Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 815)

plakát

Nezlomní (2024) 

Dva filmy v jednom. Nejdříve ten adrenalinový, který je ale umírněný a zase tak moc adrenalinu nevyplavuje. Zvolna přechází do příběhu o psu a v momentě zlomu se zcela mění a převládne neskrývaná hra na city. S hodnocením mám trochu problém, ale nakonec ty čtyři hvězdičky dám.

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Ačkoli jsem nečetl předem nic o tomto filmu a nechal se překvapit, zase tak velké překvapení to nebylo. Už od prvních minut jsem tušil, že nebude něco v pořádku a ta svatá nebude tak svatá. Ale to jen ke scénáři, který byl předvídatelný. Nicméně Jiřina Bohdalová svou rolí přesvědčila. A nejen ona. Nakonec jsem byl velmi spokojen filmovým zážitkem.

plakát

Tři mušketýři: Milady (2023) 

Hodnotím podobně jako v předchozím případě (D'Artagnan). Velmi vydařené moderní zpracování klasické předlohy. Nehodnotím bohužel nijak výrazně, protože stejně jako jiná zpracování mi ani toto pojetí nic neříká, prostě podobné dobrodružné filmy jsem měl rád jako kluk a pak už mě přestaly oslovovat. Nicméně oceňuji opět francouzskou kinematografii, která si umí hrát na pěkně dobrodružnou notu, což jistě nenechá hned tak každého chladným. Vizuálně to vypadá opravdu skvěle, i když krev nestříká na všechny strany a postavy nesrší humorem. Ale to ať si klidně nechá hollywood, tohle je lepší.

plakát

Krvavý Johann (2023) 

Horor s českými herci a mimo hlavní vysílací čas. Musel jsem se hodně smát, až na jednu docela úchylnou sadistickou pasáž celý film vyznívá spíše úsměvně, někdo by mohl použít i výraz trapně. Ani jako parodie to nefunguje, je to prostě nepovedené.

plakát

Rivalové (2024) 

Tento film by měl být zakázán za bezostyšné týrání diváka. Teenagerské lásečky bych ještě bral, tenisové prostředí je neokoukané, i když velkou roli nehrálo. Ale ta krutá stopáž. I devadesát minut by bylo hodně na jednu jedinou zápletku, na jeden jediný moment. A tolik zpomalených záběrů jsem také dlouho neviděl, přitom zcela neodůvodněných. Po první hodině jsem to viděl na tři hvězdičky jako silně průměrný film, ale dvacet minut před koncem jsem hlasitě řval, že to mělo skončit už před hodinou, protože se to vleče dál a dál bez jediného nápadu, bez jediného záchytného bodu. Jestli si tady někdo hraje na umění, tak je jeho laťka hodně nízko. A jak vidno, diváci mu to žerou. Vždyť už dlouho nebyl natočen pořádný film, tak jsou asi rádi za jakýkoli náznak. Ale tohle příště obejdu velkým obloukem.

plakát

Vedlejší produkt (2024) (seriál) 

Vysoká úroveň zpracování, která je v převážné většině standardem u krimiseriálů posledních let z produkce České televize. Tady se dokonce i povedl závěr, což se moc často nestává. Mínusem je snad jen souběžné vysílání jiného krimiseriálu na stejném kanále, který se odehrává ve stejném městě.

plakát

Lež na pláži (2024) (seriál) 

Scénář je na úrovni thrilleru pro školáky prvního stupně, ale mohl to být oddychový letní seriál. Bohužel je to napsáno a natočeno tak kostrbatě, nuceně a hlavně nezábavně, že divák buď zívá nebo je ve stresu. Ani na herce neměli autoři štěstí, ale možná kdyby bylo co hrát a ne jen tyhle papírové panáčky s jednou jedinou charakterovou vlastní, tak by to také vypadalo trošku jinak. Nicméně hvězdičku tu nechávám, existují mnohem horší seriály.

plakát

Peter Nagy 65 (2024) (koncert) 

Nostalgie velká, ale jinak hodně sterilně natočeno a i výkon byl velmi vlažný. To je škoda, protože původní verze písniček mají energie na rozdávání.

plakát

Zásah štěstím (2023) 

Klasický Woody Allen, jakého jsem očekával. Bylo to příjemné pohlazení po duši a moc jsem si celý večer s tímto filmem užíval. 3+

plakát

Chataři ze Švihova (2024) (seriál) odpad!

Dno to není, existují i horší záležitosti. Nicméně nechápu smysl vzniku této "zábavy" - nezasmál jsem se ani jednou a je to naprosto o ničem.