Reklama

Reklama

24 hodin života

  • USA 24 Hours to Live (více)
Trailer 1

Bývalý elitní voják Travis Conrad (Ethan Hawke) je zničený z nedávné tragické smrti své ženy a syna. V tom se však objeví jeho starý kamarád z armády Jim Morrow s nabídkou, kterou nelze odmítnout. Morrow nyní pracuje pro soukromého vojenského dodavatele Red Mountain, který Travise najme na spáchání velmi nebezpečného atentátu. Travis úkol přijme, ale všechno se příšerně zvrtne poté, co je postřelen a zabit stejně zkušenou agentkou Interpolu Lin Bissetovou. Jenže když už si začínáme myslet, že je s Travisem amen, probudí se na operačním sále zpátky k životu – v Red Mountain je podroben experimentální léčebné proceduře, díky níž získá 24 hodin života k dobru... spousta času na to, aby z něj Morrow vypáčil informaci o tom, kde přesně se jejich cíl nachází. Zrazený starým přítelem, Travis se rozhodne utéct, odhodlaný napravit svůj zpackaný život v jediném dni, který mu na Zemi ještě zbývá. Zatímco čas neúprosně běží, vydá se zachránit agentku Interpolu a současně zničit Red Mountain. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (104)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Smrz sa v afrike prihnal ako smrst a chce si hrat so smrtou. Ze to ale nerobi prvoplanovo ale miestami aj celkom vydatne vidno v celej jednoduchej ale vyzivnej akcii. Pomerne dobry namet na oddychovku korunuje dobra hudba, rychly sled, skvely ostrelovac, vyborny Hawke. Iste, viete spravit za 24ku aj filozoficku uvahu, no tu zrejme na to nemal Smrz gule ani naladu. My sme ju vsak mali a myslim si ze to bola skvela zabava drziaca sa zemi. (Videne 10.12.2019, Jojcinema archiv) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já ti dohodl 2 miliony dolarů denně, aby ti tohle mohlo být úplně putna." Mně je tedy putna spousta věcí, ale kdyby mě někdo zabil, tak by mě to hrozně naštvalo. Asi jako Travise, takže jsem mu v jeho dni života navíc docela fandil. Taky bych si tento bonus jednou přál, kdyby mi zbývaly nějaké resty. Třeba dopsat komentář k mýmu oblíbenýmu filmu, ukázat fakáče mýmu neoblíbenýmu politikovi nebo ukončit prosperitu společnosti Red Mountain. Musím se přiznat, že jsem Travisovi docela fandil a bavilo mě to přesně tak, jak to umí jen slušně pádící akční béčka se zajímavým výchozím nápadem. ()

Reklama

h0n24 odpad!

všechny recenze uživatele

Zapomenutelné. Nedoporučuji. 24 Hours to Live si bere insipraci ve filmu In Time a (novém) Johnu Wickovi. Jako celek působí přehnaně. Přestože je scénář výrazně prokreslený a nabitý, neustálé repetitivní záblesky minulosti jsou špatně načasované. Všichni herci jsou velmi slabí, chybí jim pevná ruka režie ve smyslu jak a proč by měli jednotlivou scénu hrát. Brian Smrz má sice úhledně zvládnuté plánování a jako pomocný režisér je vynikající, ale chybí mu nadhled, jakési poselství, které by chtěl do snímků vkládat. A dost to bolí. Navíc i s odstupem deseti let své prvotiny se příliš neposunul. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Velkym plusem je Ethan Hawke a solidně nakroucená akce v dostatečnym rozsahu (jen bych do honiček a přestřelek přidal ještě nějaký kontaktní souboje). Vizuál je občas skromnější, rozjezd pomalejší a chování postav těžko pochopitelný (rychlost a lehkost, s jakou se vztah mezi Travisem a šikmoočkou změní nebo Jimovo jednání v závěru). Kdyby se od začátku do konce jelo ještě víc přímočaře (jak se na poměry akčních béček sluší a patří) a zároveň se pořádně zapracovalo na hláškách (byť snaha byla) nebo tempu vyprávění (úvod), mohli jsme dostat poctivej žánrovej biják vzdávající hold 80./90. létům. Ale výsledek v podobě sympatický žánrový jednohubky taky neni vůbec špatnej. Třetí hvězda za poctivou filmařinu a Rkovou akci. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Hezkýýý! Parádní krvavá akční jízda! To co si dovolil na starý kolena Costner ve 3 dnech na zabití, nebo Brosnan v November manovi, či Sean Penn v Gunmanovi, to si dal s chutí i Ethan Hawke v jeho 24ech hodinách života! A jelikož miluju akční béčka a cením si těhle borců staré školy, nemůžu volit jinak než kulatou čtyřhvězdičkovou sedmdesátkou! 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Úvodná scéna sa odohráva na pláži Key West na Floride. Aj keď tam nie sú žiadne hory, v pozadí ich je zreteľne vidieť. (beso74)
  • V záverečnej scéne mení Wetzlerová (Liam Cunningham) kravata sama od seba farbu, najskôr je žltá, potom modrá. (beso74)
  • Film mal premiéru 26.10.2017 na filmovom festivale Austin Film Festival. (beso74)

Reklama

Reklama