Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelní světy

  • USA Spider-Man: Into the Spider-Verse (více)
Trailer 5

Phil LordChris Miller, tvůrci hitů Lego příběh a 21 Jump Street spojili svůj um a talent, aby divákům představili dosud nepoznaný svět Spider-Mana v přelomovém a unikátním vizuálním stylu. Spider-Man: Paralelní světy představí dospívajícího chlapce z Brooklynu Milese Moralese a nekonečné možnosti Paralelních světů, kde je víc než jen jeden maskovaný hrdina. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (793)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $90miliónovTržby USA $190,241,310Tržby Celosvetovo $384,256,930 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,652,794║ Tržby za predaj DVD v USA $11,184,906║ Konečne na záver roka niečo podarené a nadmieru. Išiel som do kolien! Dokonca to schová s prehľadom aj tohto ročné (2018) komiksovky. Ale poďme pekne poporiadku: Veru keď som videl pôvodne ukážku, tak som doslova mávol rokou, pomyslel čo im šibe??!!! zase ďalší Spider-man, to už sa nedá a ešte v takej ošuntelej grafike, ani náhodou som nemal v pláne to vidieť, očakávania pre mňa žiadne. Lenže prišlo nakoniec k veci, ospevujúce kritiky ma nenechali na pochybách, obrátili moju nedôveru na ruby a nakoniec som tomu dal šancu. A teda, tvorcovia mi vytreli zrak a asi väčšine, tých čo obľubujú komiksové filmy, prípadne tohto hrdinu, o ktorom som videl zatiaľ všetky kino filmy práve v prítmí kinosály na striebornom plátne. Takže ak dobre rátam v poradí 7 kino film o tomto hrdinovi je aj najlepší. Využíva naplno potenciál, údernosť. Aj keď mi na začiatok sekajúca grafika - vizuál asi prvých 15minút aj troška vydala ale zvykol som si, po úvode keď sa nám v spleti scénok zhrnie čo bolo, ako hrdina funguje a kto je jeho nástupca, to naberie na razancii a zabáva a udivuje nápaditosťou, či poctami stvoriteľom predlohy až do konca. Kvitujem dobrý nápad s ponúknutou výtvarnou stránkou animáku, rovnako tak zlúčenie komisovej biografie hrdinu v rôznych podobách - dimenziách. Pre mňa úplne jasný adept na Oscara za animovaný film. /videl v kine: 100%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Krásná animace, byť třeba s kamerou se dalo dělat podle mě víc. A dobrý nápad, i když i tady to není na doraz - je tu fakt hodně postav, které nemůžou mít prostor samy pro sebe a zároveň kradou čas z ústředního konfliktu. Pár momentů bylo hodně vyčnívajících - ale tím spíš jsem viděl u tohohle fajn filmu nevyužitý potenciál. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Producenti Lord a Miller vzali komiksovou postavu z dílny Briana Michaela Bendise a je z toho animovaná pecka, která příliš nezaostává za prvním Lego příběhem. Scénář opět obsahuje množství drobných fórků a narážek pro znalce, ale na druhou stranu je velmi vstřícný i k publiku komiksově nevzdělanému. Nevíte, kdo je Miles Morales? Nevadí, mi vám to vysvětlíme (i když ne tak rychle a vtipně, jako kdo je Peter Parker). Navíc se na nás animáků hrnou mraky a u většiny je vám po kouknutí na trailer jasné, jak bude celý film vypadat. To tady neplatí a film bez problémů několikrát překvapí i svým vizuálním provedením. V akčních scénách nevadí cartoonovitá přestřelenost, jiné zase působí dojmem rozpohybované komiksové kresby, nechybí okna s dialogy či citoslovci. Při originální verzi s českými titulky jsem se zkrátka bavil nad očekávání dobře. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad nejvíc komixový animák, co jsem viděl. Docela chápu všeobecné nadšení nad tímto filmem, ale znám i lepší snímky s pavoučím hrdinou. Určitě musím pochválit originální vizuál, díky kterému tvůrci využívají animované prostředí na maximum. Ve filmu se objeví hned několik Spider-Manů a záporáků. Hlavní je pochopitelně Kingpin. Jeho motivace a samotná zápletka filmu mě lehce zklamaly. Jinak ale nemám moc co vytknout. Je tam spousta super momentů a akce funguje svižně. Třeba se někdy dočkáme pokračování. "Samozřejmě nemůže chybět Stan Lee. "Určitě ti padne." ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne, není to klasický animovaný boj dobra se zlem, ze kterého budou mít radost osmiletí klučinové. Kvůli jistému experimentu se propojilo několik světů a mezi žlutými newyorskými taxíky pobíhá hned několik Spider-Manů. Peter Parker je na vedlejší koleji, hlavním hrdinou je teenager z Brooklynu, který skončil ve škole, do které chodí samý suchar, navíc se prohlubuje propast mezi ním a vlastním otcem. Radioaktivní pavouk si na něho ale pochopitelně počíhá. Vzápětí přeřadíme na vyšší rychlost a odpálíme velmi sebevědomý comicsový příběh. Tvůrci si dělají, co se jim zlíbí, jedou hodně zběsile, hodně agresivně i hodně hravě. A skutečně naplno využívají potenciál animace. Všechny ty střihy, úhly, vizuální stylizace. Velká pochvala. Ač tedy neříkám, že jsem z otevření brány do alternativních realit úplně skákal radostí. Upřímně bych byl raději pro klasičtější prostředí a pojetí, protože v druhé polovině toho bylo už zkrátka moc. Tři až čtyři hvězdy!! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (48)

  • Marvel oficiálně přejmenoval postavu Spider-Gwen na Ghost Spider, neboť jako Spider-Gwen ji nikdo v komiksu neoslovil a používané Spider-Woman již patří jiné hrdince. (gecko)
  • Označení vesmírů, odkud jednotliví pavoučí hrdinové pocházejí, jsou: Earth 616 (Spider-Man: Peter Benjamin Parker), Earth 65 (Spider-Gwen), Earth 1610 (Spider-Man: Miles Morales), Earth 8311 (Spider-Ham), Earth 90214 (Spider-Man Noir), Earth 14512 (Peni Parker). (UncleMorty)

Související novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama