Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběhy hrdinů Bábovek nám ukáží, že některá setkání dokáží navěky změnit život. Všichni jsme totiž propojeni. Vztahy, prací, náhodami, nenávistí nebo láskou. Všichni jsme součástí té nejsložitější sítě, která je utkána z emocí, mezi nimiž nechybí humor, ironie, bolest, napětí a pochopitelně i láska a vášeň. Bábovky mapují současné partnerské i rodinné vztahy, ukazují zábavné a trefné situace z každodenního života, které zná každý z nás. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No asi nejvíc mě srala ta závěrečná sladká hudba, proti tomu i rakvička se šlehačkou je monstrozně hořká záležitost a ještě mě přišlo jako kdyby se nám scénarista přes tu hudbu předváděl jak krásně to všechno vymyslel, to že něco podobnýho už vymysleli scénaristi mimo hranice ČR x krát budeme dělat, že nevíme. Rudolf Havlík mě skvělý start kariéry, ale utopil se v českým rybníčku. Na druhou stranu uznávám, že jsem dokoukal do konce aniž bych uměl říct zda se mě to líbilo nebo ne. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Rovnou vypálím, že jsem od poloviny filmu srovnával s takovými kousky jako Láska nebeská (2003) a ke konci s Magnolií. To nejsou vůbec špatné vzory. Vztahové a sexuální eskapády podány spíše drsněji a ne tak pohádkově jako v Lásce nebeské. Když už jsem si uvědomil, co je to vůbec za film, čekal jsem na závěr něco podobně bláznivého jako u Magnolie. K propojení dojde, ale zase mnohem reálnějšímu. Propojovací scéna je fakt úžasná. Na jeden dlouhý zátah, který je na české poměry neuvěřitelně propracovaný! Dost emocí. Sympatie s postavami (s většinou). Nebýt Taclíkovy postavy, nedalo by se ani trochu hovořit o komedii. Že jsou všechny chlapské postavy takoví ......, mužského diváka asi tolik nepotěší. Ale zase na Janu Plodkovou je pěkný pohled když se kurví. Sečteno, podtrženo, plus mínus autobus, ale do nadprůměru film zvedá zmíněná propojovací scéna. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Veľmi milé prekvapenie spoza rieky Morava. A kľudne by som si vedel predstaviť, že toto bol pilot a vznikol by k tomuto seriál. Veľa príbehov, ktoré sa prepájajú, ale pritom každý by si zaslúžil lepšie rozobrať. Už som videl viac takýchto filmov, kde je viac príbehov, ktoré sa na konci spoja. Tu to bolo veľmi dobre spracované a natočené, ale niekde v polke som dostal pocit, že jeden príbeh je tam navyše, že je to veľmi prehustené a v istom momente aj nepriehľadné. Pravdepodobne spôsobené kratšou minutážou. Nevadí, rozhodne som si nešklbal kotlety, obsadenie bolo luxusné a moju pozornosť to malo úplnú. 3 z 5 ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Typická Česká tragikomedie, která je sice dobře obsazená, ale nenabízí prakticky nic nového. Scénář předvídatelný od začátku, až do konce. Film je určen především pro dámské publikum ve věku 30+. Jediné pozitivum tohoto filmu je dvojice Jana Plodková a Marek Tacliík. Bez nich bych šel s hodnocením ještě o hvězdu dolů. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První dva filmy, pod které se podepsal Havlík, se mi líbily. Jeho druhé dva filmy, na kterých spolupracoval s Radkou Třeštíkovou, jsou už o něčem jiném. Bábovky jsou v knižní verzi klasický bestseller od Motta (taková ta moderní česká autorka do kabelky). Ve filmové adaptaci trochu ztrácí kouzlo původní struktura dvanácti samostatných příběhů jednotlivých žen vyprávěných z jejich pohledu, kterou ve filmu nahrazuje jakýsi nepřehledný propletenec a finále, za které by se nemusel stydět ani Cimrmanův Vichr z hor. Hlavní postavy mají mezi sebou rozdělené dnešní all starové, formálně Bábovkám nic nechybí, takže průměrná masa spokojená samozřejmě je. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • „Scénář mě zaujal životem, který se každou větou odehrává. Moje postava je Linda, jejím povoláním je služba mužům, které ji zprostředkovává její partner Marek neboli Marek Taclík. Ano, je to prostitutka, ovšem na vyšší úrovni a postupem času zjišťuje, že současná práce a současný způsob života už nejsou tím, čím byly,“ přiblížila svoji postavu Jana Plodková. (SONY_)
  • Natáčelo se od srpna do začátku října 2019 v Praze a okolí, na jeden týden se štáb pak přesunul do Bangkoku. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)
  • „Scénář mě překvapil a myslím, že narozdíl od knihy může oslovit i značnou část mužské populace,“ řekl Ondřej Vetchý. (SONY_)

Reklama

Reklama