Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Adam Krajňák je otcem tří mladých dcer, ale především hlavou slovensko-ukrajinského gangu, který se zabývá pašováním cigaret. S blížícím se vstupem Slovenska do Schengenského prostoru se však chystá velké zpřísnění hraničních kontrol a mezi pašeráckými skupinami vzrůstá napětí. Kvůli náhodně zmařenému kontrabandu nemůže Adam splatit dluh mocnému ukrajinskému mafiánovi Krullovi; navíc se staví proti jeho plánům na pašování tvrdých drog. Události nabírají příliš nečekaný spád a Adam bude muset překročit i hranice, které pro něj dosud byly tabu… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

POMO 

všechny recenze uživatele

Hutná dráma s parádnym vystihnutím geografického miesta a jeho sociálnej kultúry (Slovensko je proste "severný balkán"). Hlavne vďaka skvelej kamere a hudbe. Rozpracovanie postáv za touto formálnou stránkou trochu zaostáva, niektoré konflikty a vzťahové súvislosti by potrebovali dokresliť, no pre výsledný, pomerne temný zážitok z filmu je dostačujúce. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Spokojený jsem byl tak napůl a uvažoval jsem o dvou hvězdičkách, dokud jsem si neuvědomil, jak skvělé akční filmy se točí u nás, hned poté jsem musel jednu hvězdičku přidat. Největším problémem snímku bylo to, že byly všechny postavy natolik záporné, až mi bylo jedno, jak to s nimi dopadne. Tedy za předpokladu, že všichni dopadnou špatně. Závěr vyzněl úplně do ztracena, a to je škoda, námět měl slušný potenciál a zasloužil si lepší zpracování. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Slovenský pokus o mafiánský film, který i celkem vyšel, ale musí se říct, že jsou zde prvky, které ho trochu srážejí. Především je to skutečnost, že se někdy nebere příliš vážně, což je škoda, hodilo by se mu mnohem temnější pojetí a místy by nevadilo, kdyby zmizela snaha přiblížit se americkým mafiánským filmům. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Do souvislostí si tady já nedám vůbec nic, protože to všechno jde úplně mimo mě. Ale jako film je u mě Čára hodně vysoko, naši bratia se vytasili s něčím, co bych rád viděl i u nás. Hlavně slovenský Statham Maštalír skvěle zahrál člověka, o kterém vlastně nevím co si přesně myslet, ale vždycky bych ho chtěl mít spíš na svojí straně. Hutná atmoška a dobré tempíčko, nerozumím jen tomu, proč potřebuje slovenština české titulky... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejlepší slovenský film poslední doby. S hranicí Ubľa - Velykyj Bereznyj mám osobní zkušenost z roku 2005, autíčka tam přijížděla, celníci si s řidiči tiskli ruce a papírky měnily majitele. Po technické stránce nutno vyzdvihnout kameru, některé záběry jsou skutečně perfektní, seděla i hudba, skvělé lokace. A Tomáš Maštalír s vousy a dohola je nejmužnějším slovenským hercem a jeho postavu jsem mu fakt žral. Ten konec je trochu mnohoznačný. Andrej Hryc vypadá posledních 30 let stejně. Erotika (Zuzana Fialová, Kristína Kanátová). Překvapilo, líbilo. 4,5* ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Film se veřejně šíří ve dvou lehce rozdílných verzích. V té distribuční se na přání producentky mrtvoly chovají jako mrtvoly, ve festivalové jsou dle slov režiséra Bebjaka magické jako kraj, s nímž je příběh spjat, smějí se a mávají rukama. (klukluka)
  • Veľmi náročné boli scény s topením ľudí v jazere. Natáčali sa v novembri a kaskadérov museli hádzať do osemstupňovej vody. (Sufferer)
  • Ve filmu byla i obsáhlá dějová linie, ve které hrála slovenská herečka Vica Kerekes roli policistky. Celá její dějová linka byla ale vyškrtnuta a vystřižena, protože tvůrci měli až příliš moc materiálu, a proto potřebovali film zkrátit. Volba padla právě na dějovou linku slovenské herečky. (Wade)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama