Reklama

Reklama

Tři mušketýři 2

  • Česko Čtyři mušketýři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Uplynula krátká doba od jmenování d’Artagnana královským mušketýrem. Královna Anna nezapomněla na služby, které jí prokázal, ale ani na kardinálovy agenty Rocheforta, a Milady de Winter neopustila nenávist a touha po pomstě za překažené plány. Spolu se svými přáteli, Athosem, Porthosem a Aramisem bojuje d’Artagnan v armádě Ludvíka XIII. u pevnosti La Rochelle proti vzbouřeným hugenotům. A cesty všech hrdinů se opět propletou, aby uzavřely osud svůj či osud toho druhého. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tento druhý díl na mě zapůsobil mnohem lépe než jednička. Nese se ve vážnějším duchu, není přecpaný rádoby vtipnými momenty (i když jich tu je bohužel i tak dost) a hlavně děj mi byl víceméně neznámý. Dějová linka s královniným náhrdelníkem, která byla v jedničce, se objevila už v poměrně mnoha filmových verzích, ale pomsta Milady De Winter už tolikrát zfilmována nebyla. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Jeden za všechny, všichni za jednoho podruhé! Tentokrát o chlup slabší než jednička. I tady je zřejmé, že Lesterův postmodernismus byl poněkud omezován požadavky scénáře, což bylo ku prospěchu věci, stejně jako jeho téměř nedůstojný přístup ke klasické látce._____Mušketýři konají více motivováni láskou k sobě a dobrodružstvím než zájmem o vyšší ideály. Jsou bez konvenčního smyslu pro morálku. Královna, které slouží, je zobrazena jako povrchní a ne ideálně ctnostná. Mušketýři zapojeni do náboženských válek, které pohltily Francii koncem 16. a počátkem 17. století mohou poukazovat na absurditu konfliktu katolíky s Hugenoty, ale u La Rochelle je stejně řežou jak na běžícím pásu. Vtip marginalizuje klasiku a postavy se někdy možná ocitají až na hraně karikatury – stále ale snesitelné a vyzdvihujíci komedialitu filmu._____Ve finále nutno oba současně natáčené díly spojit do jednoho velkofilmu, který s odstupem času několika desítek let vůbec nezestárl a patří k absolutní špičce nejen komediálně laděného historického dobrodružného filmu. Produkce: Alexander, Michael and Ilya Salkind Productions ()

Reklama

Gig 

všechny recenze uživatele

Tři mušketýři dle mého gusta. Mají vtip i šarm a ovčem i šerm. Sice když mi někdo připomene onoho gaskoňce, nebo pokud si čtu listy pana Dumase, tak D'Artagnan je u mě mladý kluk s knírkem a bradkou. Ale York mě přesvědčil, že je správnou volbou. Dvojka se mi líbí ještě víc než jednička. Možna to je tou hudbou, možná tím monologem Athose o muži, jež miloval jednu dívku, možná těmi emocemi, které nahnali nenávist do očí d'Artagnanovi, když zjistí, že jeho milovaná je mrtvá.... Výborný film! Jen do dnes uvažuju, proč byly vystřiženy záverečná scény s popravou milady de Winter v původním českém výborném dabingu. Nedávno jsem viděl v České televizi reprízu a zajímalo mě, zda chybějící scény doplní. Doplnili. Ale jen pohled na kata se sekerou. Ale část, kdy Athos zadrží DArtagnana, chybí... ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Film provázející mé dětství, v kině jsem na něm tehdy byl asi pětkrát. Úžasný biják, nabitý hvězdami a akcí, láska a protivenství, prostě vše, co lze od dobrodružného žánru očekávat. Ovšem po létech jsem si říkal - v televizi to taky není špatné. Možná stačilo natočit to jako TV film. A hlavně - jestlipak už jednou někdo pojedná filmově tento román způsobem, který by se alespoň blížil originálu? ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného příběhu (zpracovaného do podoby dvojfilmu) až do hořkého finále... "Jsem ztracena, musím zemřít..." dí krutá mylady pod mečem kata z Lille ve svém tragickém posledním výstupu této filmově velmi zdařilé (byť s větším důrazem na akci a tím pádem nutným větším odstupem v ději a postavách od románové předlohy) a nestárnoucí filmové adaptace nestárnoucího historického románu... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen ve stejném roce jako předchozí díl Tři mušketýři (1973). (Listeroman)

Reklama

Reklama