Reklama

Reklama

Veronika

(festivalový název)
  • Španělsko Verónica (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutočný príbeh o študentke cirkevnej školy v Madride, ktorá sa kvôli pracovnej vyťaženosti matky neustále musí starať o trojicu mladších súrodencov. Keď počas dňa zatmenia slnka, v roku 1991, spolu s dvomi spolužiačkami, podnikne nevinnú zábavku so špiritistickou tabuľkou "Ouija", ani v najhoršom sne by dievča nenapadlo, aký to bude mať dopad. V ohrození života temnými silami sa ocitá nie len ona samotná, ale i jej mladší súrodenci .. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

kingik 

všechny recenze uživatele

I duchové mají své dny. A čekají, až je zpruzená patnáctka vyvolá, aby si zkrátili nudné chvíle čekáním na El Clásico, u něhož se zabaví nejvíc. Jinak nám podávají zprávu, že se u nich nic nového a nadstandardního neděje. Pořád se straší, straší a zase straší, přičemž závratně stoupá prodej matrací, které po tom nájezdu nelze uvést zpět do původního stavu. Patnáctka má na starost tři malé sourozence, nyní ještě musí řešit ducha v domácnosti. Paco Plaza dlouho hraje na nervy. Nechce ukázat, co straší vě španělské domácnosti. Paranormální aktivita ovšem dosahuje nebývalých hodnot. Máma (Ana Torrent) věčně v práci, čekal bych, že když to do ní někdo čtyřikrát "naházel", že bude atraktivní. Ne, fakt nebyla. A tak je chudák Verča (Sandra Escacena) na všechno sama. A ponaučení vyplývá zcela zjevně - spiritistické seance nebrat a ohlídat si prvotní menstruaci. Zásadním nelibým záporem je nesympatická hlavní hrdinka, v podstatě nikdo mě z její rodiny nezajímal. A celé to strašení má naivní rozměr. Zpočátku shluk výjevů, někdy skutečných, z větší části to byly hrdinčiny psychické úkazy, patrně hormonálního původu. A celkově Plaza jen přetvořil známý duchařský koncept, zasadil jej do dávnověku, rok 1991, udělal z toho "příběh ve stylu skutečných událostí". Mezi námi, on to není úplné "pako", dbal i na zajímavé detaily, působivé hudební vsuvky a jiné, jen u mě převládá názor, že moc "duchařský" žánr neobohatil. Produkčně trochu zaostalé, finále ovšem dostatečně skvostné, průběh filmu vcelku pohodově zmrazující, ale jen místy. Je přece jen lepší s duchy nevést územní spory, netahat je do domácností a celkově být s nimi zadobře. Plaza sice nepředvedl nic mimořádného, ovšem ani nijak zásadně neselhal. 6/10 ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že se po zpackaném Rec na Paco Plazu ještě podívám, ale je to tu. Talent má, to se musí nechat, duchařina která má atmosféru, i dobrou hudbu. Bohužel tomu chybí větší napětí, v prvních minutách ho dokáže perfektně vytvořit, ale jak rychle vytvořil, tak ještě rychleji zmizí a přijde až v závěru, který byl povedený. Španělská atmoška se nezapře a děj je na dobré úrovni. Do plného počtu chybí hodně, ale průměrem bych tento horor urazil .. 7/10 = 71% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narazit na slušný duchařský horor se stává neřešitelným problémem posledních let. O to víc si vážím podobných kousků, které se v posledních letech daří točit zejména ve španělsky hovořících zemích. Hned na začátku potěší inspirace skutečnou událostí, která vždy hororům dodá ten správný nádech. Na hlavní hrdinku se moc hezky koukalo a vytknou se jí dalo snad jen to, že za celou dobu neukázala kozy. Bylo mi sympatické, že se zde nesázelo pouze na laciné lekačky, ale autoři si dali práci s budouváním tísnivé hororové atmosféry, kdy mě několikrát příjemně zamrazilo v zádech. Doporučuji sledovat s někým, kdo se hodně bojí a koho můžete po zbytek večera strašit. To umocňuje zážitek ještě na vyšší úroveň. [80 %] ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Boh s tým nemá nič spoločné.“ Údajne ide o jediný prípad v histórii Španielska, kedy policajná správa pripúšťala (po obhliadke miesta činu a prešetrení celého prípadu) výskyt paranormálnych síl. No... neviem no. A film? Tiež neviem. Občas to vyzerá ako od Balaguera, občas ako od Plazu, ale nakoniec je to „klasický“ Paco Plaza. Ani dobré, ani zlé s pár super scénami, ale tiež s množstvom hluchých a priemerných so stereotypným tempom a unavenou réžiou. Hlavná hrdinka pekná, ale tiež hysterická, atmosféra OK, ale občas nudná... A takto by som mohol pokračovať. ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Nieje to nič čo by tu ešte nebolo,no na druhej strane v takomto zlepenci mi to príde celkom originálne.Máme tu posadnutosť bez klasických neduhov ktoré väčšinou prznia podobné filmy.Zaujímavo chytený námet bez nejakých zbytočných cirkevných omáčok.Plaza vôbec nesklamal a predviedol aj celkom slušné strašenie.Nič mi v podstate nevadilo,fakt spokojnosť,len soundtrack mi proste miestami tématicky nesedel... 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na skutečných událostech Estefania Gutierrez Lazaro. (ARI50)
  • Obdobie natáčania trvalo od 4. júla do 25. augusta 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama