Reklama

Reklama

Nenasytná Tiffany

  • angličtina The Greedy Tiffany
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pepa (Leoš Noha) tráví většinu času vysedáváním po hospodách. Aby si vydělal na skromné živobytí, vykrádá chaty a ukradené předměty prodává v zastavárně. Při jednom ze svých lupičských výpadů je málem chycen při činu a během následného útěku náhodou objeví starou videokameru. Ta skrývá záznam, který odhaluje cestu k netušenému pokladu. Pepa je ohromen a okamžitě po něm zatouží. Brzy však pochopí, že aby ho získal celý, nebude muset podstoupit jen dlouhé hodiny kopání. Cena bude mnohonásobně vyšší... (A-Company CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

borec999 

všechny recenze uživatele

63%? Ale no tak ľudia... Na filme sa dajú pochváliť 2 veci: a) ako režisér Fehu vykreslil život a komunitu typických šenkových alkoholikov (autentický Leoš Noha), aj ja som v týchto postavách spoznal tú "svoju" skupinku, ktorá podobným životom žije v mojom rodisku;  b) znova raz ukázal ako sú ľudia chamtiví, nikdy nemajú dosť a pri vidine zárobku idú doslova aj cez mŕtvoly. Za posolstvo a tieto klady 1*. No a ostatok? Hororové prvky smiešne, nie je sa čoho báť a režisér sa o strašenie ani moc nesnaží. Otázka potom je, prečo je Nenásytná Tiffany uvádzaná a prezentovaná ako horor. Hlavnou funkciou žánru horor má podľa mňa byť: vstrašiť, zneistiť, znepokojiť, prípadne znechutiť. Ak je k tomu dané niečo navyše ako napr. (posolstvo, spoločenský komentár), tak prosím. Lenže tu je len to navyše. A ja teda na horory určite nepozerám primárne kvôli riešeniu spoločenských otázok a tém. Medzi 1 a 2*. 20% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to po letech zkusil znova a na rozdíl od ostatních "druhých šancí" jsem na to názor vůbec nezměnil. Asi jsem z jiné planety, ale fakt nechápu, z čeho jsou z toho někteří tak strašně odvaření. Tedy jo, chápu, v Česku je taková nouze o žánrové či jakkoli odlišné filmy, že se tu každý trochu takový většinou strašně nadhodnocuje. A i když to tu má 63%, mám pocit, že tohle je taky jeden z těch případů. Ten prapodivný mix hororu s přesahem a komedie tu moc nefunguje a vůbec to celé působí, jako by Fehu vůbec nevěděl, co z toho vlastně chce mít. To je ale snad ten nejmenší problém co s tím mám. Celý ten "přesah" tu totiž nefunguje už vůbec. Fehu jen servíruje příběh toho nejhorší z té "spodiny společnosti", přičemž se ani nesnaží ho blíž představit, kromě pár naprosto očividných rutinních věcí. A o ostatních postavách se už člověk nedozví vůbec nic, ani o tom Pepově oddaném kamarádovi, u kterého bych chtěl fakt hodně vědět, co je zač a proč je s ním tak moc zadobře když se k němu chová jak ke kusu hadru. Každopádně kvůli tomuhle všemu v tom prostě nemůžu vidět žádné geniální vystihnutí spodiny, hamižnosti úplně všech lidí na světě a možná i čecháčkovství, protože tenhle film ke svému "hlubšímu" tématu přistupuje strašně povrchně. Povrchně servíruje omleté šablony v jen a pouze klišovitých lokacích, aniž by se snažil aspoň trochu jít skutečně pod kůži, opravdu se o to téma zajímat. Celá ta příběhová linie sice sama o sobě má něco do sebe, ale jelikož to má mizerný scénář i v tomhle případě a má to nelogičnosti jak z nejobyčejnějšího béčkového hororu, tak i po téhle stránce to za moc nestojí a nakonec je z toho skutečně jenom brakový příběh s totálně fraškovitým koncem. Možná to celé tak bylo záměrně, včetně bouřek a nejklasičtějšího hororového konce, ale neladí to s tím svým "přesahem". A nesedla mi ani ta amatérská, polo-skrytá kamera. Je mi jasné, že rozpočet byl mizivý, ale v tomhle podání, že se to snaží hrát si na něco víc, mi to fakt nesedlo a spíš mě to otravovalo - hlavně když nefunguje všechno ostatní. Takže tu hvězdičku dávám snad je za skutečně skvělou hudbu a částečně i za výkon Leoše Nohy, kterému občas ubíralo body to, že příliš mluvil. Takže Fehu fakt není pro mě a nechápu, za co je některými tak strašně obdivovaný. Teď trochu lituji, že už mám staženého Shokyho a Morthyho, ale trošku se vysmát tématu youtuberství snad nemůže zkazit ani on... Takže mu ještě úplně poslední šanci dám, ale naděje do toho moc nevkládám. Lepší 1* ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Je to velmi dobře natočený levný horor, je v něm dost humoru, aby byl zábavný, a přitom je celé prostředí ve filmové zkratce vykresleno plastičtěji než ve většině vážně myšlených dramat. Andy Fehu zřejmě měl všechno velmi dobře promyšlené a ani realizaci se v kategorii „za pár šupů“ nedá moc vytknout. Leoš Noha byl ideální volbou pro hlavní roli a já ze sympatií k vydařenému domácímu žánrovému filmu přimhouřím oko (70%). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nenasytná Tiffany dost klame, a to nejen názvem. Děsí jen sporadicky, spíše znepokojuje. Avšak znepokojuje úspěšně, protože poté, co hlavní hrdina objeví poklad, divák je jako na trní, kam se načnutá premisa bude ubírat. A ona je to do samého závěru vlastně zdařilá a hlavně zábavná sociální kritika na naší českou vychcanost a hamižnost. Tady se člověk musí v několika momentech zasmát, a to ne jen díky hláškám, nastavující českým divákům zrcadlo ("Co to je?" - "Nevim, ale má to každej, tak jsem si to koupil taky."). Co se týče ústředního zla, body sklízí hlavně za originalitu, než za vizuál. Každopádně po delší době se jedná o projekt z našich luk a hájů, který stojí za vaši pozornost. Jinak Horní Jiřetín znám velice dobře, a na zámku Jezeří jsem si zažil svoje. Naposled třeba svatbu. Ale nemusíte brečet, dámy. Na ní jsem byl zatím pouze v roli hosta... (65%) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Horory vážně nemusím, Nenasytná Tiffany ale naštěstí není pokusem o žánrovou klasiku. Na každý děsivý moment tu totiž připadá kupa humoru a trefných sociálních hrátek, které z debutu Andyho Fehu dělají povedenou multižánrovou hříčku. Tiffany vlastně se stejným úspěchem zneklidňuje i baví, což je u českého filmu vyloženě nevídaný úkaz. A jelikož je také herecky přesná, rozumně sestříhaná a dokonce tak nějak originální, nejspíš vás přesvědčí o tom, že by se česká tvorba měla ubírat přesně tímhle směrem. Neříkám, že se tu nenajde řada much - především se mohly tlumit kamerové prostocviky a rozjezd trochu tápe. Jakmile ale film chytne slinu a začne do vás šít poctivé čecháčkoství, je to vítaná celovečerní radost, u níž byste málem tipovali australské osmdesátkové kořeny. Kéž bychom tak promyšlené bizáry točili častěji! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v obci Horní Jiřetín a u nedalekého zámku Jezeří na Mostecku. (Lajty)

Související novinky

Polednice vchází do dveří

Polednice vchází do dveří

10.08.2015

V červenci řadu lidí potěšil český horor Nenasytná Tiffany a už tu máme další nadějnou domácí žánrovku. Tentokrát nás vyděsí Polednice, film debutujícího režiséra Jiřího Sádka, který se inspiroval… (více)

Reklama

Reklama