Reklama

Reklama

Rupert Wyatt se opět vrací k žánru sci-fi. Tentokrát nám vypráví příběh o lidech, kteří chtějí zažehnout jiskru odboje proti mimozemské rase, která převzala kontrolu nad vládou Země. Odboj ale nestojí jen proti vetřelcům z jiné planety. Bojovat musí především proti těm, kteří s nimi spolupracují. Podaří se zrealizovat plán, jenž ostatní přiměje uvěřit, že je možné vzít si Zemi zpět? (Martrix)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ŠKRTNI ZÁPALKOU A ZAČNI VÁLKU. DOKUD BUDEME BOJOVAT, MÁME ŠANCI…“ ///    Jednoduše – a celkem zajímavě, ukázanej odboj proti emzákům, kteří obsadili naši matičku Zemi. Stejně tak jednoduše je vysvětleno, jak k tomu došlo. CGI se ke slovu dostanou až v druhý půlce, není jich přehršle, ale jsou slušně udělaný a dotvářejí vyprávění, který díky nim začne vypadat mnohem líp. Nečekejte nějaký lidský osudy. Cílem příběhu je dospět k pointě, která v nás má zanechat pocit něčeho dokonalýho. A smáznout poměr cena/výkon.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Koukám jen na nízkorozpočťáky. 2.) Trpím. Doma mi vládne emzák. /// Thx za titule „num71“.     /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Prvotriedna atmosféra... a možno aj zámer. Inak ale nanešťastie dosť nepremyslená či nedomyslená záležitosť, v rámci ktorej dáva zmysel všetko a zároveň nič. Možno by stálo za pokus rozpísať to do mini série, keď už sme zabudli, ako tvoriť malé, no pritom presvedčivé a živé svety na poli celovečerného filmu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Podivní brouci kolonizovali Plzeň a k nám do (nejen) plzeňských kin se to ani nedostalo. Narozdíl například od loňského Wolfensteina to ale není žádná škoda, jelikož je to nudný průměr. Ne, že by nějak zásadně selhal režisér (Rupert Wyatt je u mě celkem vysoko), ale na papíře to zkrátka zřejmě působilo lépe. Nevyhnu se přirovnání, ale přijít to v roce 2005 před explicitnější Válkou světů, třeba by to byl větší trhák, takhle si John Goodman již podruhé v podobné nejednoznačné roli (Cloverfield Lane) klepe do trenek a divák se docela nudí. Navíc celý konflikt není dostatečně prokreslený, cgi nevypadá nijak zle, ale evidentně se cílilo na to, aby bylo co nejméně vidět a vizuálně se taky není na co koukat, jelikož je tu všechno vyblitě šedé. Snad tento propadák nepohřbí kariéru dalšího nadějného tvůrce a příště bude mít šťastnější ruku. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Jak by vypadal svět po mimozemské invazi? Kdo by se přidal k emzákům a podporoval by novej režim a kdo by byl v odboji? Popravdě mi to dost připomínalo situaci za druhé světové války, ale tentokrát to nebyli nacisti, ale mimozemšťani. Jinak chápu to nízký hodnocení. Není tam zas tak moc akce, film často staví na otázkách, pohybujeme se mezi x lidma, co tvoří nějaký buňky a vymýšlí plán, ale pro mě to funguje. Je to dobře zahraný, má to faj atmosféru a mohlo by to být jen trochu kratší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu, by to fungovalo aj v dnešnom, skutočnom svete. Vláda sa spojí s nepriateľom a zapredá národ za cenu bohatstva, moci a samozrejme vlastného prežitia. Invázia mimozemšťanov vyobrazená opäť v inom svetle, reálnejšie podanom a tým pádom aj menej akčnom. Napätie to však má a dokáže udržať diváka v pozornosti po celú dobu. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (5)

  • Rapper Colson Baker alias Machine Gun Kelly musel odložit tři koncerty poté, co dostal během natáčení 65 úderů do hrudníku od neznámého filmového policisty a následně se v zákulisí před koncertem zhroutil. (dan4815)
  • Film se odehrává v Chicagu, ve čtvrti Pilsen. Ta byla v 19. století pojmenována českými imigranty po české Plzni. Od roku 2006 je zapsána v Národním databázi historických míst USA, což je vládní seznam míst považovaných za hodné uchování pro svůj historický význam. (Saur.us)

Reklama

Reklama