Reklama

Reklama

Princip domina

  • Československo Domino (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vietnamský veterán Roy byl nevině odsouzen za vraždu. Jedhono dne se ve vězení objeví mysteriózní osoba - Tagge - a navrhne mu obchod: Roy má vyřídit příkaz tajné organizace a za to dostane svobodu. Spolupracuje tedy s nimi, když však zjistí, že má odstranit špičkového politika, odmítne. Jenomže organizace má dlouhé prsty... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět se dost slibně rozjíždí, ovšem někdy po dvaceti minutách, kdy se Gene Hackman dostane z vězení se na dost dlouhou dobu vývoj příběhu skoro zastaví. Ale pořád to je hodně zajímavé, protože nevíme, kdo tahá za nitky a má to dost tajemnou atmosféru. Ve finále, kdy dojde na akci se ovšem dočkáme nečekaných odhalení, která ale hlavně odhalují obrovské logické díry ve scénáři, příběh tak trochu staví na hlavu a z velké části popírají smysl předchozího děje. A to je škoda, protože natočené to je pěkně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nebýt G. Hackmana asi bych tento film zařadil mezi ty podprůměrné. Příběh je to sice zajímavý a do jisté míry i „pravdivý“ - protože věřím, že podobné svinstva se dějí ve světě neustále – skupina lidí tahá za pro vázky po celém světě, ale já jsem postrádal hlavně pořádnou atmosféru. Začátek odehrávající se ve vězení byl dobrý a dramatičnost se postupně stupňovala, ale potom se polovinu filmu nic moc zajímavého neděje (akčnost ustoupila do pozadí) a teprve ve chvíli, kdy se vzlétne helikoptérou to zase dostalo jiskru. Očekával jsem však pořádnou vendetu – bohužel velkolepé finále se nekonalo a vše bylo odbyto jen několika scénami (při kterých byla i ta umělá krev dost nevěrohodná). Hackman ovšem podal solidní výkon a za ten si zaslouží 50%. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Přeroubovaný Kafka (přímé citace) v americkém thrilleru s politicko-sociálně-rodinným feelingem, který je tak šíleně pomalý, že se ani nechce věřit, že Kramer opustil zadní projekce a hodil hlaví protagonisty do skutečného a letícího vrtulníku. Paranoia, která sama sebe povyšuje někam výše, varovně máchá vztyčeným prstíkem a bere se tak vážně, že to až pěkné není. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Roy Tucker bol obyčajný chlapík, ktorý si myslel, že žije v právnom štáte (USA), kde platia zákony. Ako mnohí z jeho generácie bol poslaný do vojny vo Vietname. Prežil, vrátil sa, zamiloval sa, porušil zákon a skončil vo väzení. Tam sa stal obeťou dominového efektu. Oslovili ho muži z tajnej, vplyvnej organizácie. Ponukli mu slobodu za spoluprácu. Zmanipulovali ho, spracovali a oklamali. Využili ho na špinavú prácu. "Princíp domina" je prestárnutý, naivný, paranoidno-politický thriller. ** ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Perfektní film Stanley KRAMERA s legendárním obsazením hvězd : Gene HACKMAN, Richard WIDMARK,Mickey ROONEY,Eli WALLACH. Námět je též netradiční : o tom, jak různé vojenské zločinné organizace dokáží s lidmi manipulovat aniž ten dotyčný o tom v podstatě ví. Nejvíce se mi líbil závěr filmu, který sice jakoby zůstal otevřený, ale byl naprosto jasný.... Hackmana nemuseli pronásledovat, šel si pro svůj osud sám. Film jsem sice viděla někdy v roce 1978, ale vychutnala jsem si ho teprve nyní, kdy už vím o těchto věcech mnohem více. ()

Galerie (71)

Reklama

Reklama