Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (250)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasně, Matt zase začal chodit do posilovny a potřeboval nám ukázat výsledky své dřiny, takže říkat, že tento film nemá větší smysl je nesmysl. Překvapení je pro mě Anne, tady mě teda jako fatalka příliš nechytla. Celkový náměť filmu mě nepřijde úplně špatný, ovšem trošku pokulhává zpracování, jako kdyby ani sami autoři nevěděli přesně jak co veleváženému diváctvu říct a tak vzniklo pár otazníčků nad příběh. Nicméně ten životní styl Matta, chlast, ženský, ryby, slunce a zbytek fuck, ten mě velmi zaujal. Já pro tyhle muže s intelektuální náplní života mám prostě slabost. Není to až taková hrůza, jak tady kolegové píšou, samozřejmě nic světobornýho, ale já to v kině přežil docela v klidu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úvod ma príliš nezaujal a na kráse nepridalo ani pomalšie tempo. No herci boli celkom fajn. V druhej polovici sa však z toho stal akýsi čudný paškvil, Truman show zkrížená s Matrixom, a to ma už veru nebavilo. A záver rovnako dostál svojej povesti, vážne len na smiech. A je mi jedno, či to bol režisérov zámer alebo nie, takéto filmy ma skrátka nebavia. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dva oscaroví herci a zároveň velcí sympaťáci, kouzelné prostředí, určitý nádech mystična, erotické dusno. Jenže hned od začátku tvůrci leccos potřísní kaňkami, charakterizace postav je plochá až hanba a nakonec přijdou se „zvratem“, který nepotěší. Ani trochu. Matthew McConaughey prchá před minulostí, po letech se setkává s Anne Hathaway, která mu porodila syna, ale při jeho službě vlasti dala přednost prachatému tyranovi. Z Matthewa je nyní rybář, má sen lapit obřího tuňáka, jenže nemá prachy a chlastá. Ex mu nabízí lákavý balík peněz, když ji zbaví násilnického manžela (úplně pitomě uchopená role), což ulehčí život i vlastnímu synkovi. Mezitím přijde na pár morálních keců, neúspěšných plaveb za vysněnou rybou i na nabídku sexu s bývalkou. To, co přijde pak, nehodlám pitvat. Prostě se objeví tak trochu nový film. Chybí napětí, chybí emoce. Ani herci nepotěší, kupříkladu moje oblíbenkyně Hathaway (nesmyslně na blond) působí mdle, a coby objekt touhy i docela lacině. Britský tvůrce Steven Knight jako scenárista Východních příslibů či Špíny Londýna nějakou kvalitu ukázal, tady ovšem selhává na plné čáře. Měl kašlat na podivné ambice a vsadit na dusný thriller o dramatických událostech na otevřené vodě a nechat nám tím vzpomenout na 90. léta. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Čo to kurva malo byť..?!!Vari sa z McConaughey-ho stáva už zapadajúca hviezda,či má najlepšiu slávu za sebou,alebo mu kleslo sebavedomie na tak nízku hranicu že sa musí upísať takýmto scenárom?Myslím,že na takéto niečo nie je odkázaný on ani nik podobný jeho ráže a ja nie som ochotná sa na to pozerať.Od polovice deja mi to dochádza a osudy jednotlivých postáv mi prídu ukradnuté.Po krátkej chvíli držím v rukách diaľkové a vypínam.Druhé šance nedávam.Snímka dodýchala. Radšej nech Matthew zaradí spiatočku a vráti sa tam odkiaľ prišiel..K rom.komédiám.Na tie je ešte stále dosť veľký fešák.Z môjho pohľadu veľké sklamanie. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nejpromrhanější potenciál filmu všech dob? Za mě teda určitě ano, což je obrovská škoda. První polovina byla skvělá a měla náběh na dobré vyústění děje do rafinované vraždy na lodi. Ale druhá polovina je pojata úplně obráceně, kdy tvůrci jakoby z thrillero-dramatu udělali scifi verzi, kdy se všichni začli chovat divně, a ve stejném scifi duchu film i ukončili. Bohužel ale takhle odlišné části do sebe vůbec nesedí, navzájem si škodí a jako celek to nakonec působí hodně rozpačitě a necelistvě. Matthew McConaughey si film dobře urval pro sebe, protože jeho role je docela silná a dominujíci oproti Hathaway a Clarkovi, kteří tady byli spíš jako doplňující charaktery. Velkým plusem, který hraje ve prospěch filmu, je vizuálně působivé prostředí ostrova, oceánu a zdejší komunity lidí, na což se prostě hezky dívalo. Za mě to mohl být klidně i film roku, kdyby se tvůrci zaměřili na jeden styl a ne deset různých v rámci jednoho snímku. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)
  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)

Reklama

Reklama