Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York roku 1934. Legendární Angelo "Snaps" Provolone slibuje svému umírajícímu otci, že opustí svoji gangsterskou dráhu a obnoví čest rodiny. Jeho náhlá přeměna je podezřelá nejen mafiánovi Vendettimu, ale i policii. Jednoho dne je Snaps surově probuzen svým účetním, který mu neomaleně oznámí, že potřebuje zvýšit plat, aby se mohl oženit s jeho dcerou. Snaps však zjistí, že tento mladík ho okradl o 50 000 dolarů a požaduje, aby je vrátil. Účetní nabízí jako svatební dar kufřík klenotů. Tento kufřík se pak stává předmětem mnoha záměn, nedorozumění - a nakonec i šťastných shledání... Oscar je návratem ke gangsterským komediím z třicátých let. Dominující hvězda Sylvester Stallone, nákladná produkce, kostýmy a vynikající herci okamžitě vyvolají vzpomínku starého Hollywoodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zase tak hrozný to nebylo. Oscar je točen s velkou dávkou nadsázky a absurdního humoru a Stallone tady poměrně solidně dokazuje, že dokáže zahrát i komediální rovinu a ne jen drsné týpky, což se bohužel o jeho ex-svaloušském kolegovi s křestním jménem Arnold říci nikdy nedalo. Tahle komedie je zábavná, není uhozená a připomíná průměrné zábavné divadelní komedie se spoustou záměn. 60% ()

Amroth666 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku jsem udělal chybu, že jsem neviděl původní film Oscar z roku 1967 a tak to doufám někdy napravím. Znám francouzský humor, takže vím, že tohle provedení z USA mě sice potěšilo, ale jen proto, že jsem neviděl tu původní verzi. Třeba se jen domnívám. Stallone zde předvádí svůj nejlepší herecký výkon(i když zase v roli jakéhosi blbce, spíše smolaře). ____ Chci se vrátit rychle do banky a odmítnout pár půjček. ____ ()

Reklama

Fleetguard 

všechny recenze uživatele

Angelo Provolone je Gangster, který na smrtelné posteli svého otce slíbí, že začne žít životem počestného občana a tak se také stane. Bohužel spleť nečekaných okolností, podlého účetního a neposlušné dcery, mu jeho slib hodně zkomplikují. Za „remake“ francouzské komedie s (L. de Funésem) se S. Stallone určitě stydět nemusí! ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Hodně lidem se tenhle film nelíbil, ale pro mě je to jedna z nejlepších gangsterských komediíí, jaké jsem kdy viděl. Při většině scén jsem se smál tak moc jako už dlouho ne.Sylverster Stallone ukazuje že dokáže výborně hrát i v komedii.Jeho Snaps navždy bude jedním z mých nejoblíbenějších gangsterů.Podlě mě mnohem vtipnější než originál.Funes nesahá Stallonemu ani po kolena.Celkově tak 4,5 z 5. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Komediím s akčními herci jsem se většinou vyhýbal, tudíž mi dlouhé roky unikal i Oscar. John Landis natočil parádní snímek, u kterého se divák pobaví od první až do poslední minuty. Pochválit musím český dabing, ale zejména herecký výkon Sylvestra Stallona, jenž opět prokázal, že umí zahrát na úrovni. Vedle Rockyho 1 a 6, Ramba 1, Creeda a jedné scény v Expendables 2 je Oscar dalším filmem, v němž opravdu hraje. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Malou roli si ve filmu zahrál scenárista Jim Mulholland, a to postavu Oscara, podle které je film pojmenován. Tato postava se však ve filmu objeví až v předposlední minutě na 25 vteřin (Zix.)

Reklama

Reklama