Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Goldblum žije nezajímavý život, dokud ho na letišti nepožádá vyděšená Michelle Pfeifferová o pomoc. Prosbě vyhoví, ale sám se ocitne v ohrožení života... Ed Okin snídá jako vždy se svou ženou Ellen a stejně jako již mnoho nocí i tuto nemohl spát. Po cestě do práce se s tímto problémem svěřuje kolegovi Herbovi, který mu v žertu doporučí výlet do Las Vegas, jelikož tam nikdo v noci nespí. Ed se v práci cítí unaven a za stolem klimbá, tudíž se v poledne rozhodne odjet domů, aby se trochu prospal. Před domem uvidí cizí auto, a tak jde raději přes dvůr k otevřenému oknu, kde uslyší vzdychání. Zdrcen nasedne do vozu, vrátí se zpět do zaměstnání a večer dělá, že o ničem neví. Když jeho manželka Ellen usne, rozjede se na letiště, dojede až do letištní garáže a přemýšlí co dál. Rozhodne se vrátit domů, nastartuje, ale do toho přiběhne mladá vyděšená žena Diana se žádostí o pomoc...
Ed ji nechá nastoupit a rychle z garáže odjede. Diana ho požádá, aby ji zavezl do přístavu a poté do bytu k bratrovi. Potom už dojde Edovi trpělivost a chce vědět, co se děje a proč přepadení a zabití jejího známého v garáži nechce ohlásit policii. Diana se mu svěří, že pašovala do země smaragdy, které patřily příteli, ale nároky na ně si dělá i jeho teta...
Ed se rozhodne, že jí bude pomáhat dál. Nakonec se jim podaří dostat se k Jackovi, jehož chtěla Diana požádat o pomoc už od začátku. Jack vyslechne, co se stalo, a poradí jí, aby smaragdy prodala zpět majitelce. Diana s Edem společně vymyslí rafinovaný plán... (TV Prima)

(více)

Recenze (62)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, takový nedopečený, asi to má být krimi o vychcané osobě ničící lidem životy, která se střetne s nesobeckým absolutně zenovým týpkem, ale občas se v něm objeví vtipy - nebo to má být lehká romantická komedie, ale někdo jí kazí zbytečnou destrukcí a násilím jak z hongkongského akčního béčka. Rozesmála mě pořádně asi jen scéna, kde se zenový Goldblum střelcovi mířícímu zbraní zcela mimózně nastíní svůj útrpný život a chlápek si z toho vystřelí mozek, což by mohl být efekt tohoto filmu na většinu diváků. Není to zdařilý film, ale díky zvláštní atmosféře, mladé Pfeifferové a tradičně jinému Goldblumovi jsem netrpěl tolik. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zlatá osmdesátá léta. Já mám strašně rád Landisův styl, který je nesmazatelně vryt do každého z jeho filmů. Do noci má tu rýhu snad nejsilnější. Je to prostě béčková jízda plná srandy, akce a samých známých tváří. Někoho může nalákat třeba i David Bowie v menší roli. To on byl právě ten poslední impulz, který mě donutil konečně sáhnout po tomto filmu. Navíc Johnova záliba v obsazování kolegů režisérů je zde do očí bijící. Můžeme zde viděl například Davida Cronenberga, Rogera Vadima, Lawrence Kasdana, Jonathana Demme a mnoho dalších, včetně samotného Landise, který si zde stříhl nemalou a velmi komickou roli jednoho ze čtveřice ostrých hochů z orientu. Samotný výkon ústřední dvojice Jeffa Goldbluma a krásné Michelle Pfeiffer je také pěkný. Člověk jim prostě fandí a ty necelé dvě hodiny utečou jako voda. Na tenhle snímek jsem se dlouho těšil a nakonec jsem se u něj skvěle bavil. Takovéhle filmy mám prostě rád a mohu Do noci jenom doporučit, a to jak fandům Landise, tak fandům bláznivých krimi-komedií osmdesátých let. Zaručeně jedno z těch (nej)lepších děl Johna Landise. ()

Reklama

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle osmdesátky. Ovšem zde místy tento kriminální trihller sklouzává ke komedii a působí tak jako parodie. Jistě i zde pochroupal zub času, ovšem na jiných klasikách které tak moc nesázely na jednoduchost diváka, se až tolik nepodepsal. Jeff Goldblum hraje výborně, zdárně mu sekunduje i nádherná Michelle Pfaiffer, ovšem více ji to slušelo v Báječných Bakerových hoších. I proto, že jsem je koukal nedávno, nemůžu tomuhle snímku přidat. Rozdíl je opravdu velký. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Žánrově: nepojmenovatelná hybridní prasoryba, zoufale hledající svou identitu mezi komedií na jedné straně thrillerem na straně druhé. Jenže se, chudinka, nachází přesně v jakési mrtvé zóně uprostřed cesty, takže to ve finále není až tak úplně vtipné a už vůbec napínavé. Kdo chce vidět nevyhraněný cirkus, lehce mdlou Pfeifferovou, opravdu, opravdu vykuleného Goldbluma (kterému ty jeho bulvy tentokrát málem vypadly z hlavy), spousty chlápků s bouchačkama, příšernou módu osmdesátých let, jednu hodně zvrzanou přestřelku a ukázkový exemplář ultradebilního závěru … tak proč ne. Welcome to eighties. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemný filmeček s velmi slušným obsazením, bohužel občas neví, jestli má být komedií nebo thrillerem. Což je škoda, protože Mišce a Jeffovi to moc sluší. Ve své podstatě ve filmu o nic moc nejde, jen Goldblumův hrdina je zapleten nešťastnou náhodou do honičky po Pfeifferové, která má drahé kameny a honí ji skupina iráčanů. Jeden z mála filmů, kde uvidíme Michelle Pfeiffer skoro zcela tak, jak ji Pán Bůh stvořil. Hudba: Ira Newborn. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (4)

  • Režisér John Landis získal na Cognac Festival du Film Policier zvláštní cenu poroty. (Rodriguez)
  • Film je známy aj tým, že cameo má v ňom až 17 režisérov. (Real Tom Hardy)
  • Natáčení začalo 2. dubna 1984. Natáčelo se v Kalifornii (USA). (Varan)

Reklama

Reklama