Reklama

Reklama

Čertí brko

  • Česko Andělské pero (pracovní název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nás zavede do městečka Pytlov na úpatí kopce Pervidle. Místní, kteří tu žijí běžným životem řemeslníků nebo sedláků možná ani netuší, že všechny jejich přestupky a nepravosti jsou pečlivě monitorovány místní pekelnou pobočkou. Hříchy zapisuje spravedlivě a neomylně kouzelné Čertí brko. Jednoho dne však přestane fungovat. Lucifer se rozhodne pověřit doručením nového čertího brka na pobočku Pervidle trochu zmateného čerta Bonifáce. Je to ten nejlepší úkol, aby se mladý čert otrkal ve světě. Bonifác se vydává do Pytlova a hned jeho první zkušeností je, že mu zdejší šejdíř kouzelné brko ukradne. Tím se spustí řetěz událostí, kdy Pytlov ovládnou místní vychytralci, lenoši a podvodníci, jimž se nakonec podaří uvěznit i samotného vládce pekel. Je na Bonifácovi, aby v sobě našel ty nejlepší vlastnosti a osvobodil Pytlov, Lucifera i získal srdce krásné Markétky. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (448)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám příjemná, inteligentní a vtipná pohádka pro celou rodinu. Výprava, kostýmy, písničky, obsazení, fajn humor, originální scénář, výborní všichni, ale Jana Plodková, ta jede bomby.. :-) Velmi vkusné, chválím, tvůrcům tleskám. A zároveň je to moc pěkné rozloučení s Mariánem Geišbergem. Čest jeho památce! ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Pozitívom tejto rozprávky je herecké obsadenie. Výborný je Vetchý, Bárdos a Geišberg, pre ktorého sa Čertí brko stalo žiaľ labuťou piesňou. Nedokázal som sa zmieriť s faktom, že sa jedná o "občiansku výchovu pre škôlkarov" a ich rodičov v duchu americkej Zootopie. Lenže o 2-3 roky vtipy kleklo brko a podobné už aj tak nikto nepochopí, tak na čo ich tam pchali? Zamerali sa na politické vtipy a texty piesní, ale samotný scenár na mňa pôsobí len ako sled násilne pospájaných scénok. Keď už z toho urobili muzikál, mala tam byť aspoň 1 pesnička chytľavá, ale to nie. Nie je to také zlé ako minuloročné Přání k mání, len to nestojí za lístok do kina. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Super pohadka, která místy žánr pohádky i přesahuje. Ať už politickou satirou (nadmíru trefnou a vtipnou) nebo i vedlejší zápletkou o manželech, které rozdělí politika a manžel ženu dovede až k šibenici. To by se neztratilo ani v seriózním dramatu..D  A přesto to pohádka je..a to moc fajn a pobavil jsem se. Herecká sestava parádní (hlavně Budař, jeho padouch je luxusní..a ve druhé polovine mě zase  bavily společně scény mezi Vetchým a Koptou) a písnička o čertech je nářez roku. Ta závěrečná je zase moc roztomilá.  Nicméně jak to celé příjme konzervativní český divák je otázkou. Já dnes náhle procitl... A aktualizace 2022: Po letech určitě jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Budař 100 % rulez! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo, že Punk Film uvádí i punk pohádku, posléze se tohle očekávání sice nenaplnilo, ale Aleš Najbrt natočil alespoň pohádku, od které by se dala chytit poezie...což se postupem děje převrátilo v dystopii s trefnými satirickými odkazy k samotnému soudruhu premiéru Burešovi...kupování hlasů za koblihy, tedy pardon - za párky a pivo... Takže nakonec ne punk, ale pohádková politická satira! Mimochodem je pěkné takhle vidět, že Ondřej Vetchý se od dob S čerty nejsou žerty v pekle vypracoval z obyčejného čerta s hodností Vraníka až na post Lucifera...i v pekle se tedy dá udělat ukázková korporátní kariéra :-) Jenom ty muzikálové vsuvky, to bylo peklo... ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v historii české (vysokorozpočtové) pohádky nebylo dosud natočeno nic tak úmorně nudného a bez drajvu. 99 minut, v nichž se naprosto nic neděje, poslouží maximálně jako kulisa k vybírání starý kůže zpod place u nohy. Čertovo brko řadím na úroveň Troškových ublemcaností typu Princezna ze Mlejna 2, jejichž přínos pro diváka spočívá v tom, že "se tam něco hejbe". V Čertově brku se naštěstí tolik neřve. To mi ale nestačí. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, v níž Markétka (Judit Bárdos) polije Bonifáce (Jan Cina) vodou, má částečně mokré kalhoty ještě před tím. Po polití zase mokré skvrny na kalhotách mizí a mění tvar. (jujec)
  • Filmaři přispěli k tomu, že díky jejich výběru lokace pro peklo (hlubinný kaolinový důl u Nevřeně), může být tato industriální památka zpřístupněna veřejnosti. Kvůli natáčení totiž musel být zbudován nový portál, dosud se do nepřístupného dolu lezlo betonovou rourou. (rakovnik)

Související novinky

26. Český lev – výsledky

26. Český lev – výsledky

23.03.2019

Letošní 26. ročník cen České filmové a televizní akademie Český lev se tradičně udílel v pražském Rudolfinu. Večer plný největších hvězd českého filmu moderoval herec Václav Kopta, a to poprvé pod… (více)

Reklama

Reklama