Taky se mi líbí určitý minimalizmus, při kterém se něco nedozvíme a něco zůstane jen naznačeno. Prostě překvapivě solidní. Vyšší hodnocení nedávám, protože mi připadl nelogický závěr. Sice vypada efektně, ale ... ■ Nemoc, kterou Sarah trpí, je označena jako Stimberger. Nepodařilo se mi o ní nic vygooglit. Je možné, že neexistuje. ■ Rozpočet filmu bylo pouhých 9,5 mil. euro https://www.hollywoodreporter.com/review/just-a-breath-away-dans-la-brume-review-1100996 ■ Francouzský název filmu zní: V mlze. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Nadchlo mě sympatické obsazení a hlavně to, že se jedná o francouzský film. Bohužel se dostavilo velké zklamání. Ne, nejedná se o úplně špatný film, jen stojí vlastně na dvou hercích, kteří mají v ruce hodně slabý scénář. A divák po momentu překvapení a chvíli přemýšlení, co se vlastně stalo, s nimi ztrácí kontakt. A tak se celou dobu není na co dívat. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Mne tohle fakt sedlo. Pekne zpracovany, zajimavy napad, sympaticti herci, par napinavych scen, pri nichz zadrzujete dech spolu s postavami a to ze se nektere veci plne nedozvime - postavy take ne, tim je to i vice vtahujici. Takze hvezda dolu za par logickych lapsu, ktere trochu mrvi jinak slusnou podivanou. Palec nahoru za krvezizniveho malinaka. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně mlhy. Nedá se v ní dýchat, dosahuje cca do výšky třípatrového činžáku, rozprostírá se po celé zeměkouli a stoupá asi o 6 cm za 24 hodin. Divim se, že se nikde nenašel nějakej francouzskej monsieur Noe, kterej by sestrojil obří vzducholoď, na kterou by nacpal od každého druhu zvířete "nehomosexuální pár", který by si byl sympatický a nebyl frigidní, aby vše živé přežilo. Ale to bych chtěl moc, neboť IQ scénáristů zdaleka nedosahuje takové výšky, jako mlha, kterou stvořili, a v níž se poměrně úspěšně ztrácí každý zvídavější divák. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama