Reklama

Reklama

Tři mušketýři: Milady

  • Francie Les Trois Mousquetaires : Milady (více)
Trailer 9

VOD (1)

Obsahy(1)

Francie se zmítá v hlubokém rozvratu. Je vyhlášena válka. D'Artagnan a věrní mušketýři jsou poslední hradbou před chaosem. Osud je však nečekaně vtáhne do rozsáhlého spiknutí. D'Artagnanova láska Constance je unesena. Při zoufalé snaze zachránit ji, je mladý mušketýr nucen spojit své síly se záhadnou Milady de Winter. Ale dlouho skrývané tajemství, které se vynoří z minulosti, rozbíjí pevná spojenectví. Mušketýry čeká strašlivá volba: jestli chtějí dokončit svou misi a zachránit Francii, budou muset obětovat ty, které milují… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (84)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dvojka, ktorá je kvalitatívne na úrovni jednotky. Som veľmi rád, že vznikla táto séria a približuje klasiku v modernom šate. Opäť jednozáberové bojovky, tento krát aj veľká bitka o pevnosť. Boli ale inak rozmiestnené, divák môže mať pocit, že ich je menej a viac sa nedí. Neni to pravda. Príbeh skvelý, posúva sa to, postavy sa vyvíjajú a dozvedáme sa zase veľa nového. Zvraty v závere a straty postáv sú presne to, prečo chceme aj trojku. 4 z 5 (Kino Mladosť) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři: Milady jsou povedenou druhou částí, kdy double feature obou filmů po sobě ukáže, jak výtečně dohromady dvě části příběhu fungují. Martin Bourbolon v druhé části v podstatě servíruje větší nálož všeho, přitom všem ovšem pořád neztratí hlavní triky. Eva Green si ve své dost možná životní roli připisuje na účet další výraznou femme fatale, akce je opět správně špinavá i realistická, opět to celé působí dojmem, že každý člen štábu věděl, co dělá, výsledkem je i tentokrát blockbuster, který by si v Hollywoodu ostudu neukousl. A který vyvolá naději, že by se tato interpretace Tří mušketýrů mohla dočkat alespoň ještě jednoho dalšího dobrodružství.... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina (ehmehm) příběhu nepříliš jasného počtu mušketýrů od příslušníka Boulonské větve Bourbonů - zápach středověku stále cítíte i z plátna, změnou je posun od detektivky více ke špionážní, ale také válečné (byť nečekejte tisícihlavé voje ženoucí se bitevním polem) podívané. Šedivost postav s čestnou výjimkou mladého Gaskoňce je všeprostupující, ale co je nejdůležitější - až tady konečně pochopíte, proč v tomto zpracování vyškrtli Rocheforta. Eva Green válcuje všechny a všechno (sekunduje jí sice Vincent Cassel, ale má méně prostoru, protože je jeden z "mnoha"), král Ludvík a královna Anna jsou opět na svém úzce vymezeném prostoru úžasní, a já upřímně doufám, že třetí díl skutečně vznikne. Sice by se nepochybně obešel bez černého mušketýra (a králova kmotřence!!!:) ), ale tuhle daň klidně zaplatím, pokud se ještě v takovéhle formě vrátí Marc Barbé jako kapitán de Tréville... a pokud se konečně dozvíme, jak to kruci bylo s tou Milady;) Bohužel to asi budou muset zařídit francouzští diváci sami, protože u těchto Tří Mušketýrů se mi podařilo to, co ještě v životě ne, a sice abych byl v sále multikina sám samotinký. No dobře, možná v tom hrálo roli to původní znění s titulky;), ale i tak mě to zarazilo. 80%, tak jako "jednička". ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Variace na oblíbené mušketýry pokračuje v obdobném provedení jako předchozí film, dlouhé souboje bez střihu, ušmudlaná výprava, žádná falešná romantika... Samozřejmě až na tvrdohlavého Gaskoňce, s kterým nehne ani řádně nabušený dekolt Milady Evy Greenové. Možná kdyby povolil ten proklatý živůtek (a že to musel mít těžké, zůstat intaktní, není pochyb), nicméně nestalo se... A stalo nebo nestalo se víc věcí, chvílemi už mi to přišlo i zbytečně překombinované nebo kostrbatě vystavěné a na závěr ještě k tomu otevřený konec? No, nevím... 65% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Eva Green v korzetu mne bavila více, ale jinak vše ostatní mne bavilo méně. Jednička lepší dvojky. Pořád špičkové produkční kvality, velkofilmové ambice i správná dynamika a vizuál, ale dvojka nijak výrazně nevyniká a slouží jen jako nutný můstek pro finále. Něco jako LOTR Two Towers. Dobrá dvojka, nezbytná pro boží jedničku a trojku. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Martin Bourboulon zmenil kolorimetriu oproti prvému filmu aj na základe diváckych recenzií: "Musím priznať, že sme zohľadnili názory divákov. Po prvom filme sme sa rozhodli ponúknuť svetlejšiu, jasnejšiu a lesklejšiu farebnosť. Chceli sme viac hrať s kontrastmi. V D'Artagnanovi bol obraz trochu stiesnený. Druhá časť mala byť jasnejšia." (Arsenal83)
  • Vo Francúzsku sa začali vojenské uniformy zavádzať až od roku 1660. Avšak mušketieri, ako elitná jednotka kráľa, nosili od roku 1622 modrý plášť so štyrmi okvetnými krížmi s ľaliovými kvetmi cez svoje civilné odevy. Z estetických dôvodov a proti názoru historického poradcu filmu Juliena Wilmarta tím filmu tieto plášte nahradil tmavomodrými kabátmi s krížovým znakom na ramene. (Arsenal83)
  • Celé natáčanie prebiehalo vo Francúzsku s celkovým počtom 150 filmovacích dní. Okrem jedného dňa v štúdiu sa filmovalo výhradne v prírodnom prostredí. Natáčanie začalo 16. augusta 2021 a skončilo 3. júna 2022 v Château de Farcheville. Medzi pamiatky, v ktorých sa natáčalo, patrí Palais du Louvre, Hôtel des Invalides, Fontainebleau, Saint-Germain-en-Laye, Fort la Latte a ďalšie. Z miest sa využilo historické centrum mesta Troyes. (Arsenal83)

Související novinky

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

49. ceny César ovládla Anatomie pádu

24.02.2024

V pátek 23. února 2024 proběhl v pařížské koncertní síni Olympia slavnostní ceremoniál 49. ročníku předávání cen francouzské Akademie filmových umění a technik (Académie des Arts et Techniques du… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama