Reklama

Reklama

Americký vlkodlak v Londýně

  • Velká Británie An American Werewolf in London (více)
Trailer 1

VOD (1)

Dva američtí přátelé putují po Británii, ovšem zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, jednoho zabije a druhého zraní. Přeživší kamarád se probouzí v nemocnici, pronásledován hrozivými sny a halucinacemi, ve kterých ho jeho mrtvý kamarád děsí sdělením, že v sobě nese prokletí vlkodlaka...
Dva američtí vysokoškoláci, David a Jack, putují po Británii. Jednoho dne však zabloudí a ocitnou se uprostřed rašeliniště. Zničehonic je napadne podivné zvíře, Jacka zabije a Davida zraní. David se probouzí v nemocnici, kde se o něj stará doktor Hirsch a krásná sestra. Pacienta pronásledují příšerné sny, ve kterých ho vždy navštíví jeho mrtvý, rozkládající se kamarád Jack a šílený pes, který útočí na Londýn. David přežil, ovšem díky kletbě se vždy při úplňku sám promění v děsivé monstrum... (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (190)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Americký vlkodlak v Londýne" sa stal už klasickým dielom werewolf-horrorovej produkcie. Divák tu môže zhliadnúť jednu z najdetailnejších vlkodlačích premien. No inak je to len bežné horrorové béčko s plytkým scenárom, akých sa v 80.-tych rokoch natočili stovky. Dvaja mladí Američania sú pri svojom výlete do odľahlých anglických bažín napadnutý vlkodlakom. David Kessler tento útok prežije, ale sám sa potom stáva pri splne Mesiaca krvylačnou beštiou. *** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Za veľkou mlákou mimoriadne populárny, no v našich končinách takmer neznámy komediálny horor. Balans medzi humorom, napätím a nechutnosťami síce nie je vyvážený tak dokonale ako napríklad u Sama Raimiho, no stále ide o jeden z vrcholných filmov s vlkodlačou témou. Jedna z najslávnejších scén premeny bola hlavným dôvodom pre udelenie Oscara za masky.8/10 ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je téměř geniálně zpracovaná, tedy do chvíle, kdy se David začne prvně měnit ve vlkodlaka. Jenže po tomto přijde jen pár neslaných, nemastných vražd a ještě ke všemu to zbytečně sráží prvky komedie, které bych zrovna v tomto tématu vynechal. Navíc ten konec přišel až moc rychle. A to jsem byl na začátku na blatech fakt pokáknut skoro až na záda. Škoda. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Priamociare, jednoduche, trochu derave a predsa uzasne zabavne. Tak ako mnoho dalsich hororovych becok s osemdesiatych rokov, ktore sa tocili s nadsadzkou, humorom a velkym nadsenim. Dobre vytypovany , sympaticky herci, stylova hudba, uzasne specialne efekty a az prekvapivo velkolepe finale odohravajuce sa v centre Londyna. Co by som si od osemdesiatkoveho hororu mohol viac priat. (8.5/10). ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Kvalitný horor s jemným humorom, ktorý ma chytil a nadchol hneď od začiatku. Zatiaľ asi najlepší svojho druhu čo som videl. Neviem prečo to ostatných hodnotiacich minulo. Príbeh o premene muža na werewolfa, ktorého odvezú po zranení podobnou beštiou z vidieckej dedinky do londýnskej nemocnice, kde sa zamiluje do peknej, fešnej sestričky, s ktorou sa po prepustení dáva do kopy, navnadí. Avšak nie všetko ide podľa jeho romantických predstáv. Zvieracie pudy sa začínajú drať na povrch! Rýchly spád, výborná jemná hudba (najprv vás upokojí, začnete si ju pobrukovať, aby následne mohlo prísť vyvrcholenie), napätá atmosféra a triky na tej najvyššej úrovni, urobili z filmu nie jednohubku, ale ťažkú večeru, ktorá vám v noci nedá spať. Hercov som moc nepoznal, ale hneď som si ich zamiloval. Boli výborní v každej scéne a vďaka veľmi kvalitnej réžii Johna Landisa, ktorý jednoznačne vedel čo chce, môžem s kľudným svedomím dať plné výstavné hodnotenie. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (33)

  • Speciální jednotka na konci filmu používá zbraň British L1A1 SLR ráže 7.62x51mm. (dc125)
  • Režisér John Landis se objeví na konci filmu coby vousatý muž který je sražen autem a proletí skrz skleněnou výlohu. (mahler)
  • I zde narazíme na zmínku o See you next Wednesday, což je fiktivní film, který se v různých podobách vyskytuje ve většině Landisových filmů. V tomto je zastoupen v podobě plakátu v metru a jako film v pornokině. V závěrečných titulcích je uvedeno dokonce i obsazení fiktivního snímku. (Lorge)

Související novinky

Del Toro produkuje western

Del Toro produkuje western

01.09.2019

Oscarový režisér Guillermo del Toro (Tvář vody) pokračuje ve své podpoře mladých talentovaných filmařů a jako producent se teď upsal dalšímu filmu. Ten přijde od vycházející režisérky Issy López … (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Reklama

Reklama